Brystkreft hos unge kvinner: Hva er annerledes?

Grunnleggende forestillinger om brystkreft

Brystkreft er mer vanlig hos eldre. All’alder av 30, risikoen for at en kvinne til å kontrakt sykdommen er 1 i 227. All’Alder på 60, ​​en kvinne har en 1 Mulighet for 28 For å motta denne diagnosen. Selv om oddsen er mye lavere for yngre kvinner, kan de kontrakt brystkreft. Mer enn 13.000 Quest’år vil bli diagnostisert kvinner i alderen 40 eller mindre.

Når brystkreft er diagnostisert i en ung alder, er det mer sannsynlig å være aggressivt og spredt raskt. Unge kvinner kan ikke umiddelbart få en diagnose fordi mange organisasjoner ikke anbefaler regelmessige mammografiske eksamener på opptil 8217; alder 45 eller 50. Det er også vanskeligere for leger å finne brystkreft hos unge kvinner som hos eldre kvinner fordi yngre kvinner har en tettere bryst. Dette betyr at de har mer mammas stoff som fettvev. Tumorer presenterer ikke engang seg i mammogrammer hos kvinner med tett bryst.

Les videre for å lære om noen av de unike utfordringene som unge kvinner med brystkreft må møte og hva du skal gjøre hvis du har blitt diagnostisert.

Risikofaktorer å vurdere

Det kan være mer sannsynlig at du vil bli diagnostisert med brystkreft i en øm alder hvis du har en mor, en søster eller et annet smalt familiemedlem som har blitt diagnostisert med brystkreft før 45 år.

Du kan også ha større risiko for diagnose hvis du har mutasjon av BRCA1 eller BRCA2-genet. BRCA-gener hjelper til med å reparere det skadede DNA. Når de er endret, kan DNA i celler endres på måter som fører til kreft. Eksperter forbinder disse mutasjonene til en økning i risikoen for brystkreft og eggstokkene.

Brysttumorer som kommer fra BRCA-mutasjoner, er mer sannsynlig å dukke opp tidlig og være mer aggressive. Så langt som 65 prosent av kvinner med mutasjonen brca1 e 45 prosent Av de med en BRCA2-mutasjon, vil den utvikle brystkreft innen 70 år.

Selv behandling med brystet eller brystet eller teenage bryststråling kan øke risikoen.

Hvilke typer brystkreft er tilbøyelig til å trekke sammen unge kvinner?

Yngre kvinner er mer sannsynlig å ha overlegen klasse brystkreft og negative hormonelle reseptorer. Høykvalitets tumorer ser veldig annerledes ut enn normale celler. De er delt raskt og er mer sannsynlig å spre seg. Reagerer ofte godt på behandlinger som kjemoterapi og stråling, som ødelegger de raskt delte cellene.

Negative tumorer til hormonelle reseptorer trenger ikke ekstrogene kvinnelige hormoner og progesteron for å vokse. I motsetning til positive svulster til hormonelle reseptorer, kan de ikke behandles med hormonelle terapier som tamoxifen og inhibitorer Dell’aromatase. Negative tumorer til hormonelle reseptorer har en tendens til å vokse raskere enn positive svulster til hormonelle reseptorer.

Triple Negative Breast Carcinoma (TNBC) reagerer ikke på østrogen og progesteron. Det reagerer heller ikke på et protein som kalles human epidermal vekstfaktorreseptor 2. TNBC er mer vanlig hos unge kvinner og afroamerikanske kvinner. Den har også Nedre overlevelsesrater.

Hvordan din alder påvirker behandling?

Legen din vil hjelpe deg med å velge den mest effektive behandlingen for brystkreft basert på typen, på scenen og graden av svulst. Behandlingene er generelt det samme for kvinner i alle aldre, men det er noen unntak.

Legemidlene som heter Inhibitors Dell’aromatase anbefales ikke for kvinner som ennå ikke har overskredet overgangsalderen. Disse legemidlene behandler positiv brystkreft til østrogenreseptoren som blokkerer aromatase-enzymet. L’aromatase konverterer androgenhormonet i østrogen. Uten østrogen kan kreft ikke vokse. Kvinner som ikke har overskredet overgangsalderen, produserer fortsatt østrogen i eggstokkene. Dette betyr at aromatasehemmere bare vil fungere hvis du også tar medisiner for å hindre eggstokkene å produsere østrogen.

Hvis mulig fra et medisinsk synspunkt, kan du velge mer konservativ kirurgi, som en nudulektomi. Dette fjerner svulsten, men holder brystet intakt. Kjemoterapi, strålebehandling eller begge er generelt nødvendige etter en nudulektomi. Hvis du trenger mastektomi, som fjerner hele brystet, kan du spørre din kirurg for å bevare brystvorten din. Hvis du forventer å gjennomgå en plastikkirurgi for å rekonstruere brystet, kan dette tillate plastikkirurgen å skape et bryst fra # 8217; mer naturlig utseende.

Finn ut: Hva å bringe kjemoterapiens første dag »

Hvordan din alder påvirker fruktbarheten?

I 20, 30 og selv i begynnelsen av 40-tallet, kan du tenke på å skape en familie eller å legge den til en eksisterende. Behandlingen av brystkreft kan påvirke fruktbarheten. Både kjemoterapi og stråling kan skade eggstokkene som produserer sunne egg. Denne skaden kan gjøre det vanskeligere å bli gravid.

Hormonalterapier som Tamoxifen kan redusere hyppigheten av syklusen eller forstyrre dem helt. Dette kan til og med hindre deg i å bli gravid. Noen ganger er skaden på fruktbarheten midlertidig. Du kan bli gravid på slutten av behandlingen. I andre tilfeller er denne skaden permanent.

Noen brystkreftbehandlinger påvirker ditt ønske om å ha sex. De kan dempe ditt seksuelle ønske eller få deg til å føle deg for syk eller sliten til å være undertøy. Å ha kreft kan være så følelsesmessig overveldende at du finner det vanskelig å fysisk koble til din partner.

Hvis du vet at du vil ha en familie, snakk med en fruktbarhetsspesialist på alternativene dine før du starter behandlingen. A’alternativet fryser eggene eller befruktede embryoer og holder dem opp til slutten av behandlingen. Du kan også ta et stoff som Leelfrolide (Lupron) eller Goserelin (Zoladex). Disse stoffene blokkerer eggstokkene under kjemoterapeutisk behandling for å beskytte dem mot skader.

Outlook

De generelle utsiktene for personer med brystkreft har forbedret seg betydelig de siste tiårene. Femårig overlevelsesrate når denne kreften er diagnostisert i sine første faser, er 100 prosent. Når kreft er diagnostisert i trinn 3, er denne prisen 72 prosent. Kliniske studier tester nye behandlinger som en dag kan forbedre enda flere sjanser for overlevelse.

Hva kan du gjøre nå

Lær alt du kan på kreften din, slik at du kan gjøre informerte valg på din behandling. Spør legen din hvordan din alder kan påvirke behandlingsalternativer og # 8217; påvirkning de kan ha. Søk etter ressurser for unge kvinner med brystkreft, som Lever utover brystkreft Og Young Survival Coalition.

Søk etter hjelp når du trenger det. Kontakt en konsulent for å diskutere den følelsesmessige effekten av diagnosen din. Besøk en fruktbarhetsspesialist for å snakke om dine reproduktive alternativer. Venner og familiemedlemmer kan hjelpe deg med å overvinne diagnose og behandling.