Brystkreft: Hårvekst etter kjemo

Min lokale kaféleder møtte en lang kamp mot brystkreft. Han er for tiden i utvinning. Med retur av sin energi har våre interaksjoner blitt stadig mer livlige. Et minutt til saken med henne gir nå så mye stimulus som kaffen du trenger.

Hans glitrende oppførsel var den beste indikatoren jeg hadde fra retur av hans helse. Men i forrige uke skjønte jeg at jeg også la merke til retur av håret hans. Han vokste tett og frodig, ligner på hvordan han så først, men nå var han også betydelig mer bølgete.

Jeg husket å ha sett min fars hår som recomparerer etter Chemo og forskjellen i måten de vokste og); mindre tykk og mer subtil i saken din, men kanskje det var fordi det var mye eldre enn min venns venn og holdt seg syk.

Folk som er sendt til kjemo, mister ofte hår, uavhengig av kreft som kjemper eller fra stoffet som ansetter. Dette kan virke veldig forvirret. Tross alt er det forskjellige typer kjemo-stoffer som har forskjellige handlinger.

Bare et par er alkylende midler som skader DNA og mytotiske inhibitorer som blokkerer celle mitose. I tillegg til typen er det dusinvis av individuelle stoffer. Hvor mange forskjellige stoffer kan ha en lignende bivirkning?

Fordi håret faller

Svaret er at de fleste kjemoterapi-legemidler angriper celler som er delt raskt, og er det som er ciliate-cellene. Selv neglene og neglene på føttene består av celler som er delt raskt. Chemo kan også påvirke dem.

Selv om hårtapet er vanlig under kjemo, og er ikke bare begrenset til hodet, kan det slå håret på hele kroppen. Graden av håravfall avhenger av foreskrevet medisin. Legen din og resten av ditt medisinske team kan snakke med deg om hva de har notert på tap av hår som er forbundet med de spesielle stoffene som foreskriver.

Pass på at du snakker med sykepleiere og assistenter du møter under kjemo-økter og andre steder under behandling. De kan ha et bredere perspektiv enn legen din.

Du kan forhindre håravfall?

Noen sier at dekker hodet med ispakker kan redusere blodstrømmen til hodet og forhindre at kjemikalier kommer fra de ciliatecellene. Denne prosessen kalles hodebunnsavkjøling.

Dignicap og Paxman Cold Caps har blitt studert og godkjent av US Food and Drug Administration for markedet. Selv om Cold Caps har vist seg å være effektive for noen mennesker, virker de ikke for alle. Sekund Brystkreft.org, De kalde kappene var effektive fra rundt 50 til 65% av kvinnene.

Selv den typen kjemoterapi som er involvert spiller en rolle i # 8217; effektiviteten til disse behandlingene. Generelt er det nødvendig med videre forskning på # 8217; effektiviteten av kalde hettebehandlinger.

Hva skjer etter kjemo

Du bør begynne å se håret gjenvekst et par uker etter slutten av kjemoterapi. Forbered deg på et lite sjokk: Den første veksten vil se annerledes ut. Med mindre du bare har kjemisk kjemi, har du sannsynligvis ikke vokst håret ditt fra fullstendig skallethet.

Den første tommers vekst har en tendens til å stå rett for personer med europeisk nedstigning, innfødt amerikansk, asiatisk, Midtøsten og indisk. For folk av afrikansk opprinnelse, krøller nytt hår vanligvis etter den første fasen av veksten.

Når det er sagt, rapporterte folk mange forskjellige typer gjenvekst. Noen mennesker har tidligere hår enn før, mens mange andre har mer tynn hår enn før. Håret til noen mennesker har en reduksjon i farge og glans, eller håret blir grått. Disse mindre skinnende håret erstattes ofte i årene fra håret mer lik ditt pre-chemo hår, men ikke alltid.

Fordi alles hår vokser annerledes, er det vanskelig å si når de vises som minner før de starter kjemoterapi. Du vil nok føle at du hadde håret ditt igjen innen tre måneder.

L & # 8217;

Hårtap under kjemo er en av de mest djevelske bivirkningene av kreft. Det er allerede dårlig nok til å føle seg dårlig & # 8211; Selv de som ønsker å se syke? Hårtap kan også overføres til verden en tilstand av helse som du foretrekker å holde privat. Heldigvis regrer han vanligvis.

Biotin er et annet navn for vitamin B-7, selv om det noen ganger kalles vitamin H. Har vært viste Å senke skalletheten i noen tilfeller, men flere tester er nødvendig.

Husk at ditt etter-kjemisk hår kan være forskjellig fra håret du ble født, siden tekstur og farge kan endres.