Brystsekrets: Årsaker, tegn og mer

Hva er brystkalsifikasjoner?

Brystkalkifiseringer kan ses på et mammogram. Disse hvite flekkene som vises, er faktisk små fotballbiter som har blitt deponert i brystvevet.

De fleste av forkalkningene er godartede, noe som betyr at de ikke er kreftfremkallende. Hvis de ikke er godartet, kan de være det første tegn på precancer eller brystkreft i begynnelsen. Legen din vil ønske å undersøke videre hvis forkalkningene er i visse modeller forbundet med kreft.

Brystkalkifiseringer ser ganske ofte på mammogrammer, spesielt når du blir eldre. Av 10 prosent av kvinner under 50 år har han brystsedeksifikasjoner og ca 50% av kvinnene over 50 år har.

Typer av kalsifikasjoner

Det er to typer kalsifisering basert på deres størrelse:

Microcalcifications

Dette er veldig små fotballavsetninger som ser ut som små hvite flekker eller sandkorn på et mammogram. De er veldig ofte gunstige, men de kan være et tegn på tidlig brystkreft.

Makrokalkifiseringer

Dette er større fotballavsetninger som ser ut som store hvite flekker på et mammogram. De er ofte forårsaket av godartede forhold, for eksempel:

  • Tidligere skade
  • betennelse
  • Endringer som stammer fra # 8217; aldring

Diagnose

Brystkalkifiseringer er ikke smertefulle eller store nok til å bli følt under en brystundersøkelse, eller til deg eller legen din. Vanligvis er de notert for første gang under en rutinemessig mammografi screening.

Ofte når du ser forkalkninger, vil du ha A’annet mammogram forstørrer kalsifikasjonsområdet og gir et mer detaljert bilde. Dette gir radiologen mer informasjon for å avgjøre om forkalkningene er godartede eller ikke.

Hvis resultatene fra forrige mammografi er tilgjengelig, vil radiologen sammenligne dem med den siste til å se om forkalkningene er tilstede fra en PO & # 8216; eller hvis de er nye. Hvis de er gamle, vil de sjekke endringene over tid som kan gjøre dem mer sannsynlig å være en kreft.

Når all informasjonen er oppnådd, vil radiologen bruke størrelsen, formen og modellen for å avgjøre om forkalkningene er godartede, sannsynligvis godartede eller mistenkelige.

Godartede kalsifikasjoner

Nesten alle makrokalsykifikasjoner og de fleste mikrokalkninger er bestemt som godartet. Ingen ytterligere tester eller behandlinger for godartede kalsifikasjoner kreves. Legen din vil sjekke dem på din årlige mammografi for å observere endringer som kan foreslå kreft.

Sannsynligvis godartet

Disse forkalkningene er godartet mer enn 98 prosent av tiden. Legen vil overvåke dem for endringer som kan foreslå kreft. Du vil vanligvis motta et gjentatt mammogram hvert halvår i minst to år. Med mindre kalsifikasjonene endres og legen din ikke mistenker kreft, kommer du tilbake for å gjøre årlige mammogrammer.

mistenkt

Høyrisikoforberedninger er mikrokalsifikasjoner som er i et mistenkelig diagram for kreft, som en tett og uregelmessig form eller en linje. Legen vil vanligvis anbefale A’ytterligere evaluering med en biopsi. Under en biopsi er et lite stykke stoff med kalsifikasjoner fjernet og observert under mikroskopet. Dette er den eneste måten å bekrefte diagnosen brystkreft.

Behandlinger

Selv om kalsifikasjoner kan indikere tilstedeværelsen av en kreft, er brystkalkifiseringer ikke kreft og ikke forvandler seg til kreft.

Brystkalkifiseringer som er fast bestemt på å være godartet, krever ikke ekstra eksamener. De trenger ikke å bli behandlet eller fjernet.

Hvis kalsifikasjoner er potensielt et tegn på kreft, får du en biopsi. Hvis kreft er funnet, vil det bli behandlet med en kombinasjon av:

  • kjemoterapi
  • stråling
  • kirurgi
  • Hormonell terapi

Outlook

De fleste brystkalsifikasjoner er godartede. Disse forkalkningene er uskyldige og krever ikke ytterligere tester eller behandlinger. Ved bestemmelse av at forkalkninger mistenkes for kreft, er det viktig at en biopsi utføres for å se om kreft er tilstede.

Brystkreft oppstått på grunn av mistenkelige kalsifikasjoner observert på en mammografi er vanligvis en tidlig eller tidlig kreft. Siden det generelt er diagnostisert tidlig, er det gode muligheter som passende behandling lykkes.