Brystkreft i stadion 0: Symptomer, behandling, perspektiver og mer

Beskrivelse

Brystkreft i trinn 0, eller kanktural karsinom in situ (DCIS), er når det er unormale celler i belegget av melkeprodukter. Men disse cellene har ikke spredt seg utover kanalens vegg for å nå det omkringliggende vevet, blodet eller lymfeknuter.

DCIS er ikke invasiv og noen ganger kalt & # 8220; Precancer & # 8221;. Imidlertid har DCIS potensialet til å bli invasiv.

Brystkreft i stadion 0 vs Lobular Carcinoma in situ

Brystkreft i stadion 0 Brukes til å inkludere Lobular in situ (LCIS) karsinom. Selv om navnet inneholder ordet karsinom, er LCIS ikke lenger klassifisert som kreft. LCIS ​​innebærer unormale celler i lobuler, men de sprer seg ikke utover lobulene.

LCIS ​​er noen ganger kalt & # 8220; Lobular Neoplasia & # 8221;. Det krever ikke nødvendigvis behandling. Imidlertid kan LCIS øke risikoen for å utvikle invasiv kreft i fremtiden, slik at oppfølgingen er viktig.

Brystkreft i stadion 0 vs Stadium 1

I brystkreft 1 trinn 1 er kreft invasiv, selv om den er liten og inneholdt i brystvevet (trinn 1a), eller en liten mengde kreftceller finnes i de nærmeste lymfeknuter (trinn 1b).

Mens vi undersøker brystkreft på Stadium 0, snakker vi om DCIS, ikke invasiv brystkreft i trinn 1 eller LCIS.

Hvor vanlig er det?

I 2019 vil det være om 271,270 Nye tilfeller av brystkreft i USA.

DCIS representerer om 20 prosent av alle nye diagnoser.

Det er symptomer?

Generelt er det ingen symptomer på brystkreft 0, men av og til kan forårsake bryst nodule o Bloody utslipp fra brystvorten.

Noen mennesker er mer i fare?

Den nøyaktige årsaken til brystkreft på stadion 0 er ikke klart, men det er faktorer som kan øke risikoen, for eksempel:

 • Øk Dell’Alder
 • personlig historie om atypisk hyperplasi eller annen godartet mammasykdom
 • Familiehistorie av brystkreft eller genetiske mutasjoner som kan øke risikoen for brystkreft, for eksempel BRCA1 eller BRCA2
 • ha det første barnet etter 30 år eller aldri vært gravid
 • ha den første syklusen før 12 år eller start overgangsalderen etter 55 år

Det er også noen risikofaktorer knyttet til livsstil, som kan modifiseres for å redusere risikoen, inkludert:

 • Mangel på fysisk aktivitet
 • Vær overvektig etter overgangsalderen
 • Tar en erstatningshormonbehandling eller noen hormonelle orale prevensjonsmidler
 • drikker alkohol
 • røyk

Hvordan diagnostisere brystkreft på stadion 0?

Kontakt legen din hvis du har en knutepunkt eller andre brystendringer. Diskuter din familiehistorie av kreft og spør hvilken frekvens du bør bli utsatt for screening.

Det er brystkreft på stadion 0 ofte Funnet under mammografi screening. Etter en mistenkelig mammografi kan legen bestille en diagnostisk mammografi eller en annen bildebehandlingstest, for eksempel en ultralyd.

Hvis C’det er fortsatt noen spørsmål om det mistenkte området, trenger du en biopsi. Av denne grunn vil legen bruke en nål for å fjerne en stoffprøve. En patolog vil undersøke mikroskopet og vil gi et forhold til legen.

Patologiske forholdet vil si om unormale celler er tilstede, og i dette tilfellet, hvor aggressiv kan være.

Hvordan brystkreft behandles i trinn 0?

Mastektomi, eller brystfjerning, var en gang Standard Behandling for brystkreft 0, men det er ikke alltid nødvendig i dag.

Noen av grunnene til å vurdere Mastektomi er:

 • Du har DCIS mer enn en del av brystet
 • L’området er bredt i forhold til bryststørrelser
 • Du kan ikke gjøre radioterapi
 • Foretrekker mastektomi til radioterapi nudulektomi

Mens mastektomi fjerner hele brystet, fjerner nudulektomi bare L’område av DCIS pluss en liten margin rundt den. Lumpektomi kalles også konservativ brystkirurgi eller stor lokal excision. Dette bevarer det meste av brystet og en gjenoppbygging kirurgi kan ikke være nødvendig.

Radioterapi bruker høy-energibjelker for å ødelegge unormale celler som kunne ha blitt etterlatt etter operasjonen;. Stadion 0 Brystkreft Radioterapi kan følge en nudulektomi eller mastektomi. Behandlingene administreres fem dager i uken i flere uker.

Hvis DCIS er positiv til hormonellreceptoren (HR +), kan hormonbehandling brukes til å redusere mulighetene for å utvikle invasiv brystkreft på et senere tidspunkt.

Eventuelle tilfelle er annerledes, så snakk med legen din om fordelene og risikoen for all slags behandling.

Jeg trenger kjemo?

Kjemoterapi brukes til å redusere svulster og ødelegge tumorceller i hele kroppen. Fordi brystkreft i fase 0 ikke er invasiv, er denne systemiske behandlingen generelt ikke nødvendig.

Bekymringer for mental helse

Når du lærer å ha brystkreft på Stadium 0, må du ta noen gode beslutninger. Det er viktig å snakke i dybden med diagnosen din. Be om avklaringer hvis du ikke forstår diagnosen eller behandlingsalternativene. Du kan også ta deg tid til å få en annen mening.

C’Det er mye å tenke på. Hvis du er engstelig, stresset eller du har problemer med å håndtere diagnose og behandling, snakk med legen din. De kan lede deg til å støtte tjenester i ditt område.

Her er noen andre ting å vurdere:

 • Kontakt venner og familie for å motta støtte.
 • Snakke til thOgRapist eller annen psykisk helsepersonell.
 • Bli med på en støttegruppe online eller personlig. De Støtteprogrammer og tjenester. American Cancer Society Siden gir informasjon om ressurser, online eller i ditt område. Du kan også chatte med en representant, eller hvis du er i USA, ring servicelinjen på nummer 1-800-227-2345.

Strategier for å lindre stress og # 8217; Angst inkluderer:

 • trening
 • yoga eller Mredigering
 • Dype pusteøvelser
 • Massasje (spør legen din før)
 • Sov nok hver kveld
 • Hold et balansert kosthold

Hva er perspektivet?

Brystkreft 0 kan vokse veldig sakte og kan aldri utvikle seg mot invasiv kreft. Det kan behandles vellykket.

Kvinnene som har hatt DCIS, er omtrent 10 ganger mer sannsynlig Utvikle et invasivt brystkarsinom med hensyn til kvinner som aldri har hatt DCIS.

I 2015, a observasjonsstudie Han undersøkte mer enn 100 000 kvinner som hadde blitt diagnostisert med brystkreft 0. Forskere anslår den spesifikke dødeligheten for brystkreft på 10 år alle’1.1% og hastigheten på 20 år på 3.3%.

For kvinner som hadde DCIS, ble risikoen for å dø av brystkreft økt med 1.8 ganger i forhold til kvinner i den generelle befolkningen. Dødeligheten var høyere for kvinner diagnostisert før 35 år enn for eldre kvinner, så vel som for afroamerikanere sammenlignet med kaukasiere.

Av disse grunner kan legen anbefale screening oftere enn om han aldri hadde hatt en DCIS.