Brystkreft og remisjon: Hva det betyr

& # 8220; Min brystkreft er i remisjon, men reisen er ikke over.& # 8221; Dette er historien om Kelsey Crowe, en empati-mester og overlevende av brystkreft.Del på Pinterest

når Kelsey Crowe han hadde sin første mammografi, han var mye yngre enn den gjennomsnittlige kvinnen som hadde blitt diagnostisert med brystkreft. De fleste kvinner får en diagnose rundt 62 år. Crowe var bare 42 år gammel, uten noe symptom eller familiehistorie av sykdommen.

Hans liv har endret seg drastisk når radiologen har identifisert en skygge av en peanøttstørrelser på venstre sinus og anbefalte en biopsi. Resultatene av biopsien har avslørt at massen faktisk var en kreft.

Del på Pinterest

I tillegg til å tilbringe timer på infusjonssenteret, ble det utsatt for nudulektomi og kjemoterapi. Jeg følte meg trist, sint og bekymret og mine følelser var uforutsigbare & # 8221; sier. Under behandling opplevde han også forferdelige bivirkninger av kjemo, for eksempel hårtap, utmattelse og kvalme.

En av velsignelsene som crowe og hennes ektemann måtte møte var den som ikke må møte familien infertilitet og planlegging. Før diagnosen hans hadde Crowe og hennes ektemann allerede en 3 år gammel datter, Georgia. Men mange ganger var det vanskelig for begge foreldrene kjemper kreft og vokser sitt barn.

Del på Pinterest

Retur av en sykdom som anses som beseiret

Crowe Cancer ble endelig beseiret etter et år med kjemo. Han fulgte legen hans og hans skanning fortsatte å lese rent i fire år, nærmet seg målstreken på de fem årene. For mange kreftoverlevende, når fem år uten gjentakelse betyr større sjanse til å forbedre overlevelsesraten.

Så det var en ødeleggende nyheter da Crowas helse tok en drastisk sving og hennes brystkreft er tilbake.

Denne gangen anbefalte legen sin en dobbeltmastektomi og en inhibitor av aromatasen. En Dell & # 8217-inhibitor; aromatase er et stoff som bidrar til å blokkere østrogener, et hormon som stimulerer kreftvekst. Behandlingene fungerte. Crowe Cancer er tilbake i remisjon.

Men å være i remisjon er ikke det samme som å bli behandlet, og muligheten for gjentakelse endrer seg betydelig slik en person lever sitt daglige liv. Selv om COWE ikke lenger lider de vanlige symptomene på brystkreft, unngår usikkerhetens følelser fortsatt på mange måter på mange måter.

& # 8220; Survivor & # 8221; Det er ikke riktig sikt

Selv om ordet & # 8220; Survivor & # 8221; Det brukes ofte til å beskrive kvinner som har bestått brystkreft, Crowe er ikke identifisert med denne etiketten.

& # 8220; Survivor antyder at noe fryktelig skjedde som en bilulykke eller tap av en elsket, og du har vært heldig nok til å overvinne den, men kreft er ikke en sporadisk hendelse & # 8221; sier.

Crowe forklarer at for mange krefter returnerer. Av denne grunn, være fra’andre deler av Chemo virker mer som en sykdomsstyring enn en overlevelse.

Det vil aldri være i stand til å være «8220; bare en kulde & # 8221;

Fordi han led en dobbeltmastektomi, er mammogrammer ikke lenger en effektiv måte å oppdage gjentakelser.

; Hvis kreften min kommer tilbake, vil brystkreft være utbredt til beinene mine, lunger eller leveren & # 8221; sier.

Dette betyr at det må være spesielt oppmerksom på eventuelle smerter og kroppssmerter. Dypt i hans sinn, hver gang Crowe har hostende, ryggsmerter eller når hans energinivåer reduseres, bryr han seg.

Rosa bånd er ikke et tegn på positivitet

& # 8220; The # 8216 er ofte definert; god kreft’Og den rosa båndkampanjen kommuniserer at kvinnene som har blitt diagnostisert med sykdommen, skal føle seg positivt, sier Crowe, som tror at vår kultur maler brystkreft i et positivt lys. Måneden av oktober ble til og med kalt & # 8220; oktober rosa & # 8221;. Men rosen er en farge som de fleste forbinder med livlige ting, for eksempel tyggegummi, bomullsgarn og lemonade.

Crowe sier at hun og mange andre kvinner som lever med brystkreft, er bekymret for at den rosa båndkampanjen kan tyde på at vi skal feire & # 8221; Søket etter en brystkreft kur. En potensiell ulempe med denne positiviteten er at den kan ignorere frykten for mange kvinner om gjentakelser og død. Ribbon-kampanjen kan også få kvinner til å føle seg utelukket med avansert eller metastatisk kreft, siden de aldri vil fortsette fra sine sykdommer.

Kreft er ikke reisen, remisjonen er

Crowe sier at han ikke kjenner mange kvinner som vil beskrive deres behandlingserfaring & # 8211; fra hårtap til kvalme til kirurgiske arr og # 8211; som en tur. Dette ordet brukes ofte til å beskrive kjemoterapi, radioterapi og kirurgi, men i kreftfellesskapet er det en lastperiode.

Del på Pinterest

Men nå som Crowe er i remisjon, ser livet ut som en tur, fordi ingenting er over.

«Det er øyeblikk når jeg føler meg bra, og så er det tider når jeg holder meg på alle verdifulle øyeblikk som om det var den siste;. Noen ganger tenker jeg på fremtidige langsiktige prosjekter som jeg vil fullføre, og det er også øyeblikk som jeg er redd og trist for det faktum at jeg kunne miste familien min på grunn av kreft og sier.

Finn en mening som hjelper andre

Crowe prøver å finne balansen i sitt liv på best mulig måte. Bruke mer kvalitetstid med familien din enn det gjorde før. Nylig var det en samarbeid med sin første bok & # 8220;Det er ikke noe godt kort for dette, & # 8220; med artist Emily McDowell. Boken er en praktisk guide for venner og familie som ønsker å støtte dine kjære under vanskelige øyeblikk. Crowe er også medlem av Rådets råd for en ideell kreftorganisasjon og som sosialarbeider på vei Treningsfelt på # 8217; empati Som en måte å undervise på andre betydningen av medfølelse.

«[Min jobb] og tilbringe tid med familien min og vennene mine er veldig givende. Dette er det betydelige arbeidet som støtter meg, sier.

Til slutt ønsker Crowe folk, inkludert andre kvinner som lever med kreft og remisjon, vet at denne sykdommen forlater et evig tegn på din identitet.

Og show. Gjennom sitt arbeid gjør Crowe sitt beste for å lære kvinner som lever med sykdommen som, selv i perioder med dyp frustrasjon og frykt, er jeg aldri alene.

Juli Fraga er en autorisert psykolog basert i San Francisco. Han ble uteksaminert i Psyd ved University of Nord-Colorado og deltok på et postdoktoralt stipend på UC Berkeley. Lidenskapelig om kvinners helse, står overfor alle hans økter med varme, ærlighet og medfølelse.