Brystkreft og vitamin D

Forskere sier at vitamin D kan gjøre kroppen mer motstandsdyktig mot brystkreft.

Del på PinterestForskere sier at de er usikre på om vitamin D-mangel forårsaker brystkreft eller om brystkreft fører til vitamin D-mangel. Getty bilder

Forskning på rollen til vitamin D i brystkreft har ikke vært avgjørende, men en annen brikke i puslespillet har nettopp blitt avdekket.

En ny studere konkluderer med at overvektige postmenopausale kvinner var mer sannsynlig å ha vitamin D-mangel på tidspunktet for brystkreftdiagnosen enn kvinner i samme aldersgruppe uten kreft.

Det positive forholdet kan tyde på at vitamin D-mangel er en risikofaktor for brystkreft, spesielt hos kvinner med høyere BMI.

Dr. JoAnn Pinkerton, administrerende direktør for The North American Menopause Society og professor i obstetrikk og gynekologi ved University of Virginia Health System, sier at dette ikke er overraskende.

«Mange studier har vist at kvinner hvis dietter er høye i fett har større sannsynlighet for å få [brystkreft],» forklarte hun.

Det er også mer sannsynlig at de lagrer inaktivt vitamin D i fettceller, noe som senker det totale blodnivået.

«Selv om overvektige kvinner får mer vitamin D fra solen, mat eller kosttilskudd, vil blodnivåene deres ha en tendens til å være lavere,» sa Pinkerton til Healthline.

Men det betyr å gå ned i vekt og ta et supplement er nøklene til forebygging av brystkreft?

Hva ekspertene har å si

Sammenhengen mellom overvekt og brystkreft er tydelig.

«For kreftforebygging anbefaler American Cancer Society at folk oppnår og opprettholder en sunn vekt gjennom hele livet … For de som for tiden er overvektige eller overvektige, har det helsemessige fordeler å gå ned i vekt og er et godt sted å starte. , ”Marji McCullough, ScD, strategisk direktør for ernæringsepidemiologi ved American Cancer Society, fortalte Healthline.

Det som fortsatt er uklart er rollen til vitamin D.

«Denne studien målte vitamin D i blodet til kvinner som allerede er diagnostisert med brystkreft,» sa McCullough.

«Resultatene deres av lavere konsentrasjoner hos brystkreftpasienter enn kontroller er i samsvar med noen tidligere studier. Men siden vitamin D-nivåer ble målt etter brystkreftdiagnose, er det ikke kjent om de lave vitamin D-nivåene påvirket risikoen eller var et resultat av brystkreft.

En annen faktor er det ofte oversett faktum at det finnes mange typer brystkreft. Hvordan en intervensjon påvirker risikoen for en viss undertype stemmer kanskje ikke overens med andre.

«Brystkreft er ikke en sykdom. Vi vet det nå, sa Jean Sachs, administrerende direktør i Living Beyond Breast Cancer, til Healthline.

«Det vil ikke være en kur. Det vil være mange behandlinger basert på din spesielle undertype og genomiske mutasjon. «

Så … du bør ta et supplement?

Som de fleste medisinske ting kommer det an på hvem du spør.

«Vi ønsker alltid å fortelle kvinner … ikke skade. Det er nok ikke skadelig å ta vitamin D, så hvorfor ikke gjøre det? sa Sachs.

American Cancer Society tar hensyn til risikofaktorene for vitamin D-mangel, som alder og geografisk plassering, og anbefalte daglige doser når de foreslår tilskudd:

«Nåværende RDA for vitamin D-inntak er 600 IE / dag for de fleste voksne og 800 IE / dag for personer over 70 år. For personer som ikke spiser mat som inneholder vitamin D, kan et tilskudd være nødvendig. National Academy of Medicine anbefaler ikke å overstige 4000 IE vitamin D / dag fordi svært høye nivåer kan være giftig, «sa McCullough.

«Fordelene med vitamin D er ikke bevist ennå, men det er fornuftig at kvinner i alle aldre trenger tilstrekkelige nivåer av vitamin D for bein, immunsystem og helse,» la Pinkerton til.

«Kvinner må imidlertid også erkjenne at for mye vitamin D kan forårsake unormalt høye nivåer av kalsium i blodet, noe som kan føre til blodtrykksproblemer, bentap eller nyreskade.».

Hvordan kan du beskytte deg selv

Noen ganger oppstår brystkreft og det er ingen klar forståelse av hvorfor.

«Vi ser for mange kvinner som har en sunn vekt, har tidlige graviditeter, har tatt vitamin D, uansett, og blir syke,» sa Sachs.

«Så la oss si alle disse tingene, du vet, gjør hva du kan for å leve sunt, men det betyr ikke at du ikke vil få brystkreft fordi vi fortsatt ikke vet hva som forårsaker sykdommen, bortsett fra den lille mengden mennesker vi vet det er arvelig.

Den sunne livsstilsfaktoren kan imidlertid ikke ignoreres. Pinkerton foreslår:

  • daglig trening og integrering av et vennesystem flere dager i uken
  • velg sunnere matalternativer og vurder sunnere valg
  • drikk mye vann eller brus og unngå sukkerholdige drikker eller diettdrikker
  • hvis overvektig, med sikte på å gå ned 10 pounds i løpet av et år ved å øke bevegelsen og redusere kaloriene

Dette er ting de fleste av oss allerede vet at vi burde gjøre, så hva annet?

Ta testen og finn ut.

Hvis du har en solid familiehistorie, vil forsikringen dekke genetiske mutasjonstester. Snakk med legen din om å se en genmutasjonskonsulent.

Hvis du er mistenksom, sier Sachs, «husk å følge med, spesielt for yngre kvinner som blir fortalt,» Å, du trenger ikke en mammografi, du er for ung «… Vær veldig utholdende med legen din . «

Brystkreft og vitamin D

Del på PinterestFoto: Getty Images

En ny studie om sammenhengen mellom vitamin D og redusert risiko for brystkreft antyder at høyere konsentrasjoner av mikronæringsstoffer kan være en faktor.

Forskning på rollen til vitamin D og dets innvirkning på brystkreft er ikke ny. Dataene viste at kvinner med lave nivåer av vitaminet har økt risiko for å utvikle kreft.

Men det er fortsatt ikke nok bevis for å direkte koble høye nivåer av vitamin D til redusert risiko for brystkreft.

Dette nye studere, utført av forskere fra University of California i San Diego i samarbeid med Creighton University, Medical University of South Carolina og Grassroots Health, kan kaste nytt lys over forholdet mellom de to.

Dr. Scott Christensen, professor i hematologi og onkologi ved University of California Davis og medisinsk direktør ved UC Davis Cancer Care Network, fortalte Healthline at han var forsiktig optimistisk angående studien.

Han liknet det med et «informasjonsgjennombrudd» om rollen til vitamin D i forhold til utvikling av brystkreft.

«Vi har gått fra å [tenke] at vitamin D kan hjelpe til kanskje nå som det er forskjellige nivåer som kan hjelpe,» sa han. «Det reiser absolutt noen veldig provoserende spørsmål om rollen til vitamin D.»

Hva forskningen avdekket

Funnene er basert på en metaanalyse av tidligere utførte kliniske studier.

En av studiene involverte mer enn 3300 deltakere og den andre hadde mer enn 1700 deltakere. Studiene ble utført mellom 2002 og 2017.

Alle deltakerne var kvinner over 55 år og uten kreft ved påmelding. Vitamin D og kalsiumtilskudd ble gitt under forsøkene og fulgt i gjennomsnitt i fire år.

Hovedpunktet i studien er konsentrasjonen av vitamin D i blodet. Forskere kalte det serum 25-hydroksyvitamin D, eller 25 (OH) D, som er hovedmarkøren for vitamin D i blodet.

Forfatterne konkluderte med at kvinner med høyere konsentrasjoner av vitamin D i blodet hadde lavere risiko for brystkreft enn kvinner som ikke hadde disse høyere nivåene.

«Deltakere med blodnivåer på 25 (OH) D over 60 ng / ml hadde en femtedel av risikoen … sammenlignet med de med mindre enn 20 ng / ml,» sa Cedric Garland, hovedetterforsker og medforfatter i en nyhet utgivelse.

Hva vitamin D gjør.

Vitamin D er viktig for din generelle helse.

Hjelper musklene å bevege seg, lar nervene bære signaler og hjelper immunsystemet ditt å avverge sykdom.

«Vi vet at vitamin D holder bein sterke og spiller en viktig rolle i normal cellevekst,» sa Dr. Marissa Weiss, medisinsk direktør og grunnlegger av Breastcancer, til Healthline.org.

Weiss praktiserer også ved Lankenau Medical Center i Pennsylvania og fungerer som direktør for bryststrålingsonkologi og brysthelsetjeneste.

Den nåværende anbefales den daglige dosen av vitamin D for personer mellom 1 og 70 år er 600 internasjonale enheter (IE). Dette inkluderer gravide kvinner. Fra fødsel til 12 måneder er det 400 IE. Voksne over 70 år bør ta 800 IE.

Det er to hovedmåter folk kan få nok vitamin D: gjennom mat og fra solen.

Fet fisk som laks, sardiner og østers er gode kilder til vitamin D. Kosttilskudd er en annen måte å øke inntaket på.

Vitamin D produseres også i kroppen og lagres i sin inaktive form, hovedsakelig i huden. Når folk utsetter huden for solen, omdanner strålene vitaminet til dets aktive form.

Mangel på vitamin D

Både Weiss og Christensen sier at bekymring for hudkreft på grunn av soleksponering har forårsaket mangel på vitamin D i mange populasjoner.

Studier har vist en sammenheng mellom nedgangen i vitamin D-forbruk og økningen i brystkreftrater, men ingen studie har etablert den direkte sammenhengen, ifølge Weiss.

«Brystkreft er på vei oppover, så en av grunnene er [mangelen på] vitamin D?» hun sa. «Det er mulig.»

Det vanskelige med vitamin D-mangel er at det ikke er noen symptomer, la Weiss til. Mangelen er usynlig, så den eneste måten å finne ut av det er gjennom en blodprøve som sjekker nivåene av vitamin D.

Hun bemerket at kvinner spesielt bør få påvist nivåene sine slik at de kan finne ut om de trenger å få mer vitamin D gjennom mat eller et kosttilskudd.

«Folk trenger å vite det, og de bør snakke med legen sin,» sa Weiss.

Bare en del av ligningen

Christensen advarte imidlertid om at vitamin D ikke er den eneste faktoren som kan påvirke utviklingen av brystkreft.

Som alle kreftformer, er brystkreft forårsaket av en rekke problemer. Kosthold, trening, livsstilsvalg og genetikk spiller en rolle. Vitamin D er bare en del av denne ligningen.

Men UC San Diego-studien fremmer absolutt undersøkelseslinjen for vitamin D og brystkreft, la han til.

De neste trinnene vil være mer dyptgående studier, for eksempel de som tar hensyn til alder eller høyrisikopopulasjoner når man evaluerer vitamin D og assosiasjonen med brystkreft.

«Det er imidlertid verdt å undersøke videre,» sa Christensen, «fordi det er et signal der.».