Brystkreft under graviditet: behandling, risiko og amming

Beskrivelse

Få en diagnose av brystkreft under graviditet er ikke en vanlig hendelse. Det anslås at det skjer i omtrent Fra 1 til 1000 til 1 av 10 000 graviditeter.

Brystkreft forbundet med graviditet inkluderer brystkreft diagnostisert når som helst under graviditet eller under graviditet Første år etter fødsel.

Det er mulig at brystkreft i svangerskapet har økt Fordi flere kvinner har barn senere i livet. Risikoen for å utvikle brystkreft reiser seg med en kvinnes alder.

Å være gravid forårsaker ikke brystkreft, men hvis du allerede har noen brystkreftceller, kan hormonelle endringer av graviditeten vokse.

Fortsett å lese for å lære mer om brystkreft under graviditet, behandlingsalternativer og hva du kan forvente for deg og ditt barn.

Brystkreft og graviditet: Behandling som tar hensyn til barnets helse

Diagnosen og behandlingen av brystkreft er komplisert av graviditet. L’Målet er å kurere kreft, om mulig, eller forhindre diffusjon mens du beskytter barnets helse. Din Cancer Care-team og din obstetriske skal koordinere for å gi den beste hjelpen til deg og ditt barn.

Det er Ingen tilfelle kjent av brystkreft som sprer seg til et foster, selv om det er tilfeller der det ble funnet i moderkaken. I en studere som fulgte barn som ble utsatt for kjemoterapi i livmor i mer enn 18 år, har ingen funnet kreft eller andre alvorlige anomalier.

Noen behandlinger må kanskje forsinkes før etter fødselen av barnet. L’Målet er å bringe barnet så nært som mulig til slutten.

Mulighetene for overlevelse er lite sannsynlig forbedre ending graviditet. når respekt Med kvinner som ikke er gravid og har lignende typer brystkreft, har begge gruppene det samme generelle perspektivet.

Hva er behandlingsalternativene for brystkreft under graviditet?

Når du forbereder en behandlingsplan, vil mye avhenge av’Cancer Entity. Dine leger vil vurdere:

Kirurgi

Første linjebehandling for brystkreft er kirurgi, selv om du er gravid. Dette kan bety en konservativ kirurgi av brystet (nodulektomi) eller en mastektomi med lymfeknuter fjerning.

Det regnes som brystkirurgi for første brystkreft Sikker Under graviditet, selv om den kan presentere seg l’generell anestesi Noen risiko til barnet.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er vanligvis ikke administrert under graviditetens første trimester, når barnets indre organer utvikler seg. utdanning vis at det er tryggere å bruke noen kjemoterapeutiske stoffer i løpet av andre og tredje kvartal, men de blir vanligvis ikke administrert i de tre siste ukene av graviditeten.

L’Bruk av kjemoterapi kan avhenge av den spesifikke typen brystkreft du har og fra det som er aggressivt. I noen tilfeller, vent til etter levering er et alternativ for & # 8217.

Stråling

Høy strålingsdoser administrert når som helst under graviditeten kan øke Risikoen for barneskader. Disse risikoene inkluderer:

 • spontanabort
 • Sakte føtal vekst
 • Medfødte defekter
 • Spedbarnskreft

Av denne grunn er radioterapi vanligvis forsinket før etter fødselen av barnet.

Sene hormoner og terapier

Ikke-betraktet hormonelle terapier og målrettede terapier Sikker Å bli brukt under graviditeten. Dette inkluderer:

 • Dell’aromatase
 • Bevacizumab (Avastin)
 • Everolimus (Afinitor)
 • Lapatinib (Tykerb)
 • Palbociclib (Ibrance)
 • tamoxifen
 • Trastuzumab (herceptin)

Mastektomi under graviditet

Kirurgi er en primær behandling for brystkreft, uavhengig av om du er gravid.

Nudulektomi administreres i kombinasjon med strålebehandling, men strålebehandling må vente til barnets fødsel. Dette er A’alternativet hvis du er nær fødsel og stråling vil ikke bli forsinket for lenge.

Ellers er mastektomi som regel L’beste alternativet. Når du har en mastektomi, vil kirurgen også kontrollere lymfeknuter under armen for å se om kreften har spredt seg. Dette innebærer noen ganger bruk av radioaktive og fargestoffer. Avhengig av hvor lenge du er i svangerskapet, kan legen din gi deg beskjed om ikke å gjøre det.

L’Generalbedøvelse kan innebære Noen risiko til barnet. Din obstetrikere, anestesiolog og kirurg vil jobbe sammen for å bestemme den sikreste tiden og metoden for å utføre intervensjonen.

Amming og kreft omsorg

Det er mulig å amme etter en nudulektomi, men arrvevet og det reduserte volumet av melk kan gjøre det brystet vanskelig. L’mer ditt bryst er ikke interessert.

Hvis du har en mastektomi på en enkelt side, vil du kunne amme ditt sunne bryst.

Kjemoterapi, hormonelle behandlinger og målrettede terapier kan overføres til barnet ditt i morsmelk.

Hvis du vil amme, snakk med onkologen og din obstetriske for å sikre at det er trygt. Du kan også snakke med en konsulent for amming.

Utsikter for brystkreft under graviditet

Lære å ha brystkreft under graviditeten kan være stressende for deg og din familie. Vurder ideen om å se en terapeut som hjelper deg med å overvinne denne vanskelige tiden. Her er noen ressurser å starte: