Bryst nodule: årsaker, symptomer, diagnose og behandlinger

Når du finner et knutepunkt et sted på brystet, kan tankene dine umiddelbart bli til kreft, spesielt brystkreft. Men faktisk er det mange andre ting enn kreft som kan forårsake en brystnodul.

For eksempel kan det være en cyste eller en abscess. Og selv om det skal være en svulst, er det en god sjanse for at det er Benigno.

Brystet inkluderer bryst og hud. Inkluderer også thoraxhulen (brysthulen), som inneholder ryggraden, ribbenene og brystbenet (brystbenet). Bak ribbenene og brystbenet er det hjerte, lunger og # 8217; esophagus.

Thoracic hulrom inneholder også muskler, bindevev og membraner, samt lymfeknuter, arterier og årer.

La oss undersøke noen av årsakene til brystsnummer og hva du kan forvente når du ser en lege.

Årsaker til brystet nodule

Selv godartet brystsnummer kan forårsake problemer hvis de blir for store, så det er viktig å få en diagnose. Nedenfor er noen typer noduler som kan utvikles i brystet:

Cyste

En cyste er en pose full av væske eller annet materiale. Brystcyster oppstår vanligvis hos kvinner mellom 35 og 50 år og er vanlige med overgangsalderen nærmer seg.

Du kan også få en brystcyste fra en blokkert melkekanal (Galactocele).

Brystcyster kan bli større og holde like før syklusen. Når de vokser opp like under huden, føler de seg myke og polert. Når de vokser dypere, kan de føle seg hardt.

Brystcystene er generelt indolor, med mindre de blir spesielt store. De er sjelden kreftfremkallende.

Fibroadenoma

Blant kvinner er fibroadenomas de vanligste brystsnøklene. Den smertefrie nodulen kan oppstå i alle aldre, men spesielt mellom 20 og 30 år.

Nodulen er solid og glatt og beveger seg fritt når du berører det.

lipoma

TIL lipoma Det er en klynge av fettvev like under huden. Lipomi vokser sakte og er indolor, med mindre de trykker på en nerve eller vokser rundt blodkar. Du føler deg gummy og beveger deg når du presser dem.

Alle kan utvikle en lipom, men vanligvis diagnostisert med personer mellom 40 og 60 år.

Lipomi er generelt ufarlig og nesten alltid godartet. Imidlertid er det en svært sjelden type kreft som heter Liposarcoma vokser i fettvev og kan virke som en dyp lipom.

Fett nekrose

Fett nekrose oppstår når fettbrystvevet er skadet av en brystlesjon eller følgende nudulektomi eller radioterapi. Denne ikke-kreftlige nodulen er smertefri, rund og sodo.

Abscess

Noen ganger er en brystnokulat en abscess. Det er en opphopning av pus som henger.

Symptomene kan omfatte:

 • sårhet
 • utmattelse
 • feber

Hematom

En hematom er en masse full av blod forårsaket av en kirurgisk prosedyre eller en brystlesjon. Bør helbrede alene.

Adenose sclerosant

Dette skjer når C’er en overdreven vekst av stoffer i brystlobuler. Det kan forårsake klumper som ser ut som kalsifikasjoner på et mammogram.

Nodulær fasciitt

Den nodulære fasciitt er en slags godartet svulst som kan manifestere seg i noen del av kroppen, inkludert thoraxveggen, men sjelden i brystet.

Nodulen vokser raskt, føles solid og kunne ha uregelmessige marginer. Kan forårsake en bestemt dose ømhet.

Brystskade

Noen ganger kan en overfladisk nodule dannes kort tid etter en thorax skade. Det kan være smertefullt, men det er sannsynlig at smerte og hevelse forbedres når det gjelder is.

Ekstrapolmonal tuberkulose

Ben tuberkulose kan forårsake knuter i thoraxmuren, i ribbenene, i ryggraden og i brystbenet. Andre symptomer inkluderer:

 • ømhet
 • smerte
 • Vekttap

Brystkreft

En brystnodul kan være et tegn på brystkreft. Kreftnodeller er generelt harde og har uregelmessige kanter, men også knuter på grunn av brystkreft kan være mykt eller rundt. De kan eller kan ikke være smertefulle.

Andre tegn på brystkreft inkluderer:

 • Hud dimples
 • Rødt skinn, scaly eller tykkere
 • Bryst hevelse, selv om ikke c’er åpenbar nodule
 • Brystvorten vender mot innsiden
 • Sekresjon fra brystvorten
 • Brystvorte eller brystsmerter
 • utvidelse av lymfeknuter under armen eller rundt kragebenet

Årsaker til brystbenet

I tillegg til de som er nevnt ovenfor, er det andre grunner til at du kan utvikle en knutepunkt i midten av brystet.

Brystbenet

En ødelagt sterno er vanligvis resultatet av et stupe traumer, som en ulykke D’bil, en sportsskade eller et fall fra en god høyde. Du kan også ha hevelse, blåmerker eller hematom.

Hodgkins lymfom

Hodgkins lymfom er en type blodkreft som også kan treffe organer og lymfeknuter. Det er ikke vanlig, men noen ganger kan det slå beinene, inkludert ribbenene, ryggraden og brystbenet.

Symptomene kan omfatte:

 • brystsmerter
 • opphovning
 • Vekttap

Årsaker til noduler under brystbenet

Xifoide syndrom

Xifoide syndrom er en sjelden tilstand som forårsaker betennelse i den nedre spissen av brystbenet, som kalles xiphoid prosess.

I tillegg til knutepunktet kan det forårsake smerte i brystbenet, til brystet og ryggen. Det kan skyldes konvensjonelle traumer eller repeterende lesjoner.

Epigastrisk brokk

An Epigastrisk brokk Det oppstår bare under brystbenet og over navlen, vanligvis hos barn. Det kan være tilstede ved fødselen eller utvikle seg senere på grunn av svake eller avhandling av abdominale muskler.

Andre symptomer inkluderer hevelse, ubehag eller smerte som blir verre under en nyser eller en hoste.

Når du ser etter medisinsk hjelp

Godartede noduler er generelt myke og mobile, mens kreftnøkler har en tendens til å være hard og fast eiendom.

Hvis du har en ny knutepunkt på brystet, er det en god ide å konsultere en lege, spesielt hvis de er ledsaget av:

 • opphovning
 • brystsmerter
 • muskuløs atrofi
 • Thorax ekspansjon
 • endret bevegelse

Du bør også konsultere en lege hvis du har en personlig eller familiehistorie av kreft eller du har lidd et brysttraume.

Diagnose av brystsnummer

En lege vil stille deg spørsmål om hvor lenge du hadde knutepunktet, hvor fort det vokser og noe annet symptom.

I noen tilfeller vil en fysisk eksamen være tilstrekkelig til å diagnostisere knutepunktet. Dette kan være tilfelle av cyster, fibroadenoma og lipom. Mange ganger er det nødvendig med andre tester for å gjøre en diagnose.

Imaging test

Imaging Tests kan bidra til å gi en detaljert utsikt over brystet for å bestemme nøyaktigheten og dimensjonene til nodulen. Det kan også bidra til å avgjøre om nodulen vokser for nær blodkar, bein eller indre organer.

Dette er noen av bildesignalene du måtte trenge:

Biopsi

L’eneste måte å ekskludere eller bekrefte kreft er med en biopsi. En biopsi innebærer å plukke opp en stoffprøve for mikroskopundersøkelse.

Avhengig av posisjonen til knuteposisjonen, kan dette oppnås ved aspirasjon med nål eller kirurgisk biopsi.

Behandle den underliggende årsaken

Behandling for brystnokker avhenger av årsaken.

Se og vent

Noen ganger kan en lege ønske å se og overvåke nodulen for å se om den går bort fra bare før du velger en behandling. Det kan være tilfelle av lipomas og noen cyster.

Dressing

Nodulene på grunn av thoraxskader kan behandles med bønner og benkeskåret antiinflammatorisk (OTC).

Abscesser, ekstrapolitisk tuberkulose og andre smittsomme årsaker kan behandles med antibiotika eller andre stoffer.

Kirurgi

Det kan være nødvendig å kirurgisk fjerne godartede svulster hvis de forstyrrer blodkar, muskler, bein eller hovedorganer.

Fibroadenomas, fett nekrose og sclerosing adenosis er vanligvis fjernet kirurgisk. Siden den nodulære fasciitt er vanskelig å skille fra kreft, bør disse klumper fjernes.

Kirurgi kan være A’alternativ for skade på bein.

Primære maligne tumorer er generelt kirurgisk fjernet. I noen tilfeller kan en brystkreft være sekundær, i den forstand at den sprer seg til brystet fra en annen del av kroppen. I dette tilfellet avhenger kirurgiske alternativer på «8217; sykdom enheter.

Kreftbehandlinger

I tillegg til kirurgi kan andre kreftbehandlinger omfatte:

Ta bort

Brystsnummer kan skyldes en rekke faktorer. De fleste er ikke kreftfremkallende og mange er lett å behandle.

Hvis du har en nodul av ukjent opprinnelse, spør en lege hvis du skal ha den sjekket. Uansett årsak, oversetter tidlig diagnose og behandling generelt til flere alternativer og i et bedre resultat.