Brystkreft mellom 20 og 30 år: Statistikk og mer

Beskrivelse

Brystkreft er sjelden mellom 20 og 30 år, lik mindre enn 5 prosent av alle tilfeller, men det er den vanligste kreften for kvinner i denne aldersgruppen.

Yngre kvinner med brystkreft står overfor unike utfordringer. For kvinner under 40, blir brystkreften ofte diagnostisert i sine påfølgende faser, når det pleier å være mer aggressivt. Dette betyr at overlevelsesraten er lavere og gjentagelseshastigheten er høyere.

Å vite risikofaktorene for brystkreft og de første tegnene og symptomene kan hjelpe deg med å starte behandlingen før.

Her er noen av de viktigste statistikkene som vet når det gjelder ung brystkreft.

Hvor vanlig er det?

Brystkreft er ikke vanlig hos kvinner under 40 år.

Risikoen for brystkreft i en kvinne i løpet av henne 30 år er alene 1 i 227eller om 0.4 prosent. Mellom 40 og 50 år er risikoen alle’1 i 68eller om «8217; 1.5 prosent. Fra 60 til 70 år øker muligheten en 1 i 28eller 3.6 prosent.

Blant alle slags kreft er brystkreft imidlertid den vanligste blant amerikanske kvinner. Risikoen for at en kvinne til å utvikle brystkreft i løpet av sitt liv er alt 8217; 12 prosent.

Hva er risikofaktorene?

Noen kvinner driver større risiko for å bli diagnostisert med brystkreft mellom 20 og 30 år. Disse risikofaktorene inkluderer:

 • Å ha et smalt familiemedlem (mor, søster eller tante) til hvem hun ble diagnostisert med brystkreft før 50 år
 • Ha en smal slektning av mannlig blod med brystkreft
 • Med en mutasjon av BRCA1 eller BRCA2-genet
 • Etter å ha mottatt thorax eller brystradioterapi før 30 år

Andre risikofaktorer som gjelder for kvinner i enhver alder inkluderer:

 • Ha en’høy prosentandel av brystvev som virker tett på et mammogram
 • Å ha hatt en tidligere unormal brystbiopsi
 • å ha hatt den første menstruasjonssyklusen før 12 år
 • Ha din første fremover graviditet etter 30 år
 • Aldri ha en fremre graviditet
 • være fysisk inaktiv eller overvektig
 • Å være en jødisk arv ashkenazita
 • Drikk overdreven alkoholbeløp

Hva er årsakene til brystkreft mellom 20 og 30 år?

Brystkreft oppstår når brystceller begynner å vokse og multiplisere på en unormal måte. Endringer i DNA kan sikre at normale brystceller blir unormale.

Den eksakte grunnen til hvilke normale celler omdannes til kreft, er ikke klart, men forskere vet at hormoner, miljøfaktorer og genetikk hver spiller en rolle.

omtrent 5 prosent 10 Brysttumorer er knyttet til arvelige genetiske mutasjoner. Den mest kjente er brystkreftgenet (BRCA1) og brystkreftgenet 2 (BRCA2). Hvis du har en familiehistorie om brystkreft eller eggstokkene, kan legen din foreslå at du tester blodet ditt for disse spesifikke mutasjonene.

Det ble oppdaget at brystkreft mellom 20 og 30 varierer biologisk forskjellig i noen tilfeller av svulster funnet hos eldre kvinner. For eksempel er yngre kvinner mer sannsynlig å bli diagnostisert med trippel negative brysttumorer og her2-positive sammenlignet med eldre kvinner.

Brystkreft under 40 statistikk

Her er noen brystkreftstatistikk hos kvinner under 40 år:

 • Hvem vi er Kvinner 12.000 Det forventes at hvert år under 40 år er det diagnostisert med brystkreft.
 • Hvem vi er Kvinner 800 Hvert år under 40 år er en metastatisk brystkreft diagnostisert.
 • Hvem vi er 30 prosent eller mer av diagnosen brystkreft forekommer om noen år etter at en kvinne hadde et barn.
 • Kvinner under 50 år er 50 mer sannsynlig Blir diagnostisert med trippel negativ brystkreft (TNBC). TNBC er en kreft som er negativ for progesteron og østrogenreceptorer og for en overdreven mengde her2 protein. TNBC har lavere overlevelsesrater.
 • Antallet tilfeller av metastatisk brystkreft diagnostisert hos kvinner i alderen 25 og 39 år har økt med 2.1 prosent Alle’år fra 1976 til 2009.
 • Overlevelsesrater er lavere for kvinner under 40 år en studie, Kvinner i alderen 40 til 40 år hadde 30% mer sannsynlig å dø av brystkreft sammenlignet med kvinner som hadde blitt diagnostisert med en 51 og 60 år.
 • Nesten 1000 amerikanske kvinner Under 40 år døde han av brystkreft i 2017.

Metastatisk brystkreftstatistikk

Antallet kvinner under 40 år som en metastatisk brystkreft har blitt diagnostisert er vokser.

Metastatisk brystkreft betyr at kreft er avansert på trinn 4 og har flyttet utover brystvevet i andre områder av kroppen, som bein eller hjerne. Overlevelsesrate er lavere for kreft som har metastatisert i andre deler av kroppen.

Ifølge L’American Cancer Society (ACS), 5-årig overlevelse for personer med brystkreft som har spredt seg til andre deler av kroppen, er 27 prosent For kvinner i alle aldre. Men en studere Det har ikke funnet betydelige forskjeller i medianoverlevelsesraten mellom unge og gamle kvinner med metastatisk brystkarsinom.

En annen studere Han undersøkte mer enn 20.000 kvinner diagnostisert med brystkreft 4 mellom 1988 og 2011. Dataene tyder på at overlevelsesrater har forbedret seg fra slutten av årene og fra de tidlige årene «8217; 90.

Tegn og symptomer

Det er ofte vanskelig for leger å diagnostisere brystkreft hos kvinner under 40 år fordi yngre kvinner har en tettere bryst. En tumor generelt ikke manifesterer seg på mammogrammer i yngre kvinner.

Derfor er et betydelig tegn på brystkreft en endring eller en knutepunkt i # 8217; brystområdet. De fleste unge kvinner med diagnose av brystkreft oppdager A’anomali.

Rapporter alltid legen din noen bryskift, inkludert hudendringer, sekresjon fra brystvorte, smerte, ømhet eller en knute eller masse i # 8217; brystområdet eller armhulen.

Ta bort

Brystkreft er sjelden mellom 20 og 30 år, men kan fortsatt skje. Rutinemessig screening anbefales ikke for denne aldersgruppen, så diagnosen kan være vanskelig. Forstå statistikk, samt personlige risikofaktorer, kan hjelpe med tidlig diagnose og behandling.