Brystkreft hos ungdommer: Incidens, symptomer og mer

Beskrivelse

Det er normalt for din bihule endringer når du går inn i’ungdomsårene. L’Øk og reduksjon i kvinnelige hormoner, som østrogen og progesteron, kan gjøre brystet.

De kan også få deg til å føle deg fortykkelse og til og med noen klumper og fremspring i brystet mens syklusen går og kommer hver måned.

Disse klumper og fremspring kan være kreft? Det er ikke sannsynlig. Det er nesten urettferdig at jenter i alderen 14 år eller mindre enn 14 år utvikler brystkreft.

Mulighetene øker litt som jentene krysser ungdomsårene, men det er fortsatt svært sjeldent, med ca 1 tenåring på 1 million for å utvikle brystkreft.

Typer av bryst noduler

De fleste brystknuter i tenåringsjenter er fibroadenomas. Overdreven vekst av bindevev i brystet forårsaker fibroadenomas, som ikke er kreftfremkallende stoffer.

Nodulen er vanligvis hard og gummiaktig, og du kan flytte den med fingrene. Fibroadenomas representerer 91 prosent av alle de solide brystmassene i jenter under 19 år.

Andre mindre vanlige brystneknuler hos ungdom inkluderer cyster, som er lommer fullt av ikke-kreftvæske. Selv banging eller skade brystvevet, muligens i løpet av et fall eller under sport, kan forårsake knuter.

Symptomer på brystkreft hos ungdom

Brystkreftkreft kan være forskjellig fra andre normale knuter du kan føle deg i brystet. Her er noen ting som kan indikere at en knutepunkt kan være kreftfritt:

 • Det er vanskelig.
 • Synes å være festet til brystveggen og beveger seg ikke.
 • Dimensjonene varierer fra omtrent størrelsen på en ert til bredden på en voksenfinger.
 • Det kan være smertefullt.

I motsetning til voksne kvinner med brystkreft, nippel sekresjon og # 8217; Inversjon av brystvorten mot interiøret er ikke veldig vanlige symptomer på brystkreft hos ungdom.

Årsaker til brystkreft hos tenåringer

Legene er ikke helt sikre på hva unge brystkreft forårsaker fordi det er så få tilfeller. Generelt er det imidlertid antatt at barnevulster utvikler seg på grunn av endringer i celler og DNA som forekommer alle «8217, begynnelsen av livet. Disse endringene kan skje selv mens du fortsatt er i mors livmor.

De American Cancer Society Det oppdager også at barnvulster ikke er sterkt forbundet med miljøfaktorer og knyttet til livsstil som røyking eller en usunn diett.

Men hvis du introduserer disse usunn oppførsel alle «8217; begynnelsen av livet, kan de øke risikoen for brystkreft når du er større.

Risikofaktorer for brystkreft hos ungdom

Teenage brystkreftforskning er begrenset. Men de viktigste risikofaktorene ser ut til å inkludere en familiehistorie av sykdommen og A’brystanomali, som en bestemt type fibroadenoma.

Det er kjent at strålingseksponeringen for behandling av sykdommer som leukemi og ikke-Hodgkins lymfom i de første årene av brystutvikling Øk risikoen for brystkreft. Generelt tar det et gjennomsnitt av 20 år utvikle, når en kvinne er godt i # 8217; voksen alder.

Diagnose av brystkreft hos ungdom

Hvis du føler noe uvanlig i brystet, kontakt legen din. Etter en brystundersøkelse vil legen be om informasjon om:

 • Den medisinske historien til familien din
 • Når du oppdaget knutepunktet
 • Hvis C’er sekresjon fra brystvorten
 • Hvis nodulen gjør vondt

Hvis noe virker eller føles mistenkelig, vil legen gjennomgå en ultralyds. Denne testen bruker lydbølgene til å se i brystet. Kan bidra til å avgjøre om en knutepunkt er solid, som er en indikasjon på «8217;.

Hvis det er fullt av væske, vil det mest sannsynlig indikere en cyste. Legen kan også sette inn en tynn nål i knutepunktet for å trekke ut stoffet og teste det for kreft.

Tenåringer bør gjennomgå mammogrammer?

Mammogrammer er ikke anbefalt For tenåringer av to grunner:

 • Teenage bryster har en tendens til å være tett, noe som gjør det vanskelig for mammogrammer å oppdage noduler.
 • Et mammogram eksponerer brystet til stråling, noe som kan forårsake skade på celler, spesielt i unge og utviklende bryster.
 • Behandling av brystkreft i tenåringer

  Den vanligste typen brystkreft funnet i tenåringer er den sekretoriske adenokarsinoma. Dette er generelt en langsom, ikke-aggressiv vekstkreft. Selv om det er få muligheter som denne typen kreft sprer seg til andre deler av kroppen, har noen tilfeller lagt merke til diffusjonen til lokale lymfeknuter. Legene behandler ham kirurgisk av kreft ved å redde hvor mye mer brystvev mulig.

  Legene vurderer kjemoterapi og stråling på en tilfelle av tilfelle. Risikoen som disse behandlingene involverer for unge og utviklingslegemer, kan overstige fordelene. Avhengig av typen terapi og varighet, kan det påvirke fruktbarheten og øke mulighetene for andre svulster.

  Du Det kan fortsatt amme Etter en brystkirurgi eller brystvorten. Men noen kvinner kan produsere mindre melk enn andre.

  Utsikter for tenåringer med brystkreft

  Ifølge dataene som er publisert i seminarene i onkologi, anslår forskerne det 80 prosent av jenter med diagnose av brystkreft mellom 15 og 19 år vil være i live fem år senere.

  Fordi brystkreft er så sjeldent i ungdom, kan leger og ungdomsjenter adoptere en tilnærming venter og ser og forsinker behandlingen. Dette kan forklare den laveste overlevelsesraten for tenåringer med brystkreft sammenlignet med voksne kvinner med tilstand.

  Brystkreft er ekstremt sjeldent hos ungdom, men du bør fortsatt sjekke anomaliene. Det er også viktig å ta tiltak nå for å hindre brystkreft senere. Disse inkluderer:

  • Følg en diett rik på fibre som inneholder mye frukt.
  • Jevnlig.
  • Hold en sunn vekt.
  • Ikke røyk og unngå passiv røyking.

  Hvordan lage en bryst selv eksamen

  Vet hvordan du føler deg normalt Brystet ditt kan hjelpe deg med å identifisere eventuelle endringer raskt. Når du utfører en bryst selveksamen, se etter følgende:

  • klumper
  • Brysttykkelse
  • nedlasting
  • Brystanomalier

  Her er noen måter å utføre en bryst selvundersøkelse på:

  • Strippet fra livet opp. Hold armene dine langs hoftene og se på brystet i speilet. Legg merke til eventuelle fysiske endringer som dimples på huden, sår, sekresjon fra brystvorten eller endringene i form og størrelser på brystet som du ikke har lagt merke til før. Gjør det samme med hendene på hoftene og armene krysset bak hodet ditt. Pass på at du også ser på din sidebryst.
  • I dusjen, såpe hendene og våte brystet. Bruke fingertuppene til de tre middels fingrene, selv om brystene for klumper og tykkelse. Flytt fingrene med en bevegelse opp og ned med et lite trykk og dekk hele brystet. Sjekk også armhulene og brystområdet.
  • Legg deg ned og legg en pute under høyre skulder. Hold høyre arm bak hodet ditt. Flytt fingertuppene til venstre hånd rundt brystet med en sirkulær bevegelse med urviseren. Flytt hele brystet og # 8217; armhulen. Plasser puten under venstre skulder og gjenta på venstre side, med høyre hånd.

  Når en basislinje er etablert for utseendet og følelsen av brystet, vil det være lettere å identifisere eventuelle endringer i fremtiden. Hvis du merker endringer eller hvis noe bekymrer deg, informer legen din. De kan også ta en eksamen for å avgjøre om C’Det er en grunn til bekymring.

  Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.

  Spørsmål og svar: Brekkbackkontroll og kreft

  Spørsmål:

  De prevensjonspiller øker eller reduserer risikoen for brystkreft hos ungdom?

  TIL:

  Forskningsstudier om risikoen for brystkreft hos ungdom generelt er begrenset, inkludert studier som fokuserer på LIKE L’bruk av prevensjon påvirker brystkreftrisiko. Tidligere studier Data som undersøker forholdet mellom prevensjonspillen Bruk og risikoen for brystkreft hos kvinner har vært kontrasterende. Men nylig Observasjonsstudier Foreslå at kvinner som har brukt prevensjonspillen, har en litt større risiko for å utvikle brystkreft sammenlignet med kvinner som aldri har brukt dem.

  Christina Chun, MPH og Yamini Ranchod, PhD, Msanswers representerer meninger fra våre legereksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.