Brystmedullær karsinom: prognose, overlevelse og behandling

Beskrivelse

Mirallarkarsinomet i brystet er en subtype av invasiv duktal karsinom. Det er en type brystkreft som starter i melkeprodukter. Denne brystkreftet tar navnet sitt fordi svulsten ser ut som hjernens del kjent som marrow. Middle Breast Carcinoma representerer et estimat 3 prosent 5 av alle tilfeller av diagnostisert brystkreft.

Middle karsinom har vanligvis mindre sjanse for å spre lymfeknuter og mer reaktive til behandling enn de vanligste typer invasiv brystkreft. Etter det i sine tidlige stadier kan det forbedre prognosen og ideelt sett redusere behovet for ytterligere behandlinger i tillegg til fjerning av svulsten selv.

Hva er symptomene på Mirallic Mammel Carcinoma?

Noen ganger kan medullær kreft forårsake få symptomer. En kvinne kan først legge merke til et brystnitule. Miral brystkreft har en tendens til å ha kreftceller som er delt raskt. Derfor kan mange kvinner identifisere en masse i brystet som kan variere i størrelse. Nodulen har en tendens til å være myk og kjøttfull eller berørt til berøring med definerte kanter. De fleste Midollari-karcinomer er mindre enn 2 centimeter av størrelse.

Noen kvinner kan manifestere andre symptomer relatert til medullary karsinom, inkludert:

  • bryst ømhet
  • smerte
  • rødhet
  • opphovning

Hvis du finner en av disse symptomene, bør du konsultere en lege.

Hva er årsakene til mirallable karsinom i brystet?

Tradisjonelt kan kreftfremkreft kreft kreft, ha en hormonell influensa. Mirrolkarsinomet i brystet er imidlertid vanligvis ikke påvirket av hormonene. I stedet opplever en kvinne en endring i den genetiske sammensetningen av brystceller. Dette betyr at cellene vokser ukontrollable (kreft). Legene vet ikke nøyaktig fordi disse mutasjonene oppstår eller hvordan de er relatert til mirallumkarsinom i brystet.

Hva er risikofaktorene for medullary karsinom?

Noen kvinner med en genetisk mutasjon kjent som gen BRCA-1 er i størst risiko for å bli diagnostisert med brystmedulært karsinom, andre Johns Hopkins medisin. Dette genet har en tendens til å fungere i familier. Derfor, hvis en kvinne har en historie om brystkreft i sine tette slektninger, er hun i størst risiko for sykdommen. Men hvis en kvinne har dette genet, betyr dette ikke nødvendigvis at hun vil ha et medulært karsinom.

De middelalder Diagnosen av medullær kreft er mellom 45 og 52 år. Dette har en tendens til å være litt yngre enn kvinner som er diagnostisert med medullær karsinom, som den diagnostiseres på 55 år eller mer.

Hva er behandlingsmuligheter for miral brystkreft?

En lege kan evaluere ulike behandlingsalternativer for medullary karsinom. Størrelsen på kreften, typen celle og hvis kreften har spredt seg til de nærliggende lymfeknuter. Fordi svulster tradisjonelt mindre sannsynlig å spre seg, kan noen leger anbefale å fjerne bare svulsten og ikke forfølge ytterligere behandlinger. Dette gjelder når svulsten er Pure Medullary & # 8221; Og den har bare celler som ligner medullary karsinom.

Imidlertid kan en lege også anbefale fjerning av svulst og andre typer kreftbehandlinger. Dette er sant når kreft kan ha & # 8220; Midollari-funksjoner & # 8221;. Dette betyr at noen celler ser på medullær karsinom, mens andre ser ut som invasiv duktal cellekarcinom. En lege kan også anbefale flere behandlinger hvis kreft spredes til lymfeknuter. Disse behandlingene kan inkludere kjemoterapi (medisiner for å drepe raske vekstceller) eller stråling.

Noen stoffer som tradisjonelt brukes til å behandle brystkreft, fungerer vanligvis ikke bra på miral brystkreft. Dette inkluderer terapier relatert til hormoner som tamoxifen eller inhibitorer av aromatase. Mange miral brysttumorer er & # 8220; trippel negativer & # 8221;. Dette betyr at kreft ikke reagerer på progesteron og / eller østrogenhormoner eller A’annet protein kjent som protein her2 / neu.

Hvordan diagnostisert Mirallum karsinom er diagnostisert?

Fordi morrolkarsinom i brystet er svært sjeldent, kan legene ha problemer med å diagnostisere den spesifikke typen kreft i utgangspunktet. De kan identifisere en brystlesjon på et mammogram, som er en spesiell type røntgenbilde som brukes til å undersøke brystet. Lesjonen er vanligvis av sirkulær eller oval form og har ingen veldefinerte marginer. En lege kan også bestille andre bildebehandlingsstudier. Disse kan inkludere en ultralyd eller magnetisk resonans (MR).

Midollar Mammel Carcinomas kan bare diagnostiseres på en unik måte. Noen ganger kan en kvinne være mer sannsynlig å identifisere en kreftlig lesjon gjennom følelsen, sammenlignet med det som kan ses i et bildebehandlingsstudio. Av denne grunn er det viktig at en kvinne gjennomfører månedlig brysts selvtillit, hvor han føler forekomsten av knuter i brystvevet og i brystvorten.

Hvis en lege identifiserer en knutepunkt for å berøre eller alle «8217; bildebehandling, kan anbefale en nodulebiopsi. Dette innebærer fjerning av cellene eller knutepunktet selv for testen. En lege spesialisert seg på # 8217; undersøkelse av celler for uregelmessigheter er kjent som patolog. En patolog vil undersøke cellene under mikroskopet. Midullar tumorceller har også en tendens til å ha en P53 genetisk mutasjon. Testen for denne mutasjonen kan gi støtte til diagnosen medullary karsinom, men ikke alle midollar tumorer har P53-mutasjonen.

Hva er prognosen for Mirallic Mammel Carcinoma?

Femårsperiode Overlevelsesrater for miral brystkreft pleier å være fra # 8217; 89 til 95 prosent. Dette betyr at fem år etter diagnosen, fra # 8217; 89 til 95% av kvinnene med denne typen kreft fortsatt er i live.

Hva er utsiktene for mirallisk karsinom i brystet?

Mirallic brystkreft har en tendens til å bedre svare på behandling av brystkreft i forhold til andre typer invasive duktalkarcinomer. Med tidlig diagnose og behandling er prognose og overlevelsesrater gunstige.