Brystsmerter under sex: Hva det betyr og når du skal se en lege

Del på Pinterest

Ja, hvis du føler brystsmerter under sex, kan det være grunn til å være bekymret.

Selv om ikke all thoracic smerte under sex vil bli diagnostisert som et alvorlig problem, kan smerte være et tegn på koronarsykdom (CHD), som angina (blodstrømningsreduksjon til hjertet).

L’aerob aktivitet øker pust og hjertefrekvens og, akkurat som å gå, løpe, sykle og svømme, sex er en aerob aktivitet. Enhver form for aerob aktivitet, inkludert sex, kan utløse angina.

Ifølge en 2012 studie, Penis-vaginale seksuelle relasjoner øker etterspørselen etter hjerte oksygen og øker hjertefrekvensen og blodtrykket på sammenlignbare nivåer når det er to trapper ramper.

De høyeste nivåene er 10-15 sekunder før de når orgasmen.

En gammel Artikkel siden 2002 Han indikerte at han er usannsynlig å føle seg angina under sex hvis du ikke føler deg angina i andre fysiske aktiviteter.

Hvis jeg føler meg brystsmerter, bør jeg stoppe?

Du bør avbryte en tung innsats, inkludert sex, hvis du finner:

 • brystsmerter
 • Uregelmessig hjerterytme
 • pust

Det neste trinnet er å besøke en lege eller annen helsepersonell for en diagnose.

Sex og risiko for hjerteinfarkt

Akkurat som risikoen forbundet med en lignende aerob aktivitet, ifølge 2011 studie, Risikoen for hjerteinfarkt under eller i de tidlige timene eller to etter kjønn er svært lavt.

For eksempel:

 • For hver 10.000 mennesker som bare har sex en gang i uken fra 2 til 3 vil lide et hjerteinfarkt. Dette er den samme hastigheten som om de var engasjert i A’tid av ytterligere fysisk aktivitet.
 • L’Citale Angina, som manifesterer seg under eller umiddelbart etter seksuell aktivitet, representerer mindre enn 5% av alle anginkosisangrep, ifølge en 2003 Artikkel.

Når det gjelder risikoen for å dø under sex, er det utrolig sjeldent.

Plutselige dødsfrekvenser under sex er 0.6 prosent 1.7. Menn representerer 8217; 82-93% av det lille antallet dødsfall som oppstår under kjønn.

Hjertesykdom i soverommet

Personvernet til soverommet ditt er et godt sted å holde D’øye tegn på hjertesykdom, hovedårsaken til døden for kvinner og menn.

Indikatorene for å være oppmerksom på å inkludere:

 • Brystsmerter. Hvis du er fysisk inaktiv, kan sexfysisk innsats være din første indikasjon på potensielle hjerteproblemer.
 • Erektil dysfunksjon (DE). Og hjertesykdom har lignende symptomer. Hvis du eller din partner lider av erektil dysfunksjon, kontakt lege eller en annen leverandør for å verifisere tilstedeværelsen av hjertesykdom.
 • Snorke. L’Nattapné kan være en årsak bak hjertesykdommer. Selv oksygen som er avbrutt i løpet av natten Apnea har vært tilkoblet hjertefeil, slag, hjertearytmi Og Høyt blodtrykk.
 • Varme blinker. Hvis varmeflushes forekommer (som vanligvis øker frekvensen om natten), og du er en kvinne under 45 år, har du større risiko for hjertesykdom.

Sex etter et hjerteinfarkt

Sex bør ikke være et problem selv om du har:

 • En historie om hjerteinfarkt
 • liten angina
 • Kontrollert arytmi
 • Stabile hjertesykdommer
 • Mild eller moderat ventilsykdom
 • Mild hjertesvikt
 • en pacemaker
 • En implanterbar Cardioverter defibrillator (ICD)

De American Heart Association Indikerer at det er sannsynligvis trygt å ha sex hvis din kardiovaskulære sykdom har stabilisert seg & # 8221;.

Generelt er det foreslått at hvis du kan trene deg for å utvikle en liten svette uten symptomer, bør det være sikkert for deg å forplikte deg til seksuell aktivitet.

Før du skyter den seksuelle aktiviteten, bør du gjennomgå en grundig eksamen som inkluderer en stresstest. Testresultatene vil gi deg en «8217; indikasjon på hva du kan fysisk håndtere om sex og andre aktiviteter.

Bunnlinjen

L’erfaring med brystsmerter under sex er noe du bør diskutere med legen din. Det kan være et tegn på hjertesykdom.

Seksualitet kan være viktig for helse og livskvalitet. Hvis du viser tegn på hjertesykdom, må du kontrollere av en lege eller en annen helsepersonell.

Når diagnosen er fullført og behandlingsalternativene er bestemt, spør leverandøren din om det er trygt for deg å delta i 8217; seksuell aktivitet.

Etter et hjerteinfarkt eller kirurgi, spør leverandøren din hvor lenge du skal vente før du tar den seksuelle aktiviteten.