Brystkreft under amming: forekomst og andre

Beskrivelse

Hvis du ammer et barn, kan du være bekymret for brystets helse. Noen kvinner lurer på om de kan utvikle brystkreft under amming. Selv om det er sjeldent, er det en mulighet.

Les videre for å finne ut hvordan du identifiserer brystkreft under amming og hvilke behandlinger som er tilgjengelige.

Hva er årsakene til knuterne i kvinner amming?

Kvinner amming kan føle bryst noduler. Mesteparten av tiden, disse klumper er ikke kreftfremkallende. Brystneknuter i ammende kvinner kan skyldes:

Mastitt

Mastitt er en’brystvevsinfeksjon forårsaket av bakterier eller en blokkert melkekanal. Du kan ha symptomer som:

Brystabser

Hvis mastitt ikke behandles, kan en smertefull abscess utvikles som inneholder pus. Denne massen kan virke som en rød og varmt hovent nodule.

Fibroadenomas

Fibroadenomas er godartede (ikke-kreftformige) tumorer som kan utvikle seg i brystet. Det kan virke marmor når de berører dem. De beveger seg vanligvis under huden og er ikke ømme.

Galactoceles

Disse uskyldige cyster full av melk er generelt indolor.

Generelt føler ikke-kreftige noduler glatt og rundt og flytter alle & # 8217;. Kreftnodeller er generelt vanskelig og uregelmessig og beveger seg ikke.

De første symptomene på brystkreft

Klumper er ikke det eneste tegn på brystkreft. Andre første symptomer kan inkludere:

Forekomst

Brystkreft i ammende kvinner er sjeldne. Bare om 3 prosent av kvinner utvikler brystkreft under amming.

Selv brystkreft i yngre kvinner er ikke veldig vanlig. Mindre enn 5 prosent av alle diagnosene av brystkreft i USA angår kvinner under 40 år.

Når skal du se en lege

Du bør konsultere en lege hvis brystet nodule:

L’amming kan forårsake brystendringer, noe som kan gjøre det vanskelig å legge merke til kreft symptomer. Det er en god ide å konsultere legen din dersom du merker uvanlige endringer i brystet.

Hvordan brystkreft er diagnostisert

Hvis legen din mistenker en brystkreft, vil det utføre noen tester for å gjøre en diagnose.

Et mammogram eller en ultralyds ultralyd kan gi bilder av nodulen og hjelpe legen å avgjøre om massen virker mistenkelig. En biopsi kan også være nødvendig, som involverer fjerning av en liten prøve fra knutepunktet for å teste kreft.

Hvis du ammer, kan en radiolog ha flere problemer med å lese ditt mammogram. Legen din kan råde deg til å forstyrre amming før de gjennomgår diagnostiske tester, men dette rådet er noe kontroversielt.

De fleste kvinner kan gjennomgå screeningsprosedyrer som mammogrammer, biopsier med nål og til og med noen typer kirurgiske inngrep under amming.

Snakk med legen din om fordeler og risiko for amming under diagnostiske tester.

Behandling under L’amming

Hvis du har brystkreft under amming, kan du trenge kirurgi, kjemoterapi eller stråling. Legen din vil hjelpe deg med å bestemme hvilke behandlinger som er best for din spesielle tilstand.

Kirurgi og amming

Du kan være i stand til å fortsette L’amming før og etter en operasjon for å fjerne svulsten avhengig av typen prosedyre. Snakk med legen din for å finne ut om det er trygt for deg, og barnet ditt fortsetter å amme.

Hvis du har en dobbel mastektomi, vil du ikke være i stand til å amme.

Behandling av et bryst med stråling etter at en nudulektomi betyr at den vanligvis produserer liten eller ingen melk. Du kan imidlertid være i stand til å amme med brystet som ikke er behandlet.

Spør legen din hvilke stoffer du vil motta før og etter operasjonen, og hvis de er trygge for et brystfødte barn. Det kan være nødvendig å pumpe melken og kaste den i en viss periode før du skyter amming.

Kjemoterapi og amming

Hvis du trenger kjemoterapi, må du avbryte barnets amming. De kraftige legemidlene som brukes i kjemoterapi, kan påvirke måten cellene er delt inn i kroppen.

Radioterapi og amming

Du kan være i stand til å fortsette L’amming under radioterapi. Det avhenger av hvilken type stråling du har. Noen kvinner kan bare amme med sunn sinus.

Bivirkninger av behandling

Det er viktig å huske at bivirkninger kan oppstå fra behandlingen. Disse kan inkludere:

Du kan be om hjelp for hjelp til barndommen for å ha tid til å hvile og fortsette.

Outlook

Brystkreft hos yngre kvinner har en tendens til å være mer aggressive, men en tidlig diagnose kan forbedre dine prospekter.

Risikoen for å utvikle brystkreft under amming er lav, men hvis du er diagnostisert med kreft, kan du kanskje fortsette å amme barnet ditt.

Snakk med legen din om de beste alternativene for din unike situasjon. Dine leger-team kan hjelpe deg med å bestemme om amming under kreftbehandling er et godt alternativ for deg og ditt barn.

Følelsesmessig støtte

Det er mange beslutninger å ta når du er diagnostisert med brystkreft. Velg å stoppe eller fortsette L’amming kan være et vanskelig valg.

Hvis du bestemmer deg for å fortsette L’Amming, kan du finne en spesialist i’amming som hjelper deg med å møte eventuelle vanskeligheter.

Oppnå følelsesmessig støtte kan også hjelpe deg med å administrere diagnosen din. Omringet familie, venner og et godt medisinsk team for å skape et støttesystem. Du vil kanskje også kontakte andre i en støttegruppe i person eller online.