Brystkonstruksjon: Fremgangsmåte med dyp klaff

COS’er rekonstruksjonen av DIEP LEMBO?

En boreflappe av Dell’dyp dyp vigastrisk arterie (DIEP) er en prosedyre som utføres for å kirurgisk gjenoppbygge et bryst ved hjelp av ditt eget stoff etter en mastektomi. En mastektomi er kirurgi for å fjerne bryster, vanligvis utført som en del av brystkreftbehandling. En kirurg kan utføre en rekonstruksjonsintervensjon under eller etter en mastektomi.

Det er to måter å utføre brystkonstruksjon på. En måte er å bruke naturlige stoffer tatt fra en’annen kroppsdel. Dette er kjent som autolog rekonstruksjon. En annen måte er å bruke brystproteser.

Det er to hovedtyper av autologe brystkonstruktiv kirurgi. De kalles DieP-klaff og trikkeklaff. Trikkeklaffen bruker muskler, hud og fett på # 8217; underlivet for å bygge et nytt bryst. DIEP-klaff er en nyere og mer raffinert teknikk som bruker hud, fett og blodkar tatt fra # 8217; Abdomen. DieP er for & # 8220; dyp dyp, dyp dyp vigastrisk arterie & # 8221;. I motsetning til en trikkeklaff, bevarer den dype klaffen bukemuskulaturen og lar deg holde styrken og muskelfunksjonen i # 8217; Abdomen. Dette fører også til en mindre smertefull og raskere utvinning.

Her er hva du trenger å vite om hvordan gjenoppbygging fungerer, dine fordeler og risiko og hva du kan forvente hvis du velger en dyp klaff.

Hvem er en kandidat til en DieP Lembo Rekonstruksjon?

En ideell kandidat til en Dep-flap er noen med nok abdominal stoff som ikke er overvektig og røyker ikke. Hvis du har hatt en tidligere abdominal kirurgi, kan du ikke være en kandidat for en rekonstruksjon av DIEP LEMBO.

Disse faktorene kan sette deg med høy risiko for komplikasjoner etter en DIEP-rekonstruksjon. Du og legen din kan diskutere mulige alternativer hvis du ikke er kandidat til en DIEP-rekonstruksjon.

Når jeg skal få en Diep Lembo Rekonstruksjon?

Hvis du er kandidat til en dyp klaff, kan du ha en brystrekonstruktiv kirurgi på tidspunktet for mastektomi eller måneder eller mange år senere.

Flere og flere kvinner velger å gjennomgå en umiddelbar brystrekonstruktiv kirurgi. I noen tilfeller vil en vevsekspander være nødvendig for å få plass til det nye stoffet. En vevsutveksling er en teknikk eller en medisinsk enhet som er satt inn for å utvide det omkringliggende vevet, noe som bidrar til å forberede området for ytterligere kirurgi. Det vil gradvis bli utvidet til å forlenge musklene og brysthuden for å skape plass til rekonstruktivt vev.

Hvis du trenger å bruke vevutvidelser før rekonstruktiv kirurgi, vil rekonstruksjonsfasen bli forsinket. Kirurgen vil plassere vevsekspanderen under mastektomi.

Kjemoterapi og stråling vil også påvirke brystkonstruksjonstidspunktet med Lembo DieP. Du må vente fra fire til seks uker etter kjemoterapi og seks til 12 måneder etter radioterapi for å få DIEP-rekonstruksjonen.

Hva skjer under gjenoppbyggingen av Diep Lembo?

Rekonstruksjonen av DIEP-sitronen er en viktig operasjon som foregår under generell anestesi. Kirurgen vil begynne å praktisere A’gravering på bunnen av # 8217; Abdomen. Så, de vil forråde og vil fjerne en tynn klaff, fett og blodårer fra # 8217; Abdomen.

Kirurgen overfører klaffen fjernet på brystet for å skape en brysthøyd. Hvis du er rekonstruksjon på et enkelt bryst, vil kirurgen forsøke å matche størrelsen og formen på # 8217; andre brystet så trofast som mulig. Kirurgen vil da koble blodstrømmen til klaffen til små blodkar bak brystbenet eller under armen. I noen tilfeller vil det være ønskelig å utføre en heis eller en brystreduksjon på motsatt bryst for å garantere brystsymmetri.

Etter at kirurgen formet stoffet i et nytt bryst og knyttet til blodet, vil han lukke snittene i det nye brystet og i # 8217; magen med poeng. Fullførelsen av gjenoppbyggingen av DIEP LEMBO kan be om fra åtte til 12 timer. Tidsperioden avhenger av at kirurgen utfører rekonstruksjon samtidig til en mastektomi eller senere i en separat kirurgi. Det avhenger også av det faktum at du har operasjon på et bryst eller på begge deler.

Hva er fordelene med gjenoppbyggingen av DIEP LEMBO?

Bevarer muskuløs integritet

Andre brystrekonstruksjonsteknikker som fjerner muskelvev fra Abdomen, som trikkeklaffen, øker risikoen for abdominale hevelser og brokk. A’Hernia er når et organ skyver gjennom en svak del av muskelen eller stoffet som skal holde det på plass.

DEP lembo kirurgi, men vanligvis involverer vanligvis ikke muskler. Dette kan føre til en kortere gjenopprettingstid og mindre smerte etter operasjonen;. Fordi bukemuskulaturen ikke brukes, vil du ikke miste abdominal styrke og muskelintegritet. Du har også en mye lavere risiko for å utvikle en’brokk.

Bruk stoffet ditt

Ditt rekonstruerte bryst vil virke mer naturlig fordi det er laget med stoffet ditt. Videre trenger du ikke å bekymre deg for risikoen forbundet med kunstige planter.

Hva er komplikasjonene forbundet med Diep Lembo kirurgi?

Alle kirurgiske inngrep innebærer risikoen for infeksjon, blødning og bivirkninger av anestesi. Brystkonstruksjon er ikke noe unntak. Hvis du vurderer denne operasjonen, er det viktig at det utføres av en kirurg som har en stor opplæring og erfaring i mikrochurgi.

Klumper: Brystrekonstruksjon med DIEP-klaff kan føre til fete klumper. Disse klumper består av scaric stoff kjent som fett nekrose. Artvevet utvikler seg hvis en del av fettet i brystet ikke mottar nok blod. Disse klumper kan være ubehagelige, og det kan være nødvendig å fjerne dem kirurgisk.

Akkumulering av væsker: Det er også risikoen for væske eller blodakkumulering etter operasjonen i det nye brystet. I dette tilfellet kan kroppen naturligvis absorbere væsken. Andre ganger må væsken bli drenert.

Tap av følsomhet: Det nye brystet vil ikke ha en normal følelse. Noen kvinner kan tilbakekjøpe noen følelser over tid, men mange nei.

Problemer med blodtilførselen: ca. 1 av 10 som gjennomgår en rekonstruksjon av DIEP-klaffen, vil oppleve klaffene som har problemer med å motta nok blod i de to første dagene etter intervensjonen. Dette er en presserende medisinsk situasjon og vil kreve kirurgi.

Tekstilavvisning: Av 100 personer som har en dyp klaff, vil ca 3-5 personer utvikle en fullstendig avslag eller vevsdød. Dette kalles vev nekrose og betyr at hele klaffen mislykkes. I dette tilfellet vil legen fortsette med fjerning av det døde klaff stoffet. Hvis dette skjer, kan du prøve igjen l’kirurgi etter 12-xnumx måneder.

Scars: Rekonstruksjonen av Dep-klaffen vil også forårsake arr rundt brystet og navlen. Abdominal arr vil trolig finne den under bikini-linjen, som strekker seg fra # 8217; iliac bein alle’iliac bein. Noen ganger kan disse arrene utvikle cheloider eller arrvæv for dyrket.

Hva skjer etter gjenoppbyggingen av DIEP LEMBO?

Du vil sannsynligvis måtte tilbringe noen dager på sykehuset etter denne operasjonen. Du vil ha noen rør i brystet for å drenere væsker. Legen vil fjerne avløp når mengden væske reduseres på et akseptabelt nivå, vanligvis innen en eller to uker. Du kan være i stand til å gjenoppta normale aktiviteter innen seks tolv uker.

Du kan også sende kirurgi for å legge til en brystvorte eller en «8217; areola til ditt nye bryst. Din kirurg vil ønske å la din nye bryst helbrede før du gjenoppbygging av brystvorten og areolaen og # 8217. Denne intervensjonen er ikke så kompleks som rekonstruksjon av DIEP LEMBO. Legen din kan skape en brystvorte og A’areola ved hjelp av kroppsvevet ditt. A’Et annet alternativ er å tatovere en brystvorte og A’areola på ditt nye bryst. I noen tilfeller kan kirurgen utføre en mastektomi som sparer brystvorten. I dette tilfellet kunne brystvorten bli bevart.

Dyp Lembo-kirurgi kan skape en tilstand som kalles kontralateral brystpumpe, også kjent som et fallende bryst. I utgangspunktet eller over tid kan det opprinnelige brystet senke på en måte som rekonstrueres ikke gjør det. Dette vil gi brystet en asymmetrisk form. Hvis dette plaget deg, snakk med legen din for å rette opp det. Dette kan gjøres samtidig med den første rekonstruksjonen eller senere med en annen ikke-kreftlig brystkirurgi.

Hvordan bestemme om å utføre en brystrekonstruksjon

Avgjøre om å gjennomgå brystrekonstruksjon etter en mastektomi er et veldig personlig valg. Selv om det ikke er nødvendig fra det medisinske synspunkt, tror noen kvinner som gjennomgår en bedre brystrekonstruksjon kirurgi deres psykologiske velvære og livskvalitet.

Det er flere gjenoppbyggingsalternativer, og noe slag har sine fordeler og risikoer. En rekke faktorer vil avgjøre den mest hensiktsmessige operasjonen for deg. Disse faktorene inkluderer:

  • Personlig preferanse
  • Andre medisinske problemer
  • Din vekt og mengde abdominal eller fettstoff
  • Tidligere abdominal kirurgiske inngrep
  • Din generelle helse

Pass på at du diskuterer fordeler og ulemper med alle kirurgiske og ikke-kirurgiske alternativer med ditt medisinske team før du tar noen avgjørelser.