Broken krage: årsaker, behandling og gjenopprettingstider

Beskrivelse

En knust nakke kan være en enkel pause som alle andre bein i kroppen din eller kan være veldig alvorlig og kan forårsake lammelse eller død. Når nakkebenet bryter, kan selv ryggmargen nerver bli skadet. Når dette skjer, snakker vi om ryggmargsskade. En ødelagt nakke er en veldig alvorlig lesjon og bør behandles som en medisinsk nødsituasjon som krever umiddelbar omsorg.

Symptomer på en ødelagt nakke

En knust nakke er ofte veldig smertefull og kan gjøre bevegelsen av hodet vanskelig eller umulig.

Avhengig av nivået på ryggmargens skade, kan den også påvirke andre deler av kroppen, for eksempel vanskeligheter eller manglende evne til å bevege armer og ben. Lammelse kan være midlertidig eller permanent.

En person kan også prøve prikking i hender og føtter og vanskeligheter med balanse og gå og gå.

Årsaker til en ødelagt nakke

Årsakene til en nakkefraktur er vanligvis en slags traumer, som et fall eller en ulykke D’bil. Svært sjelden en stressfraktur oppstår & # 8211; en pause forårsaket av en konstant eller gjentatt stress & # 8211; i nakken.

Diagnose av en nakkepause

En ødelagt nakke kan diagnostiseres etter en radiograf. Nakkepauser er svært høye på ryggmargen, men hvis breakdriarsene også skader ryggmargen, kan det påvirke hele nedre delen av kroppen, alt under pauseområdet. Spinalkabelskader som kommer fra en nakkebrudd, kan diagnostiseres av:

  • Tac
  • MR-skanning
  • Potensiell fremkalt somatosensory (SSEP), også kalt magnetisk stimulering

Hvordan en ødelagt nakke behandles?

Behandlingen for en ødelagt nakke er rettet av alvorlighetsgraden av pause:

  • For en pause som ikke påvirker ryggmargen, er en enkel nakkevakt foretrukket og hviler med litt smerte og # 8216;.
  • Hvis pause er mer alvorlig, kan kirurgi må reparere beinene og sette dem tilbake i riktig posisjon. En sterkere nakkebeskyttelse vil bli brukt.
  • For brudd som også ødelegger ryggmargen, er alternativene sterkt begrenset. Din ryggmargen kan ikke helbrede deg selv og det er ingen behandlinger tilgjengelig for å reparere ryggmargen.

Hvor lang tid tar det å gjenopprette?

En enkel pause som ikke påvirker ryggmargen kan behandles med en veileder for nakken slitt i seks til åtte uker til beinet helbreder.

Mer kompliserte avbrudd kan kreve kirurgi og andre behandlinger som et dreiemoment dreiemoment i maksimalt tre måneder.

Med brekkasje som også ødelegger ryggmargen, kan det hende at gjenvinning ikke er mulig. L’bein kan helbrede, men ryggmargen nerver kan være permanent skadet og forårsake varige effekter som lammelse. For øyeblikket er det ingen behandling for å reparere ryggmargen, men ifølge Endparalysis Foundation, & # 8220; & # 8230; Det ser ut til at vi kunne ha kommet litt og 3216; nærmere å oppnå et visst nivå av gjenoppretting og # 8221;.

Ta bort

De knuste åsene kan være enkle pauser som kan helbrede om noen få uker, eller de kan være skade som endrer livet. Av denne grunn bør alle nakkebrudd behandles som medisinske nødsituasjoner.