Brokk: årsaker, behandling, typer, forebygging, symptomer og mer

A’Hernia oppstår når et organ skyver gjennom en «8217 åpning i muskelen eller i stoffet som holder det i posisjon. For eksempel l’tarmen kan bryte gjennom et svekket område i bukveggen.

Mange brokker forekommer i mageregionen Mellom brystet og sidene, men de kan også vises i øvre del av låret og i # 8217; lysken.

De fleste av brokkene er ikke umiddelbart farlige for livet, men de går ikke bort. Noen ganger kan de be om kirurgi for å forhindre farlige komplikasjoner.

Symptomer på en’brokk

Det vanligste symptomet på en’brokk er en hevelse eller klump I # 8217; interessert område. For eksempel, i tilfelle av en fil inguinal brokk, Du kan merke en knutepunkt på begge sider av ditt kjønnsben hvor de møter inguine og låret.

Du kan finne ut at nodulen forsvinner når du lyver. Det er mer sannsynlig å føle brokk gjennom kontakten når du står opp, bøyer du eller toksetter. Ubehag eller smerte i # 8217; område rundt nodulen kan også være til stede.

Noen typer brokk, som Halitage brokk, kan ha flere spesifikke symptomer. Disse kan inkludere ting som mageknip, Vanskelighetsgrad å svelge Og brystsmerter.

I mange tilfeller har Ernie ingen symptomer. Du kan ikke vite hvordan du skal ha en’Hernia med mindre du manifesterer seg under en Fysisk rutine eller en medisinsk undersøkelse for et ikke-relatert problem.

Gjenoppretting av’brokk

Det er viktig å gjenkjenne tegn på A’brokk og konsultere legen din hvis du mistenker at de har en. A’ubehandlet brokk vil ikke gå bort av seg selv. Legen din kan evaluere brokkene dine og bestemme hvordan det kan behandles i beste fall.

Hernias kan forårsake farlige komplikasjoner for livet. Det er viktig at du ser etter nødhjelp hvis symptomene oppstår som kvalme eller Han retched, febereller plutselig smerte.

L’for tidlig medisinsk hjelp og livsstilsendringer kan minimere symptomene. Imidlertid er kirurgi den eneste måten å effektivt behandle en & # 8217;. Det er forskjellig Typer av av klinikker Tilgjengelig for å reparere brokkene og kirurgen din kan anbefale hvor det er riktig for tilstanden din.

Prognosen for en reparasjonskirurgi av brokkene er generelt veldig bra, men kan avhenge av arten av brokk, fra symptomer og generell helse. I noen tilfeller kan brokkene komme tilbake etter reparasjon.

Hernia årsaker

Brokkene er forårsaket av en kombinasjon av muskel svakhet Og innsats. Avhengig av hans å forårsake, En’brokk kan utvikle seg raskt eller i lang tid.

Noen vanlige årsaker til svakhet eller muskelspenning som kan føre til en’Hernia inkluderer:

 • En medfødt tilstand som oppstår under utviklingen i mordommben og er tilstede fra fødselen
 • aldring
 • skade på skade eller kirurgiske inngrep
 • kronisk hoste eller Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL)
 • Intens trening eller tunge vekter løft
 • Graviditet, spesielt med flere graviditeter
 • forstoppelse, som gjør at du belastes når du har en tarmbevegelse
 • overvektig eller overvektige
 • væske i # 8217; magen, eller ascites

Det er også noen ting som kan øke risikoen for å utvikle en’brokk. De inkluderer:

Diagnose av brokk

For å diagnostisere tilstanden din, vil legen utføre den første fysisk undersøkelse. Under denne eksamenen kan legen føle hevelse i buket eller inguinalområdet som blir større når du reiser deg, du hoster eller telt.

Legen din vil da ta medisinsk historie. Du kan spørre deg en rekke spørsmål, inkludert ting som:

 • Når du har lagt merke til hevelse for første gang?
 • Du hadde andre symptomer?
 • Tror det var noe spesielt at han kunne ha forårsaket ham?
 • Fortell meg litt & # 8216; av din livsstil. Din yrke innebærer å løfte tunge belastninger? Du strengt trener? Du har en historie om røyk?
 • Du har en personlig eller familiehistorie av Ernie?
 • Du har gjennomgått kirurgi i # 8217; # 8217-området; Abdomen eller # 8217; lysken?

Legen vil trolig bruke bildebehandlingstester for å hjelpe til med diagnose. Disse kan inkludere ting som:

 • Abdominal ultralyd, Bruke høyfrekvente lydbølger for å lage en «8217; bilde av kroppen inne;
 • Tac, som kombinerer røntgenstråler med datateknologi for å produsere A’bilde
 • MR-skanning, som bruker en kombinasjon av kraftige magneter og radiobølger for å lage en & # 8217;

Hvis du mistenker A’Hiatal Hernia, kan legen bruke andre tester som gjør at de kan evaluere den indre posisjonen i magen:

 • Gastraphin or Røntgen til barium, Som er en serie med røntgenbilder av fordøyelseskanalen. Bildene registreres etter å ha fullført en væske som inneholder diatrizoate meglumin og natriumdiatrizoy (gastrografin) eller en flytende bariumløsning. Begge ser bra ut på røntgenbilder.
 • Endoskopi, bestående i # 8217; sett et lite kamera som er koblet til et rør i halsen, i # 8217; esophagus og i magen.

Kirurgi av’brokk

Hvis L’Hernia forstørrer eller forårsaker smerte, kan kirurgen bestemme at det er bedre å gripe inn. Kan reparere brokkene syet hullet i bukveggen lukket under operasjonen. Dette gjøres vanligvis for å lappe hullet med Kirurgisk nettverk.

Brokk kan repareres med åpen eller Laparoskopisk kirurgi. Laparoskopisk kirurgi bruker et lite kamera og miniatyrisert kirurgisk utstyr for å reparere brokk med bare noen få små graveringer. Det er også mindre skadelig for det omkringliggende vevet.

Under åpen himmeloperasjon utfører kirurgen en § 8217; gravering i nærheten av brokkens side, og skyver stoffet som stikker ut i # 8217; Abdomen. Så sy det lukkede området, noen ganger forsterker det med et kirurgisk nettverk. Til slutt lukker de gravering.

Ikke alle brokkene er egnet for laparoskopisk kirurgi. Hvis brokkene krever en friluftskirurgisk reparasjon, vil kirurgen jobbe med deg for å avgjøre hvilken type operasjon som er bedre for din tilstand.

gjenoppretting

Etter intervensjonen kan du prøve smerte rundt det kirurgiske stedet. Kirurgen vil foreskrive medisiner for å lindre dette ubehag under utvinningen.

Pass på at du følger instruksjonene til kirurgen din som involverer Såring. Kontakt dem omgående hvis du legger merke til noen tegn på infeksjon Som feber, rødhet eller drenering på stedet eller smerte som plutselig forverres.

Etter reparasjon av brokk, kan du ikke være i stand til å bevege seg normalt i flere uker. Du må unngå en anstrengende virksomhet. Dessuten, i løpet av denne perioden, bør du unngå å løfte tyngre gjenstander på 10 pounds. Dette er omtrent vekten av en gallon melk.

Open-air surgery krever ofte en lengre gjenopprettingsprosess enn laparoskopisk kirurgi. Din kirurg vil gi deg beskjed når du kan gå tilbake til din normale rutine.

Typer av brokk

Det finnes forskjellige typer brokk. Nedenfor vil vi utforske noen av de vanligste.

Inguinal brokk

Den inguinal hernias er den vanligste typen brokk. Disse oppstår når tarmen skyver gjennom et svakt punkt eller tåre i undermuren, ofte i den inguinalkanalen. Denne typen er også mer vanlig hos menn.

De Inguinal kanalen Det er i lysken din. Hos menn er det området der spermatiske funksjonen passerer fra # 8217; magen til scrotum. Denne kabelen holder testikler. Hos kvinner inneholder den inguinalkanalen et ligament som bidrar til å beholde livmor Ikke sant.

Disse brokkene er vanligere hos menn fordi testiklene kommer ned gjennom den inguinalkanalen kort tid etter fødselen. Kanalen skal lukke nesten helt bak dem. Noen ganger lukkes ikke kanalen riktig, og etterlater et svekket område. Finn ut mer om inguinal hernias.

Hiatal brokk

A’Hiatal brokk oppstår når en del av magen stikker ut gjennom membran I ditt thoracic hulrom. Membranen er et muskeltark som hjelper deg med å puste kontraherende og tiltrekke luft i lungene. Skille organene i # 8217; magen fra brystet.

Denne typen brokk er mer vanlig hos mennesker over 50 år. Hvis et barn har tilstanden, er det generelt forårsaket av a Medfødt defekt ved fødselen.

IATAL BRIIAS ALDRI ALDRI ALDRI gastroøsofageal reflux, som er når innholdet i magen kommer ut på # 8217; tilbake i esophagus, Provoserer en brennende følelse. Få mer informasjon om IATAL BRIAR.

Navlestrengen

Navlestrengen kan forekomme hos barn og nyfødte. Dette skjer når tarmen svulmer gjennom bukvegget i nærheten av umbelic. Du kan merke en hevelse i eller i nærheten av navlen til barnet ditt, spesielt når hun gråter.

En, navlestreng, navlestrengen er den eneste typen som ofte går bort alene når bukveggmusklene forsterker, vanligvis når barnet har 1 eller 2 år gammel. Hvis L’Hernia mislyktes innen 5 år, er det mulig å ty til kirurgi for å rette opp det.

Voksne kan også ha navlestrengen. Dette kan oppstå på grunn av gjentatt innsats på # 8217; magen på grunn av ting som fedme, graviditet eller væske i # 8217; Abdomen (Ascites). Flere detaljer om navlestreng.

Ventral brokk

En’ventral brokk oppstår når stoffet svulmer gjennom en’åpning i musklene i’Abdomen. Du kan legge merke til at størrelsen på A’ventral brokk er redusert når du lyver.

Selv om en’ventral brokk kan være tilstede fra fødselen, er det mer vanlig oppnådd på et tidspunkt i livet ditt. Vanlige faktorer i dannelsen av ventral brokk inkluderer ting som fedme, anstrengende aktivitet og graviditet.

Den ventrale brokkene kan også forekomme på stedet for en kirurgisk gravering og kirurgisk. Dette kalles en fil Increditiv brokk og kan oppstå på grunn av kirurgiske arr eller svakhet i abdominale muskler på kirurgisk nettsted. Fortsett å lese for å finne ut mer om ventral hernias.

Behandling av brokk

L’eneste måte å effektivt behandle en’brokk er gjennom kirurgisk reparasjon. Imidlertid avhenger behovet eller mindre operasjonen av brokkens størrelse og alvorlighetsgraden av symptomene.

Legen kan bare ønske å overvåke brokkene dine for mulige komplikasjoner. Dette er på vakt.

I noen tilfeller kan i seg en trellis bidra til å lindre symptomene på A’brokk. Dette er et støttet intimt plagg som bidrar til å holde brokk på plass. Du bør alltid konsultere legen din for å sikre at en trellis er riktig egnet før du bruker den.

Hvis du har en’Hiatal brokk, benk og reseptbelagte legemidler som reduserer magesyren, kan lindre ubehag og forbedre symptomene. Disse inkluderer antacids, H-2-reseptorblokkere Og Protoniske pumpehemmere.

Hjemmelaget rette for brokk

Selv om hjemme rettsmidler ikke kurverer brokk på, er det noen ting du kan gjøre for å lindre symptomene dine.

Øke fiberinntaket kan bidra til å lindre forstoppelse som kan forårsake spenninger under tarmbevegelser, som kan forverre brokk. Noen eksempler på Fiberrike matvarer Inkludere hele korn, frukt og grønnsaker.

Kostholdsendringer Det kan også hjelpe med symptomer på A’Hiatal Hernia. Prøv å unngå rikelig eller tunge måltider, ikke lyve eller bøy etter et måltid e Hold kroppsvekten i et sunt intervall.

For å forhindre syre refluks, unngå matvarer som kan forårsake det, som Krydret mat og tomatbaserte matvarer. Dessuten, ga opp sigaretter kan også hjelpe.

Emergio øvelser

L’Øvelse kan styrke musklene rundt brokkene og fremme vekttap, noe som bidrar til å redusere noen symptomer.

TIL Studere fra 2018 Han studerte effekten av et treningsprogram på overvektige personer som måtte gjennomgå operasjonen av reparasjon av den ventrale brokk. Det har blitt observert at folk som har fullført treningsprogrammet, har hatt mindre komplikasjoner etter operasjonen;.

Det er viktig å huske at noen typer trening, som vektløfting eller øvelser som strekker underlivet, kan øke trykket i # 8217; område av & # 8217;. Dette kan faktisk forårsake større hevelse i brokk. Det samme gjelder feil utførte øvelser.

Hvis du har en’brokk, er det alltid bedre å snakke om trening med legen din eller fysioterapeut. De kan jobbe tett med deg for å fortelle deg hvilke øvelser som er gode og hvordan du kjører dem riktig for å unngå å irritere brokk.

Brokk hos barn

Mellom 10 og 25 prosent av barn er født med en, navlestreng. Denne typen brokk er også mer vanlig hos barn født for tidlig eller med lav fødselsvekt.

Navlestrengen forekommer nær navlen til # 8217. De danner når musklene rundt hullet som er igjen av navlestrengen, er ikke nært. Dette gjør en del av # 8217 svulmen;.

Hvis sønnen din har en navlestreng, kan du legge merke til det mer når du gråter eller hoster. Generelt er navlestrengen i barn indolor. Men når symptomene som smerte, oppkast eller hevelse oppstår på stedet for’brokk, må du konsultere en nødsituasjon.

Kontakt barnets barnelege Hvis du merker at sønnen din har en navlestreng. Navlestrengen forsvinner generelt når et barn har 1 eller 2 år gammel. Men hvis det ikke forsvinner alle «8217; alder av 5, er det mulig å ty til kirurgi for å reparere den. Mer informasjon om reparasjon av navlestreng.

Hernia graviditet

Hvis du er gravid og du tror du har en’brokk, sørg for at du konsulterer legen din. De kan evaluere det og avgjøre om det utgjør helserisiko.

Ofte kan reparasjon av brokk vente til etter fødselen. Men hvis en liten brokk som er tilstede før eller under graviditeten begynner å forstørre eller forårsake ubehag, kan du anbefale kirurgi for å reparere den. De Favoritt tidsplan For å gjøre dette er det under andre kvartal.

Hernias som tidligere har blitt reparert, kan gjenta i suksessive graviditeter. Dette skyldes at graviditeten legger en belastning for å teste bukmuskulærvevet som kunne ha blitt svekket av kirurgi.

Hernias kan også forekomme som et resultat av en keisersnitt, også kjent som en C-seksjon. Under en keisersnitt er en & # 8217 praktisert; gravering i # 8217; Abdomen og # 8217; livmor. Barnet er derfor fødte gjennom disse snittene. Noen ganger kan en & # 8217 forekomme på en utrolig brokk på stedet for en keisersnitt. Få detaljer om brokkene som oppstår etter en keisersnitt.

Komplikasjoner av brokk

Noen ganger en ikke-behandlet brokk kan føre til potensielt alvorlige komplikasjoner. Hernia kan vokse og forårsake flere symptomer. Det kan også trene for mye press på nærliggende vev, som kan forårsake opphovning og smerte i # 8217; omgivende område.

En del av tarmen kan også bli fanget i bukveggen. Dette kalles fengsel. L’fengsling kan komme i veien Tarmene dine og forårsaker alvorlig smerte, Kvalme eller forstoppelse.

Hvis den fangne ​​delen av tarmen ikke mottar nok blodstrøm, strangling inntreffer. Dette kan forårsake infeksjon eller død av tarmstoffet. A’gasshjelken er farlig for livet og krever umiddelbar medisinsk behandling.

Noen symptomer som kan rapportere at du må søke etter akuttmedisinsk hjelp til brokk, inkluderer:

 • En hevelse som forvandler farge til rød eller lilla
 • smerte som plutselig blir verre
 • kvalme eller oppkast
 • feber
 • Ikke vær i stand til å passere gass eller ha intestinale bevegelser

Forebygging av’brokk

Du kan ikke alltid forhindre utvikling av en’brokk. Noen ganger en eksisterende arvelig tilstand eller en tidligere operasjon tillater forekomsten av en’brokk.

Du kan imidlertid gjøre noen enkle livsstilsendringer for å unngå å kontrahere en & # 8217;. Disse trinnene tar sikte på å redusere mengden innsats for å gjennomgå kroppen din.

Her er noen generelle forslag til forebygging av brokk:

 • Stoppe røyk.
 • Kontakt legen din når du er syk for å unngå å utvikle en vedvarende hoste.
 • Hold A Sunn kroppsvekt.
 • Prøv å ikke streve under tarmbevegelsen eller under vannlating.
 • Nok Fiberrike matvarer For å hindre forstoppelse.
 • Øvelser som bidrar til å styrke musklene i & # 8217;.
 • Å unngå vektløfting at de er for tunge for deg. Hvis du må heve noe tungt, bøyd på knærne og ikke på livet ditt eller tilbake.