Broken Disc: Symptomer, Behandling, Gjenoppretting og Annet

Beskrivelse

Spinalskiver er puter som absorberer sjokkene mellom ryggvirvlene. Ryggvirvlene er de store beinene i ryggraden. Hvis ryggraden åpnes og platene stikker ut til det ytre, kan de trykke på O & # 8220; klype & # 8221; De nærliggende spinalnervene. Dette er kjent som en ødelagt plate, herniated eller gled.

En ødelagt plate medfører en sterk ryggsmerter og noen ganger en lacning smerte langs baksiden av bena, kjent som iskias. Vanligvis heler symptomene på en diskbrudd alene etter noen få uker i måneden. Hvis problemet vedvarer i flere måneder og blir kronisk, kan du bestemme deg for å vurdere kirurgi.

Symptomer

En sterk smertestillende smerte alene kan være et symptom på en ødelagt plate, men kan også skyldes strekninger eller forvrengninger av muskler, sener og leddbånd. Imidlertid indikerer lav ryggsmerter kombinert med lakende smerter langs baksiden av en eller begge benene (iskias) vanligvis en’plate brokk eller pause.

Sciatica avslørende tegn inkluderer:

  • Akutt smerte langs baksiden av skinker og ben (vanligvis et ben)
  • Tingling i en del av beinet eller i foten
  • Svakhet til beinet

Hvis du har en ødelagt plate, kan iskiaset bli verre når du bretter med beina rett eller når du setter deg ned. Dette er fordi disse bevegelsene trekker den sciatic nerven. Du kan også prøve en akutt smerte når du nyser, toksice eller sitte på toalettet.

Våre initiativer

Normalt tillater gummi-platene ryggraden å bøye og absorbere kreftene på ryggraden når fakler, bøyer eller heiser. Med aldringene begynner diskene å konsumere. De kan flatly flate eller hovne mot utsiden, som et damndtak. Det gelatinøse materialet ALL’Interiøret på platen begynner å tørke opp og bli mer stiv, og lagene i den fibrøse skiveveggen begynner å skille og fray.

Hvis en skadet plate presser lukkede ryggnerves, de er i inflammer. Disc pauser i nedre baksiden av ryggen påvirker vanligvis røttene til den sciatiske nerven som kommer ut av ryggraden på begge sider av platene. Sciati nerver passerer gjennom baken, langs benet og i foten. Derfor føler du smerte, prikkende og nummen på disse stedene.

De svekkede diskene kan være mer tilbøyelige til å bryte på grunn av daglige aktiviteter og arbeid, eller på grunn av sport, trafikkulykker eller fall. Det er ofte vanskelig å koble diskpause til en bestemt hendelse fordi den kan oppstå som en del av Disk Aging-prosessen.

Diagnose

Legene kan ofte diagnostisere en ødelagt plate basert på symptomer, spesielt iskias. Dette skyldes at knuste nerver i nærheten av platene påvirker forskjellige områder med skinker, ben og føtter.

Du kan anta at legen din skal bestille en TAC eller en magnetisk resonans for å se etter platen. I mange tilfeller er imidlertid en grundig undersøkelse og svaret på detaljerte spørsmål om symptomene og problemets historie tilstrekkelig for en pålitelig diagnose. Ved middelalder virker disker ofte unormal mot magnetisk resonans, men forårsaker ikke smerte eller andre problemer.

Behandling

Ryggsmerter og iskias knyttet til platen, forbedrer ofte alene om noen uker, men i noen tilfeller kan det vare lenger. For den nye smerten i platen eller en forverring av en eksisterende tilstand, anbefaler gjeldende behandlingsretningslinjer å bruke selvhjelpstrinnene for å lindre symptomene først og vente på ryggen din for å helbrede. L’Standard Assistance & # 8220; konservativ & # 8221; Inkluderer:

Varmt og kaldt

Påfør kaldpakker på sårområdet når du begynner å føle smerte kan hjelpe nump nerve og redusere ubehag. Varmeputer og påfølgende varme bad kan redusere spenning og spasmer i ryggmuskulaturen på ryggen for å bevege seg mer fritt. Mer informasjon om behandling av smerte med kulde og varmen.

Smertestillende

Bench smertestillende midler (OTC) kan bidra til å redusere smerte og # 8217; betennelse. Disse kan inkludere:

  • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som L’Ibuprofen (Advil, Motrin)
  • Naproser (Aleeve)
  • Paracetamol (Tylenol)
  • aspirin

Ta den anbefalte dosen. Overdreven eller langvarig bruk, spesielt fans, kan forårsake skade på mage og blødning.

Hvis Bench smertestillende og andre hjemmemedisiner ikke hjelper, kan legen anbefale muskelavslappende midler på resept.

Hold deg aktiv

Den forlengede sengen anbefales ikke for ryggsmerter, selv om du rolig tar det i noen timer om gangen. Ellers, prøv å gå litt og # 8216; i løpet av dagen og følg så mye som mulig til normale daglige aktiviteter, selv om det gjør litt’dårlig.

Trening

Når smerte begynner å synke, kan en delikat trening og forlengelser hjelpe deg med å gå tilbake til normale aktiviteter, inkludert arbeid. Men sørg for at du får instruksjoner fra legen din eller konsulterer en fysioterapeut for å vise deg trygge øvelser og strekker seg for ryggsmerter.

Komplementær omsorg

Spinal manipulasjon (kiropraktikk), massasje og # 8217; akupunktur kan bidra til å lindre smerte og ubehag under bakheling. Pass på at personen som gir disse tjenestene, er en autorisert profesjonell. Fortell dem om brøtet på platen, slik at de kan tilstrekkelig behandle tilstanden din.

Når du vurderer kirurgi

Hvis smerte og iskias vedvarer i tre måneder eller mer, betraktes det som kronisk og kan kreve et høyere omsorgsnivå. Mange mennesker på dette stadiet begynner å tenke på kirurgi.

Injeksjoner av antiinflammatoriske steroider i # 8217; område nær betent nerve og den ødelagte platen kan bidra til å forsinke operasjonen, men er ikke en langsiktig løsning. Injeksjoner kan gi lettelse til noen få måneder, men lettelse vil forsvinne. Det er grenser for antall injeksjoner som du kan gjøre trygt i et gitt år.

Å bestemme seg for å gå videre med kirurgi er en individuell beslutning. Legen din bør forklare alle fordeler og ulemper på en måte du kan ta en informert beslutning som passer til din livsstil.

L’mer vanlig intervensjon kalles discektomi. De kirurgiske teknikkene varierer, men discektomien fjerner en del av den ødelagte platen, slik at den ikke trykker på mer på røttene til spinalnerven. I mange tilfeller kan det utføres som en poliklinisk prosedyre.

Det er ikke garantert at diskoperasjonsfunksjoner og smerte kan bli verre. Skiven kan bryte igjen senere, eller en annen disk kan ikke fungere.

gjenoppretting

De fleste smerte smerter forbedres vesentlig innen en måned. Vent en gradvis forbedring etter den første akutte fasen umiddelbart etter forverring.

Fremover, trening kan bidra til å forhindre fremtidig rehabilitering av disk smerte. Tradisjonelle øvelser, yoga og tai chi kan hjelpe tonify og styrke sentrale muskler, som støtter ryggraden. Husk at ikke overdriver med noen form for trening siden det kan utløse en ny ryggsmerter.

L’Skivsklær har en tendens til å forverres over tid, så du bør være forberedt på sporadisk rehabilitering. Den beste løsningen er å holde helsen til ryggen. Du kan gjøre det:

  • jevnlig
  • Hold en sunn vekt
  • Unngå aktiviteter som forårsaker ryggsmerter

Outlook

Ødelagte plater blir stadig mer vanlig med aldring og brudd på spinalplater. Du kan ikke være i stand til å forhindre en pause på platen, men en vanlig forsterkningstrening kan redusere risikoen.