Brystkreft: Symptomer, faser, typer og mer

Oversikt over brystkreft

Kreft oppstår når endringer kalles mutasjoner finner sted i gener som regulerer cellevekst. Mutasjoner tillater celler å dele og multiplisere ukontrollert.

Brystkreft er en kreft som utvikler seg i brystceller. Vanligvis er kreftformer i lobules eller sinus. Lobene er kjertlene som produserer melk og kanalene er stiene som bringer melk fra kjertlene til brystvorten. Kreft kan også forekomme i fettvev eller fibrøst bindevev All’sinus interiør.

Ukontrollerte kreftceller invaderer ofte andre sunne brystvev og kan reise til lymfeknuter under armhulene. Lymfeknuter er en primær rute som hjelper tumorceller til å bevege seg til andre deler av kroppen. Se på bildene og finn ut mer om ammer.

Symptomer på brystkreft

I sine opprinnelige stadier kan brystkreft ikke forårsake noen symptomer. I mange tilfeller kan en svulst være for liten til å bli hørt, men A’anomali kan fortsatt ses på et mammogram. Hvis du føler en svulst, er det første skiltet vanligvis en ny brystnokvn som før jeg ikke er C & # 8217;. Men ikke alle klumper er kreft.

Hver type brystkreft kan forårsake en rekke symptomer. Mange av disse symptomene er like, men noen kan være forskjellige. Symptomene på den vanligste brystkreften inkluderer:

 • et brystnituler eller en vevtykkelse som føles forskjellig fra det omkringliggende vevet og har nylig utviklet seg
 • Brystsmerter
 • Rødt skinn og smurt på hele brystet
 • Hevelse i hele eller deler av brystet
 • En sekresjon fra brystvorten annet enn morsmelk
 • Blodig utslipp fra brystvorten din
 • Desquamation, peeling eller peeling av huden på brystvorten eller på brystet
 • En plutselig og uforklarlig forandring av formen eller størrelsen på brystet
 • invertert brystvorte
 • Endringer i brystets hudutseende
 • en knutepunkt eller hevelse under armen

Hvis du har en av disse symptomene, betyr det ikke nødvendigvis at du har brystkreft. For eksempel kan brystsmerter eller en brystnodul være forårsaket av en godartet cyste. Men hvis du finner en brystnodul eller du har andre symptomer, bør du konsultere legen din for ytterligere eksamener og tester. Lær mer om de mulige symptomene på brystkreft.

Typer brystkreft

Det finnes forskjellige typer brystkreft og er delt inn i to hovedkategorier: Invasiv & # 8221; og ikke-invasiv & # 8221; eller på situ. Mens invasiv kreft har spredt seg fra kanalene eller fra brystkjertlene til andre deler av brystet, har ikke-invasiv kreft ikke spredt seg fra det opprinnelige stoffet.

Disse to kategoriene brukes til å beskrive de vanligste typene brystkreft, som inkluderer:

 • Ductal karsinom in situ. Ductal in situ karsinom (DCIS) er en ikke-invasiv tilstand. Med DCIS er tumorceller begrenset til Bosomkanalene og har ikke invadert det omkringliggende brystvevet.
 • In situ Lobular Carcinoma. Lobular in situ karsinom (LCIS) er en kreft som vokser i brystkjertlene som produserer melk. Som DCIS har tumorceller ikke invadert det omkringliggende vevet.
 • Invasiv duktal karsinom. Invasiv duktal karsinom (IDC) er den vanligste typen brystkreft. Denne typen brystkreft starter i mors melkekanaler og deretter invaderer de nærliggende brystvevene. Når brystkreften spredte seg til stoffet utenfor melkeproduktene, kan det begynne å spre seg til andre organer og nærliggende stoffer.
 • Invasiv Lobular Carcinoma. Invasiv Lobular Carcinoma (ILC) utvikler først i brystlobuler og invadert de omkringliggende vevene.

Andre vanlige typer brystkreft inkluderer:

 • Nippel Paget sykdom. Denne typen brystkreft begynner i kanalene i brystvorten, men som den vokser, begynner å slå huden og brystvorten Areola.
 • Svulst i Phillodi. Denne svært sjeldne typen brystkreft vokser i brystets bindevev. De fleste av disse svulstene er godartede, men noen er kreftfremkallende.
 • Angiosarcoma. Dette er kreft som vokser på blodkar eller bryst lymfatiske fartøy.

Den type kreft du har bestemmer dine behandlingsalternativer, samt ditt sannsynlige langsiktige utfall. Mer informasjon om typer brystkreft.

Inflammatorisk brystkreft

Inflammatorisk brystkreft (IBC) er en sjelden, men aggressiv type brystkreft. IBC kompenserer bare mellom 1 og 5 prosent av alle tilfeller av brystkreft.

Med denne tilstanden blokkerer cellene lymfeknuter i nærheten av brystet, slik at de lymfatiske skruene i brystet ikke kan tømme riktig. I stedet for å skape en svulst, L’IBC gjør brystet svulmen, vises rødt og føles veldig varmt. Et kreftfryst kan vises pitted og tett, som en peel d’oransje.

L’IBC kan være veldig aggressiv og kan utvikle seg raskt. Av denne grunn er det viktig å ringe legen din umiddelbart hvis du merker symptomene. Finn ut mer om’IBC og symptomer som kan forårsake.

Trippel negativ brystkreft

Trippel negativ brystkreft er en annen type sjeldne sykdom, som bare påvirker om 10 prosent 20 av mennesker med brystkreft. For å bli diagnostisert som trippel negativ brystkreft, må en svulst ha alle tre funksjonene:

 • Mangler reseptorer for østrogen. Disse er reseptorer på celler som binder eller holder seg til østrogenhormonet. Hvis en svulst har østrogenreseptorer, kan østrogener stimulere kreftvekst.
 • Progesteron-reseptorer mangler. Disse reseptorene er celler som knytter alt’progesteronhormon. Hvis en svulst har progesteronreceptorer, kan progesteron stimulere kreftvekst.
 • Det har ingen ekstra her2 protein på overflaten. Her2 er et protein som fôrer brystkreftvekst.

Hvis en svulst tilfredsstiller disse tre kriteriene, er det merket som trippel negativ brystkreft. Denne typen brystkreft har en tendens til å vokse og spre seg raskere enn andre typer brystkreft.

Trippel negative brysttumorer er vanskelig å behandle fordi hormonbehandling for brystkreft ikke er effektiv. Mer informasjon om behandlinger og overlevelsesrater for trippel negativ brystkreft.

Metastatisk brystkreft

Metastatisk brystkreft er et annet navn for brystkreft i fase 4. Det er brystkreft som har spredt seg fra brystet til andre deler av kroppen, som bein, lunger eller lever.

Dette er et avansert stadium av brystkreft. Din onkolog (lege onkolog) vil skape en behandlingsplan med målet om å stoppe veksten og diffusjon av svulst eller svulster. Oppdag behandlingsalternativene for metastatisk kreft og de faktorene som påvirker dine prospekter.

Mannlig brystkreft

Selv om de generelt har mindre, har menn brystvev akkurat som kvinner. Selv menn kan kontrakt brystkreft, men det er mye mer sjeldent. I følge American Cancer Society (ACS), brystkreft er 100 ganger mindre vanlig i hvite menn enn i hvitt og 70 ganger mindre vanlige kvinner i svarte menn sammenlignet med svarte kvinner.

Som sa, brystkreft som menns kontrakt er alvorlig som kvinners brystkreft. Det har også de samme symptomene. Mer informasjon om brystkreft hos menn og symptomer for å holde D & # 8217;.

Bilder av brystkreft

Brystkreft kan forårsake en rekke symptomer, og disse symptomene kan virke annerledes på forskjellige mennesker.

Hvis du er bekymret for en flekk eller en endring i brystet, kan det være nyttig å vite hva brystproblemene faktisk er kreft. Finn ut mer om symptomer på brystkreft og se bilder av hvordan de kan vises.

Brystkreftfaser

Brystkreft kan deles inn i faser basert på hvor stor svulst eller svulster er og hvor mye det sprer seg. De store svulstene og / eller som har invadert stoffene eller de nærliggende organene er i et høyere stadium enn små svulster og / eller fortsatt inneholdt i brystet. For å skape en brystkreft, må legene vite:

 • Hvis kreft er invasiv eller ikke-invasiv
 • Hvor stor svulsten er
 • Hvis lymfeknuter er involvert
 • Hvis kreft spredt til tekstiler eller naboer

Brystkreft har fem hovedfaser: Faser fra 0 til 5.

Brystkreft i stadion 0

Scenen 0 er DCIS. Tumorceller i DCIene forblir begrenset til brystkanalene og har ikke utbredt i det nærliggende vevet.

Brystkreft i stadion 1

 • Stadion 1A: Den primære svulsten er 2 centimeter bred og lymfeknuter er ikke interessert.
 • Stadion 1B: Kreft ligger i de nærliggende lymfeknuter og ikke C’det er ingen brystkreft eller svulst er mindre enn 2 cm.

Brystkreft i stadion 2

 • Stadion 2A: Tumoren er mindre enn 2 cm og spredes ved 1-3 naboer lymfeknuter, eller det er mellom 2 og 5 cm og har ikke spredt seg til en hvilken som helst lymfeknude.
 • Stadion 2B: Tumoren er mellom 2 og 5 cm og spredt ved 1-3 aksillære lymfeknuter (armhuler) eller er større enn 5 cm og har ikke spredt seg til en hvilken som helst lymfeknute.

Brystkreft i trinn 3

 • Trinn 3a:
  • Kreft har spredt seg til 4-9 aksillære lymfeknuter eller forstørrede interne brystlymfeknuter, og den primære svulsten kan være av hvilken som helst størrelse.
  • Tumorer er større enn 5 cm og kreft har spredt seg til 1-3 aksillære lymfeknuter eller en hvilken som helst node av brystbenet.
 • Stadion 3b: En kreft har invadert thoraxveggen eller huden og kan eller ikke ha invadert til 9 lymfeknuter.
 • 3c scene: kreft er plassert i 10 eller flere aksillære lymfeknuter, lymfeknuter i nærheten av innendørs brystkravne eller lymfeknuter.

Brystkreft i stadion 4

Brystkreft 4 kan ha en svulst i hvilken som helst størrelse og dens kreftceller har spredt seg til de nærliggende og fjerne lymfeknuter og til de fjerne organene.

Testene som utføres av legen, bestemmer brystkreftstrinnet, som vil påvirke behandlingen. Finn ut hvordan de forskjellige stadiene av brystkreft blir behandlet.

Diagnose av brystkarsinom

For å avgjøre om symptomene dine skyldes brystkreft eller en godartet brysttilstand, vil legen utføre en grundig fysisk undersøkelse i tillegg til en brystundersøkelse. De kan også be om en eller flere diagnostiske tester for å forstå hva som forårsaker symptomer.

Tester som kan bidra til å diagnostisere brystkreft inkluderer:

 • Mammografi. Den vanligste måten å se under brystoverflaten er med en bildebehandlingstest kalt mammogram. Mange kvinner i alderen 40 år eller over 40 år mottar årlige mammogrammer for å verifisere tilstedeværelsen av brystkreft. Hvis legen mistenker at du kan ha en svulst eller et mistenkelig punkt, vil det også kreve et mammogram. Hvis A & # 8217 er synlig på mammografi; unormalt område, kan legen be om ytterligere tester.
 • Ultralyd. A’bryst ultralyd bruker lydbølger for å lage en’bilde av dype brystvev. A’ultralyd kan hjelpe legen å skille mellom en solid masse, som en svulst og en godartet cyste.

Legen kan også foreslå tester som en magnetisk resonans eller en brystbiopsi. Mer informasjon om andre tester som kan brukes til å oppdage brystkreft.

Breast Biopsia

Hvis legen din mistenker brystkreft, kan det bestille både et mammogram og en ultralyd. Hvis begge disse testene ikke kan fortelle legen din dersom du har kreft, kan legen din utføre en test kalt Breast Biopsia.

Under denne testen vil legen fjerne en stoffprøve fra # 8217; mistenkt område for å teste det. Det finnes forskjellige typer brystbiopsier. Med noen av disse testene bruker legen en nål for å trekke stoffprøven. Med andre gjør de en’gravering i brystet og deretter fjerne prøven.

Legen vil sende stoffprøven til et laboratorium. Hvis prøven er positiv til kreft, kan laboratoriet undersøke det videre for å fortelle legen hva slags kreft du har. Mer informasjon om brystbiopsier, om hvordan du skal forberede seg på en og hva du kan forvente.

Behandling av brystkreft

Scenen av brystkreft, i hvilken grad har invadert (hvis det er) og hvor mye svulsten har vokst, spiller en viktig rolle i å bestemme hvilken type behandling du trenger.

For å starte, vil legen bestemme størrelsen, scenen og kreftgraden (det som sannsynligvis vil vokse og spre seg). Deretter kan du diskutere dine behandlingsalternativer. Kirurgi er den vanligste behandlingen for brystkreft. Mange kvinner har flere behandlinger, som kjemoterapi, målrettet terapi, strålebehandling eller hormonbehandling.

Kirurgi

Ulike typer operasjoner kan brukes til å fjerne brystkreft, inkludert:

 • Lumpektomi. Denne prosedyren fjerner svulsten og noen omgivende vev, slik at resten av brystet er intakt.
 • Mastektomi. I denne prosedyren fjerner en kirurg en hel bryst.I en dobbeltmastektomi blir begge brystene fjernet.
 • Sentinel Node Biopsy. Denne operasjonen fjerner noen av lymfeknuter som mottar drenering fra svulsten. Disse lymfeknuter vil bli testet. Hvis de ikke har kreft, kan det hende at en ytterligere operasjon ikke er nødvendig for å fjerne flere lymfeknuter.
 • Disseksjon av aksillære lymfeknuter. Hvis lymfeknuter fjernet under en sentinel lymfeknudebiopsi inneholder kreftceller, kan legen fjerne flere lymfeknuter.
 • Kontralaterale profylaktisk mastektomi. Selv om brystkreft kan være tilstede i et enkelt bryst, velger noen kvinner å gjennomgå en kontralateral profylaktisk mastektomi. Denne operasjonen fjerner ditt sunne bryst for å redusere risikoen for å utvikle brystkreft igjen.

Radioterapi

Med strålebehandling brukes høytrykksstrålingsbjelker til å slå og drepe kreftceller. De fleste strålingsbehandlinger bruker ytre strålestråling. Denne teknikken bruker en stor maskin på kroppen ekstern.

Fremgang i behandling av kreft tillot også leger å utstråle kreft fra # 8217; kroppsinnredningen. Denne typen strålebehandling kalles brachyterapi. Å drive brachytherapi, kirurger plassere radioaktive frø eller pellets alle’kropps interiør nær tumor nettstedet. Frøene forblir der for en kort periode og arbeid for å ødelegge kreftceller.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en farmakologisk behandling som brukes til å ødelegge kreftceller. Noen mennesker kan gjennomgå kjemoterapi alene, men denne typen behandling brukes ofte sammen med andre behandlinger, spesielt kirurgi.

I noen tilfeller foretrekker leger å administrere kjemoterapi til pasienter før’kirurgi. Håpet er at behandlingen reduserer svulsten, og derfor må operasjonen ikke være like invasiv. Kjemoterapi har mange uønskede bivirkninger, og diskuter deretter dine bekymringer med legen din før du starter behandlingen.

Hormonell terapi

Hvis din type brystkreft er følsom for hormoner, kan legen starte hormonbehandling. L’østrogen og progesteron, to kvinnelige hormoner, kan stimulere veksten av brystkreftvulster. Hormonal terapi virker ved å blokkere produksjonen av disse hormonene av kroppen eller blokkere hormonreceptorer på tumorceller. Denne handlingen kan bidra til å redusere og muligens stoppe kreftveksten.

Medisinering

Noen behandlinger er utformet for å feste spesifikke anomalier eller mutasjoner til det indre av tumorceller. For eksempel kan Herceptin (trastuzumab) blokkere produksjonen av kroppen av her2-proteinet. Her2 hjelper brystkreftceller til å vokse, så ansett et stoff for å senke dette proteinet, kan bidra til å redusere kreftveksten.

Legen din vil fortelle deg mer om en bestemt behandling du anbefaler. Mer informasjon om brystkreftbehandlinger og hvordan hormoner påvirker kreftveksten.

Omsorg for brystkreft

Hvis du oppdager en knute eller en uvanlig blot i brystet, eller du har andre symptomer på brystkreft, sikre en avtale med legen din. Det er en god sjanse for at det ikke er brystkreft. For eksempel er det mange andre potensielle årsaker til brystneknuler.

Men hvis problemet ditt viser seg å være kreft, husk at for tidlig behandling er nøkkelen. Første fase brystkreft kan ofte behandles og brydde seg om hvis det er funnet raskt nok. Jo lenger brystkreft er hevet, desto vanskeligere behandling blir.

Hvis du allerede har fått en diagnose av brystkreft, husk at behandlingene mot kreft fortsetter å bli bedre, så vel som resultatene. Følg deretter din behandlingsplan og prøv å være positiv. Finn ut mer om utsiktene for de forskjellige stadiene av brystkreft.

Hvordan vanlig brystkreft er?

Brystkreft Healthline er en gratis aps for folk som har møtt en diagnose av brystkreft. L’appen er tilgjengelig på App Store Og Google Play. nedlasting her.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Brystkreft er den vanligste kreften hos kvinner. I henhold til statistikken ACS, I 268 600, ca. 2019, bør nye tilfeller av invasiv brystkreft i USA bli diagnostisert. Invasiv brystkreft er en kreft som har spredt seg fra kanalene eller kjertlene til andre deler av brystet. Det forventes at over 41 000 kvinner vil dø på grunn av sykdommen.

Brystkreft kan også diagnostiseres hos menn. L’ACS estimerer også at i 2019 vil mer enn 2600 menn bli diagnostisert og ca 500 vil dø på grunn av sykdommen. Finn ut mer om brystkreftnumre i verden.

Risikofaktorer for brystkreft

Det er flere risikofaktorer som øker sjansene for å kontraherende brystkreft. Men å ha en av disse betyr imidlertid ikke at du sikkert vil utvikle sykdommen.

Noen risikofaktorer kan ikke unngås, for eksempel familiehistorie. Du kan endre andre risikofaktorer, som røyking. Risikofaktorer for brystkreft inkluderer:

 • Alder. Risikoen for å utvikle brystkreft øker med alderen i alderen. De fleste invasive brystkreftene møter hos kvinner over 55 år.
 • Drikker alkohol. Drikker for store mengder alkohol øker risikoen.
 • Ha tett bryst stoff. Tett brystvev gjør mammogrammer vanskelig å lese. Øker også risikoen for brystkreft.
 • Kjønn. De hvite kvinnene er ganger 100 Mer sannsynlig å utvikle brystkreft i forhold til hvite menn og svarte kvinner er 70 ganger mer sannsynlig å utvikle brystkreft sammenlignet med svarte menn.
 • Gener. Kvinner som har mutasjoner av genet BRCA1 og BRCA2, er mer sannsynlig å utvikle brystkreft sammenlignet med kvinner som ikke gjør det. Andre genetiske mutasjoner kan også påvirke risikoen.
 • Første menstruasjon. Hvis du har hatt din første syklus før 12 år, har du større risiko for brystkreft.
 • Gi lys i avansert alder. Kvinner som ikke har det første barnet til etter 35 år har større risiko for brystkreft.
 • Hormonell terapi. Kvinner som har tatt eller tar østrogenmedikamenter og postmenopausal progesteron for å redusere tegn på menopausale symptomer, har en høyere risiko for brystkreft.
 • Arvet risiko. Hvis en nær slektning har hatt brystkreft, har du større risiko for å utvikle den. Dette inkluderer din mor, din bestemor, din søster eller datteren sin. Hvis du ikke har en familiehistorie av brystkreft, kan du fortsatt utvikle brystkreft. Faktisk har de fleste kvinner som utvikler seg ikke en familiehistorie av sykdommen.
 • Start på sen overgangsalder. Kvinner som starter overgangsalderen bare etter 55, er mer sannsynlig å utvikle brystkreft.
 • Aldri vær gravid. Kvinner som aldri har vært gravid eller som aldri har fullført en graviditet, de er mer sannsynlig å utvikle brystkreft.
 • Tidligere brystkreft. Hvis du har hatt en brystkreft i et bryst, har du større risiko for å utvikle brystkreft i # 8217; andre bryst eller i et annet brystområde som tidligere ble truffet.

Overlevelsesrate til brystkreft

Overlevelsesratene for brystkreft varierer mye basert på mange faktorer. To av de viktigste faktorene er typen kreft du har og kreftfasen på det tidspunktet du mottar en diagnose. Andre faktorer som kan spille en rolle, er alder, sex og rase.

Den gode nyheten er at overlevelse av brystkreft er bedre. I følge ACS, I 1975 var 5-års overlevelsesrate for brystkreft hos kvinner 75.2%. Men for kvinner diagnostisert mellom 2008 og 2014 var det 90.6%. Femårig overlevelsesrater for brystkreft varierer avhengig av scenen til diagnose, fra 99% for lokaliserte svulster på 27% første fase for avanserte metastatiske svulster. Finn ut mer om overlevelsesstatistikk og de faktorene som påvirker dem.

Forebygging av brystkreft

Selv om det er risikofaktorer som du ikke kan kontrollere, følg en sunn livsstil, gjennomgå regelmessig screening og vedta noen tidligere tiltak som er anbefalt av legen, kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle brystkreft.

Livsstilsfaktorer

Livsstilsfaktorer kan påvirke brystkrefterrisikoen. For eksempel har overvektige kvinner større risiko for å utvikle brystkreft. Opprettholde et sunt kosthold og gjør mer trening kan hjelpe deg med å gå ned i vekt og redusere risikoen.

Drikker for alkohol øker også risikoen. Dette er sant å ha to eller flere drinker om dagen og for binge drikking. derimot, en studie Han fant at selv en eneste drink om dagen øker risikoen for brystkreft. Hvis du drikker alkohol, snakk med legen din om mengden du anbefaler.

Brystkreft screening

Å ha vanlige mammogrammer kan ikke hindre brystkreft, men kan bidra til å redusere oddsen som det ikke er oppdaget. De American College of Physicians (ACP) Det gir følgende generelle anbefalinger for middelrisiko kvinner i brystkreft:

 • Kvinner i alderen 40 og 49: En årlig mammografi anbefales ikke, men kvinner bør diskutere sine preferanser med sine leger.
 • Kvinner i alderen 50 og 74: Et mammogram anbefales hvert annet år.
 • Kvinner i alderen 75 eller flere: Mammogrammer anbefales ikke lenger.

L’ACP anbefaler også ikke mammografi for kvinner med A’forventet levetid på 10 år eller mindre.

Dette er bare retningslinjer og anbefalinger fra American Cancer Society (ACS) forskjellig. Ifølge L’ACS, kvinner bør ha muligheten til å motta årlig screening i 40 år, starter 45 års årlig screening og bytte til den toårige screening på 55 år.

Spesifikke anbefalinger for mammogrammer er forskjellige for hver kvinne, så snakk med legen din for å se om du skal få vanlige mammogrammer.

Forebyggende behandling

Noen kvinner har større risiko for brystkreft på grunn av arvelige faktorer. For eksempel, hvis din mor eller far har en mutasjon av BRCA1 eller BRCA2-genet, er du også til størst risiko for å ha det. Dette øker risikoen for brystkreft sterkt.

Hvis du er i fare for denne mutasjonen, snakk med legen din om dine diagnostiske og profylaktiske behandlingsalternativer. Du vil kanskje bli testet for å finne ut om du definitivt muse. Og hvis du lærer at det er # 8217; du har, snakk med legen din om eventuelle forebyggende tiltak du kan ta for å redusere risikoen for å få brystkreft. Disse trinnene kan inkludere en profylaktisk mastektomi (kirurgisk fjerning av et bryst).

Undersøkelse av.ellers

I tillegg til mammogrammer er brysteksamen en annen måte å kontrollere tegn på brystkreft.

Autoesami

Mange kvinner utfører en bryst selveksamen. Det er bedre å gjøre denne eksamenen en gang i måneden, samtidig hver måned. L’eksamen kan hjelpe deg med å gjøre deg kjent med det normale aspektet og følelsen av brystet ditt for å være oppmerksom på eventuelle endringer som oppstår.

Husk imidlertid at filen ACS mener at disse eksamenene er valgfrie, fordi dagens forskning ikke har vist en klar fordel av fysiske undersøkelser, utført hjemme eller av lege.

Brystundersøkelse av legen

De samme retningslinjene for selveffekter som leveres ovenfor, gjelder for bihuleeksamen som er utført av legen eller en annen helsepersonell. De vil ikke skade deg, og legen din kan utføre en brysteksamen under ditt årlige besøk.

Hvis du har symptomer som bryr seg, er det en god ide at legen din utfører en brystundersøkelse. Under eksamenen vil legen kontrollere begge brystene for å identifisere unormale flekker eller brystkreftskilt. Legen din kan også sjekke andre deler av kroppen din for å se om symptomene du har, kan være relatert til A’annen tilstand. Mer informasjon om hva legen din kan se etter under en brystundersøkelse.

Bevissthet om brystkreft

Heldigvis for kvinner og menn rundt om i verden, blir folk i stadig mer oppmerksomme på problemene forbundet med brystkreft. Arbeidet med brystkreft bevissthet har hjulpet folk å forstå hva deres risikofaktorer er, da de kan redusere deres risikonivå, hvilke symptomer som skal søke og hvilke typer screenings skal motta.

Måneden for brystkreft bevissthet holdes hver oktober, men mange som sprer stemmen gjennom året. Gi en’se på disse bloggene på brystkreft for personlig informasjon fra kvinner som bor med denne sykdommen med lidenskap og humor.