Brystsmerter og arm: Årsaker til posisjon, diagnose og behandling

Thoracic smerte i seg selv er det mest kjente symptomet på et hjerteinfarkt, men det kan også være et symptom på ikke-relaterte forhold til hjertet ditt, for eksempel åndedrettsproblemer, refluks av mage eller muskelmasse.

Hvis du har brystsmerter og armen samtidig, øker sjansene for at et hjertesykdom øker.

Det er imidlertid viktig å tenke på hva som kunne ha forårsaket brystsmerter og arm og være oppmerksom på andre tegn som kan bidra til å bestemme årsaken til symptomene. Ikke alle årsaker er medisinske nødsituasjoner.

Hvis du mistenker at du har et hjerteinfarkt, ring 911 og gå til nærmeste beredskapsrom. Å få et første behandlet infarkt betyr at mer hjertevev kan lagres.

Samtidig årsak til brystsmerter og arm

Det kan forekomme samtidig smerte ved brystet og armen knyttet til hjerteproblemer fordi smertesignalene som kommer fra brystet, kan utstråle på en eller begge skuldre og armer, så vel som ryggen, nakken og kjeften.

Men noen ganger konsekvent brystsmerter og arm skyldes en sportsskade, en psykologisk lidelse eller andre ikke-kardiale årsaker.

Nedenfor er en liste over vanlige årsaker til samtidig smerte ved brystet og armen og hva det betyr hvis de angår deg.

Muskel innsats

En særlig intens styrke trening, en sportsskade, et fall eller en annen ulykke kan strekke brystet pectoral muskler, så vel som muskler i skuldrene og armene.

Disse typer lesjoner kan ofte helbrede seg selv, men alvorlige skader kan be om medisinsk behandling.

Hjerteinfarkt

Et hjerteinfarkt oppstår når en «8217; hjerte arterie er sterkt blokkert, og hindrer blod oksygen fra å nå hjertemuskelen og permanent skade hjertemuskelen. Denne tilstanden er kjent som koronar sykdom (CAD).

For noen kan CAD diagnostiseres og behandles før et blodkar er helt blokkert og et hjerteinfarkt oppstår.

Hjertesykdom

Hjertesykdom er et generisk uttrykk for noe problem relatert til hjertet. Det brukes ofte utskiftbart med CAD, men kan referere til andre hjerteforstyrrelser, for eksempel hjertefrekvenssykdommer og hjertesvikt (når pumping av hjertet blir dysfunksjonelt og ikke kan gi en tilstrekkelig blodstrøm gjennom hele kroppen).

Myokarditt

Når myokardiet, hjerte muskellaget som hjelper hjertet til å kontrakt og slappe av, inflame, er resultatet en potensielt alvorlig tilstand kjent som myokarditt. Et sår eller en infeksjon på 8217, kan utløse betennelsen.

Andre symptomer på myokarditt inkluderer:

 • pust
 • Ben hevelse
 • utmattelse

I noen tilfeller kan det helbrede alene, men disse symptomene bør alltid evalueres av en lege.

Pericarditt

Rundt hjertet C’Det er en tynn pose kalt Pericardio. Det kan antennes på grunn av en infeksjon eller andre årsaker. Dette kalles Pericardite og er ofte en midlertidig tilstand, selv om den kan komme tilbake.

Andre symptomer på perikarditt inkluderer:

 • feber
 • Palpitasjoner

Angina

Selv om det noen ganger er utvekslet for et hjerteinfarkt, er angina en tilstand som er preget av en intens brystsmerter som ofte kan utstråle til nakken, ryggen og armene.

Det er forårsaket av en reduksjon, men ikke fra et stopp, av arteriell blodstrøm til hjertemuskelen. Det er ikke alltid en medisinsk nødsituasjon, men det må evalueres, og behandlingen må overvåkes av en lege.

Det er to typer angina: den stabile angina, som er forutsigbar, oppstår vanligvis etter en fysisk innsats og løser vanligvis med hvile og # 8217; ustabil angina, som kan manifestere når som helst uforutsigbart.

Begge typer angina er en risikofaktor for et hjerteinfarkt.

Sure oppstøt

En rikelig middag, krydret eller alkohol mat kan utløse en følelse av brystirritasjon kjent som et halsbrann, et vanlig symptom på sur refluks. Det er en tilstand der magesyren stiger i spiserøret, hvor kan forårsake en smertefull og brennende følelse.

Hvis du ofte føler magebrennende, kan du ha en tilstand som kalles gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Brystsmerter og armen sammen med andre symptomer

Når brystsmerter og arm blir med andre symptomer, kan det ytterligere foreslå et hjerteinfarkt eller indikere at andre mulige forhold kan være til stede.

Brystsmerter og høyre arm eller venstre arm

Selv om du hovedsakelig kan forholde seg til smerte på venstre side til et hjerteinfarkt, må du ikke ignorere smerten til brystet som så slår på høyre arm. Smerte i en eller begge armer kan rapportere et hjerteinfarkt.

Brystsmerter og armhuler

Thoracic smerte relatert til et hjerteinfarkt kan også høres i en eller begge armhulene, men brystsmerter med armhule smerter kan også være et tegn på muskelsskade eller noe mer alvorlig, for eksempel brystkreft eller lymfeknuter sveitsisk og hovent.

Brystsmerter, arm og skulder

Du kan føle hjerteinfarkt smerte og angina til brystet, skulderen og langs armen.

Selv en muskuløs strekk som følge av løftingen av noe tungt over hodet eller en repeterende handling hvordan man skal lansere en ball, er ofte årsaken til skuldersmerter.

Brystsmerter og arm etter å ha spist

Brystsmerter som begynner etter å ha spist har en tendens til å være GERD, som vanligvis er begrenset til halvparten av brystet. Imidlertid kan smerten knyttet til GERD advarsles andre steder, selv i armen og i # 8217; magen.

Brystsmerter og arm etter nysing

Selv om ryggsmerten på grunn av nysing er en mer vanlig muskulær lesjon utløst av en nyse, kan den voldelige og uventede kroppspasmen forårsaket av en sterk nyser også påvirke brystet, nakke og armmuskler.

L’Angst kan forårsake brystsmerter og arm?

L’Angst er en vanlig psykologisk lidelse som kan forårsake mange fysiske symptomer, inkludert:

 • svimmelhet
 • pust
 • svette
 • kvalme
 • Et racing hjerte

Smerte kan også forekomme til venstre arm forårsaket av # 8217; angst, sannsynligvis fordi angsten kan gjøre deg mer følsom for mindre smertekilder.

En alvorlig lidelse d’angst eller et panikkanfall kan utløse alarmerende fysiske symptomer, som brystsmerter og armer, så vel som alvorlig spenning eller migrene.

Når skal du se en lege

L’Utbrudd av infarkt symptomer bør alltid behandles som en medisinsk nødsituasjon. Hvis du føler at de kommer, ring 911 eller spør noen i nærheten av deg å gjøre det. Prøv aldri å ta deg til beredskapsrommet hvis du tror at du har et hjerteinfarkt.

Hvis du føler en kort episode av brystsmerter og arm, og du har ingen andre symptomer, bør du fortsatt se en lege snart. Du kan ha en’Angina ikke diagnostisert eller A’annen tilstand som bør evalueres.

Hvis du har følgende betingelser som tidligere er diagnostisert, bør du også konsultere en lege:

 • hjertesykdom
 • sukkersyke
 • nyresykdom
 • Høyt blodtrykk
 • Høyt kolesterol
 • fedme

Årsaken

Hvis kardiale angrepssymptomer oppstår, kan du gjennomgå noen tester mens du er i beredskapsrommet:

 • Blodprøver verifiserer tilstedeværelsen av hjertetzymer, som et høyt nivå av troponin, som kan signalere at et hjerteinfarkt skjedde eller pågår.
 • En elektrokardiogram måler L’elektrisk aktivitet i hjertet og bestemmer om det oppstår, det forekommer eller er sannsynlig at et hjerteinfarkt snart vil forekomme, så vel som om en endring i hjertefrekvens eller i rytme har skjedd.
 • En thorax radiograf kan vise om hjertet er forstørret, eller hvis væsken akkumuleres i lungene, et tegn på et hjerteinfarkt.
 • En MR-skanning kan avsløre endringer i hjertets egenskaper som kan indikere myokarditt eller ventilsykdom.

En lege vil også spørre din medisinske historie og utføre en fysisk undersøkelse, inkludert en delikat bevegelse av armer og bust for å verifisere tilstedeværelsen av tegn på muskelmasse eller fellesproblemer.

Årsaken

Hvile

Muskelstammer kan vanligvis helbrede seg med hvile. L’varmeapplikasjon kan være nyttig for å øke blodstrømmen i # 8217; Lesa-området til å akselerere helbredelse.

Hvis det var en muskuløs tåre eller skade på sener eller ledbånd, kan en slags medisinsk behandling måtte være nødvendig, som en operasjon, for å reparere den.

L’Stabil angina tar ofte opp selv med hvile, selv om en lege kan råde deg til å ta medisiner som en nitrat for å hjelpe til med å slappe av koronararterier og # 8217; aspirin for å redusere risikoen for opplæring av farlige blodpropper i hjertet. Andre risikofaktorer vil trolig bli adressert, inkludert L’hypertensjon og høyt kolesterol.

Hjertekirurgi eller stenting

Alvorlig CAD eller hjerteinfarkt kan behandles med koronar bypass (CABG), som utføres med en åpen brystkirurgi eller med ballong og stent, som er små nettrør som settes inn i en «8217; hindret arterie gjennom et kateter for gjenoppretting blodet .

Hjerteventilsykdommen kan kreve reparasjon eller utskifting av den kirurgiske ventilen, avhengig av hvilken av de fire ventilene i hjertet er interessert og alvorlighetsgraden av sykdommen.

Antibiotika

De bakterielle infeksjonene i hjertet som forårsaker et angrep av perikarditt eller myokarditt, kan kreve antibiotika.

Fordøyelsessystemet

Gerd behandling inkluderer livsstilsendringer, for eksempel vekttap, velge forskjellige mindre måltider i løpet av dagen i stedet for to eller tre rikelige måltider, redusere alkoholinntaket, slutte å røyke tobakk og sove med hodet litt hevet.

Men å ha Gerd kan også bety at du må ta en eller flere av følgende typer stoffer:

 • Antacida for å nøytralisere magesyren
 • H2-blokkere for å hjelpe magen til å produsere mindre syre
 • Protoniske pumpehemmere for å redusere produksjonen av magesyre

Anti-angst narkotika

Anxioltics, også kalt anti-angst narkotika, målrette noen kjemikalier av hjernen ansvarlig for # 8217; angst og følelsesmessig justering.

Andre stoffer, som beta-blokkere, bidrar til å bremse hjertefrekvensen og ansiktet hjertebanken, et vanlig angsts symptom.

Antidepressive stoffer kan også bidra til å lindre symptomene på # 8217;.

L & # 8217;

Den samtidige brystsmerter og armen kan være et tegn på noe midlertidig og mildt som en muskuløs eller alvorlig strekk som et hjerteinfarkt. Merk Den slags smerte er viktig å avgjøre om du skal konsultere en lege umiddelbart.

Hvis smerten er mer en brennende følelse under eller etter et måltid, kan det være halsbrann. Hvis smerten kommer over med bevegelse eller når du reiser noe, kan det være muskler.

Ellers vurderer det et trykk eller en følelse av undertrykkelse til brystet og smerten eller tyngden til armene som mulige symptomer på et hjerteinfarkt og umiddelbart konsultere en lege.