Brystsmerter hos menn: Årsaker og behandling

Beskrivelse

Hanner og kvinner begge er født med brystvev og brystkjertler. Utviklingen av disse kjertlene & # 8211; de jobber ikke i menn og # 8211; Og av brystvevet stopper vanligvis når guttene kommer til puberteten. Men menn er fortsatt i fare av forhold som påvirker brystvevet.

Brystkreft er en svært sjelden årsak til brystsmerter hos menn, selv om tilstanden kan være mer vanlig enn man kanskje tror. Andre årsaker kan omfatte ikke-kreftformede brystvevskader eller sykdommer. Og smerten som kan synes å ha opprinnelse i brystet, kan være relatert til hjertet eller musklene og senene på brystet.

Her er noen vanlige forhold som forårsaker brystsmerter hos menn, så vel som måten de diagnostiseres på og behandles på.

Nekrose av brystfett

Når brystvevet er alvorlig skadet, om det er en bilulykke, en sportsskade eller andre årsaker, kan stoffet bare dø i stedet for ly. Når dette skjer, kan en nodule danne eller flere knuter i brystet. Huden rundt knutepunktet kan også virke rødt eller livlig. Kan starte virket ruffled. Nekrosen av brystfett er relativt sjeldne hanner

Diagnose

En fysisk undersøkelse av brystet kan følges av en ultralyds. Dette er et smertefritt og ikke-invasivt screeningsverktøy ved hjelp av lydbølger for å lage brystbilder på en nærliggende dataskjerm.

Legen kan bestille en’sug med tynn nål eller en knuteboks-biopsi for å avgjøre om det er et tegn på nekrose eller kreftvekst.

Behandling

Det er ikke alltid nødvendig å behandle nekrose av brystfettet. Klumpen av døde celler kan oppløse alene i en periode på uker eller måneder. Hvis smerten er alvorlig, kan poliklinisk kirurgi være en «8217; alternativ for å fjerne det nekrotiske eller døde vevet.

Muskel innsats

Hvis du utfører mange tunge heiser, for eksempel benk, eller praktiserer en sport som inkluderer kontakt, for eksempel rugby eller fotball, er du i fare for lesjoner til den store biben eller små biben. Dette er de to viktigste thorax-musklene. Selv senene som angriper disse musklene til beinene er i fare for tårer eller lacerasjoner.

Når dette skjer, er de viktigste symptomene:

 • Brystsmerter og arm
 • svakhet
 • Mulig deformitet av brystet og den berørte armen

Selv om smerten kanskje ikke kommer fra brystet, kan det noen ganger virke som smerter i musklene eller senene i disse stedene som kommer fra brystet.

Diagnose

En fysisk undersøkelse kan avsløre muskelskade. Det er mulig at du blir bedt om å flytte armen i visse stillinger for å bestemme posisjonen og alvorlighetsgraden av muskellesjonen.

Legen kan bestille en 4217; ultralyd eller magnetisk resonans for å diagnostisere problemet mer nøyaktig. En magnetisk resonans bruker høykraftbølger og et sterkt magnetfelt for å lage bilder slik at legen kan se lesjonen mer detaljert.

Behandling

Hvis det ikke er muskelsmerter eller sener, hvile, varme og til slutt strekkøvelser, kan være tilstrekkelig til å produsere effektiv helbredelse.

Hvis C’det er en ekte tåre, kan kirurgi må reparere muskelen. Gjenoppretting kan ta tid. Du kan imidlertid gå tilbake for å løfte vekter og din normale rutine på omtrent seks måneder.

Brystkreft

De første symptomene på mannlig brystkreft inkluderer ofte endringer i huden eller en knutepunkt, men ikke smerte. Imidlertid kan det utvikle brystsmerter. De er vanlige krøller eller dimples av huden. Det kan også være redrusjoner og noen ganger sekreter fra brystvorten.

Diagnose

Legen din kan bestille et mammogram for å bedre evaluere en mistenkelig knutepunkt eller brystsmerter. A & # 8217 kan også være nyttig; ultralyd og magnetisk resonans.

Legen kan også ønske å få en biopsi fra skjuler alle i brystet i brystet. En biopsi er den eneste måten legen kan bekrefte om en knute er kreftfremkallende.

Behandling

Det er fem standardbehandlinger for mannlig brystkreft:

 • Kirurgi. Kirurgi vil fjerne svulsten eller brystet selv og ofte lymfeknuter.
 • Kjemoterapi. Denne terapien bruker kjemikalier for å stoppe spredningen av kreft.
 • Hormonell terapi. Dette kan forstyrre hormoner som hjelper tumorceller som multipliserer.
 • Radioterapi. Denne behandlingen bruker høy-energi røntgenstråler eller annen energi for å ødelegge kreftceller.
 • Målrettet terapi. Narkotika eller visse stoffer vil bli brukt til å spesifikt drepe kreftceller, forlater solfylte celler.

Gynekomasti

Gynekomasti er en tilstand som oppstår når C’er en ubalanse av østrogenhormoner og testosteron. Det resulterer i overdreven vekst av brystvev hos unge og voksne menn. Kan få dem til å føle seg smarte, men det kan også forårsake brystsmerter.

Diagnose

Diagnosen gynekomasti begynner med en fysisk undersøkelse av brystvevet, kjønnsorganet og # 8217; magen. En blodprøve brukes også og et mammogram. Legen kan også bestille en magnetisk resonans og en biopsi av brystvevet.

Ytterligere tester kan inkludere en testikulær ultralyd for å utelukke testikkelkreft, siden gynekomasti kan være første tegn det er.

Behandling

Noen unge menn overstiger gynekomasti uten behandling. Legemidlene som brukes til å behandle brystkreft, som Tamoxifen (Soltamox), brukes noen ganger til å behandle denne tilstanden.

Fettsuging, en prosedyre for å fjerne overflødig fettvev, kan hjelpe med utseendet på brystet. En mastektomi, ved hjelp av små graveringer, kan utføres for å fjerne brystvevet.

Brystcyster

Selv om det er relativt vanlig hos kvinner, er det uvanlig for menn Utvikle en bryst cyste. Symptomene inkluderer en knute som kan eller ikke kan høres fra ytre og noen ganger brystsmerter.

Diagnose

En fysisk undersøkelse, sammen med et mammogram og en TAC, kan brukes til å identifisere størrelsen og posisjonen til cysten. En biopsi kan avsløre mer på naturen av cyster.

Behandling

Hvis cysten er godartet eller ikke-kreft, kan den stå alene. Men om hvert halvår vil bli overvåket for å se om det vokser eller blir kreftfremkallende. Hvis legen din mener at cysten kan føre til komplikasjoner, kan det anbefales å fjerne det kirurgisk.

Fibroadenoma

En ikke-kreftig nodule i brystfibroglandulært stoffet er mye mer vanlig hos kvinner, men en fibroadenom kan fortsatt funksjonsfeil. Det er imidlertid sjeldent fordi menn vanligvis ikke har fibroglandulært stoff i brystet.

Nodulen kan virke rundt og sodo, som en marmor i brystet ditt.

Diagnose

En fysisk undersøkelse, etterfulgt av en ultralyd og biopsi, kan hjelpe legen din til å bekrefte en diagnose av fibroadenoma eller bestemme A’annen årsak til nodulen.

Behandling

En lumpektomi, en prosedyre for å fjerne en mistenkelig nodule kan utføres gjennom små graveringer som kan helbrede på en relativt kort tid.

A’andre behandlingsalternativet kan være criovablation. I denne minimal invasive prosedyren settes en liten vandring i brystet, hvor det frigjør en liten mengde gass for å fryse og ødelegge fibroadenoma. En fibroadenom kan også forsvinne uten behandling.

Ikke-bream årsaker til thorax smerte

Noen ganger kan årsaken eller posisjonen til thoracic smerte være vanskelig å identifisere. Du kan føle smerte eller ubehag på brystet og ikke vite om det er relatert til brystvev, muskellesjoner, lungesykdommer, magesyre eller hjerteproblemer. Nedenfor er noen vanlige årsaker til thoracic smerte som ikke er relatert til brystvev eller muskler.

Mageknip

Når magesyren stiger i # 8217; esophagus og irriterer esophageal belegg, er resultatet gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) eller mageforbrenning. Det er en brennende følelse som du kan prøve umiddelbart etter et måltid eller senere på kvelden. Kan føle seg verre når du legger deg ned eller bøyer.

For milde og små hyppige mageforbrenningsangrep kan legen anbefale antacida eller protonpumpehemmere (PPI) for å nøytralisere eller redusere magesyren. Unngå mat som forårsaker mageforbrenning, opprettholde en sunn vekt og ikke ligge umiddelbart etter et måltid kan bidra til å hindre fremtidige magebrennende episoder.

Luftveissykdom

Thoracic smerte forårsaket av åndedrettsstilstand er vanligvis ledsaget av hoste eller kortpustethet. Årsakene til thoracic smerte relatert til lungene inkluderer:

 • Pulmonal emboli eller en blodpropp i lungene
 • en kollapset lunge eller når luften filtrerer i rommet mellom lungene og ribbenene
 • Pulmonal hypertensjon eller hypertensjon i arteriene i lungene

Behandlinger for lungeproblemer kan variere fra # 8217; gjøre endringer i livsstilen som inkluderer å slutte å røyke, mosjon og kontrollere vekt til mer komplekse behandlinger. Disse kan inkludere oksygenbehandling eller kirurgi for å fjerne blodpropp eller reparere en kollapset lunge.

Hjertesykdom

En plutselig brystsmerter som manifesterer seg med kortpustethet, svimmelhet, kald svette, kvalme og muligens smerte i armene, nakke eller rygg kan være et hjerteinfarkt.

Angina, som er en thorax smerte forårsaket av en reduksjon i blodstrømmen til hjertemuskelen, kan manifestere seg med innsatsen (stabil angina) eller kan også manifestere seg i ro (ustabil angina). Angina kan være et tegn på at du er i fare for hjerteinfarkt.

Diagnosen av hjertesykdommer inneholder flere tester. Disse inkluderer et elektrokardiogram og en hjertekateterisering, en prosedyre der et kamera på et kateter settes inn i hjertet for å lete etter problemer.

Hvis arteriene som leverer blod til hjerte muskelen er blokkert, kan du finne lettelse med:

 • Angioplasty. En ballong er hovent på innsiden av en’arterie for å åpne den og forbedre blodstrømmen.
 • En stent. En tråd eller et rør er satt inn i A’arterie for å holde den åpen.
 • Bypass. En lege tar et blodkar fra andre deler av kroppen og angriper ham til hjertet for å fungere som en blodavvik for å komme seg rundt en blokk.

L & # 8217;

Bryst eller brystsmerter hos menn kan ha noen svært alvorlige årsaker, så vent ikke å dele disse symptomene med legen din. En serie tester og oppfølgingsbesøk kan være nødvendig.

Diagnostisere tidlige visse forhold kan gjøre forskjellen mellom effektiv behandling eller flere komplikasjoner, så det er verdt å ta smerten så alvorlig som mulig.