Bryte smerte: Din verste pause har forandret deg?

Del på PinterestIllustrasjon av Ruth Basagoitia

Den andre siden av sorg er en serie på kraften som endrer levetiden. Disse kraftige historiene i den første personen undersøker de mange grunnene og måtene vi opplever smerten på og navigerer i en ny normalitet.

Noen år senere har orkanen Katrina, Oliver blank, Artist, designer og musiker, bodde i New Orleans. I Bywater-distriktet, hvor restene av stormens ødeleggelse forblir, som er tomt å ha gått i nærheten av en vegg og se ordene «8220; hva vil du si til det som rømte?& # 8221; Skrevet i vakker kursiv. Sjokkert fra spørsmålet, gikk han til en notatbok.

I 2014 ble blank kontaktet av Sarah Urist Green for å skape et interaktivt kunstnerisk prosjekt for & # 8220;L’kunstnerisk oppgave, & # 8220; en ukentlig digital produksjon på PBS Hosted av Green. Husk uttrykket som han hadde sett på veggen i New Orleans, hadde blankt en’ide: folk ringte et telefonnummer, og etterlot en melding med svaret på spørsmålet: «Hva vil du si til de som rømt?& # 8221;

Vi forventet noen få hundre samtaler, men vi mottok tusenvis av meldinger fra ringer over hele verden & # 8221; sier blank. Høre de følelsesmessige meldingene til de som ringer, blanke følte seg ansvarlig for å dele flere historier om deres historier.

I mai forvandlet han det kunstneriske prosjektet til en Podcast, & # 8220; den som kom bort & # 8221; og til og med komponert musikk for å følge hver episode.

Mens innringere forlater følelsesmessige meldinger om ulike typer tap, griper smerten de fleste av dem mens de sliter med å si farvel til en tapt kjærlighet.

En pause kan være traumatisk. I likhet med andre traumer, som døden til en kjære, kan brekkasje forårsake overveldende og varig smerte. Men som vi gråter disse tapene, spesielt når personen fortsatt kan vises på sosiale medier eller å være i kontakt med venner eller arbeidskollegaer?

Før hver episode av podcasten adresserer tomt disse eksistensielle spørsmålene. I den andre episoden snakker han om betydningen av fevene, og han sier: «Alt vi har er minnet om vår tid sammen & # 8221;. Det reflekterer også på hans smerte, og delte at han avviste den personen han elsket mer.

Healthline satt med tomt og spurte hvordan podcasten hjelper innringere til å behandle bryte smerte.

Hvordan pausene er som smerte?

I likhet med døden kan vi bringe smerten av brudd med oss ​​i flere måneder, til og med år.

Rundt podcast-episoden 3, brøt min lange datadartner med meg. Arbeid på podcasten har intensivert opplevelsen av det jeg passerte. Jeg hørte et dyptt tap. Jeg ble frakoblet og min smerte ble forsterket. Hva bidro til var å lytte til meldingene som de som ringte hadde forlatt. Han minnet meg om at andre hadde opplevd noe lignende.

Når folk snakker om en pause, bruker de ofte det samme språket når noen dør. Jeg tror det er fordi vi har et relativt begrenset rekke ord for å kommunisere når det gjelder tap.

Men podcasten har avklart at selv om folk er dypt skadet og føler seg fra hverandre, overlever de.

Følelsen av personen som ikke eksisterer i livet ditt, er aldri det samme som ikke eksisterer i det hele tatt?

Ofte, med en pause og når noen dør, ser vi etter lukning fordi vi er ubehagelige med tristhet. På denne måten er tapene lignende.

Vi mister noen som ble innlemmet i våre liv. Vi våkner ikke lenger for å se ansiktet på denne personen ved siden av oss om morgenen. Vi kan ikke lenger ringe denne personen til å chatte for et øyeblikk på en travel dag. Jubileer tar en ny, kraftig mening. Og du kan aldri besøke stedene du delte sammen.

Men med en pause kan lidelse forsterkes på en bestemt måte, fordi du vet at 8217; Andre personer er fortsatt der ute et sted. I vår tur kan vi bli indusert til å dvele på hvordan vår tapt kjærlighet lever uten oss.

Hvordan sosiale medier gjør det vanskelig for folk å gå videre etter en pause?

Min terapeut rådet meg en gang til ikke å sjekke sosial media-feed av min ex.

Selv når et forhold slutter, er det et fjernt vennskap eller et intimt partnerskap, L’fingeravtrykk forblir. Våre feeds blir en representasjon av personen vi har mistet. Likevel, faktisk ser vi bare et herdet glimt av deres liv. Fra det glimtet vever vi fantasier, og tror at våre fortellinger er sanne.

Hvordan podcasten hjelper folk å utarbeide deres smerte?

& # 8220; den som kom bort & # 8221; Det kan være en slags katarsis for de som ringer og for de som hører. Folk kan ringe nummeret, 718-395-7556 og svare på spørsmålet: «Hva du vil si til de som rømte?& # 8221;

Når de ringer, ofte er det en slags gratis og direkte deling. Ringer glemmer konstruksjonen, på meg, showet og lytterne. De har en tendens til å snakke direkte til de som rømte. Det er rå, ærlig og følelsesmessig. Jeg tror jeg føler meg ofte lettelse og en utgivelse ved slutten av samtalen.

Jeg hørte fra abonnentene som & # 8220; den som kom bort & # 8221; Det er veldig forskjellig fra de andre podcaster. Det er ikke noe å høre på mens du kjører eller går med hunden. Jeg ville ikke ha noe imot om det var, men jeg hørte at showet spør litt og # 8216; mer på lytteren. Selv om det varer bare 25 minutter, er det dypt stemningsfullt.

Folk skriver til meg for å bli flyttet opp til tårer som lytter til hver episode. Andre lager verk D’kunst og poesi som svar. Og så er det noen som sakte å finne motet til å ringe og legge igjen meldingen.

Du vil lese andre historier om folk som seiler i en ny normalitet mens du møter øyeblikk av uventet smerte, som forandrer livet og noen ganger tabu? Gi en’se på den komplette serien her.

Juli Fraga er en autorisert psykolog basert i San Francisco. Han ble uteksaminert i Psyd ved University of Nord-Colorado og deltok på et postdoktoralt stipend på UC Berkeley. Lidenskapelig om kvinners helse, står overfor alle hans økter med varme, ærlighet og medfølelse. Se hva som kombinerer Twitter.