Breast Calcifications: Få en annen mening

Beskrivelse

Hvis mammografi viser brystkalkifiseringer, kan radiologen anbefale andre bildebehandlingstester eller a biopsi. Mens kalsifikasjoner kan være godartet, kan de også bli funnet i brystet i kombinasjon med brystkreft.

Hvis legen din rådet deg til å gjøre en biopsi eller du lurer på om du har det, kan du be om en annen mening før du gjennomgår noen prosedyre.

Hvis du trenger biopsi, kan du også ønske å få en annen mening etter biopsien din. Dette vil bidra til at diagnosen er nøyaktig og at behandlingsanbefalingen er hensiktsmessig.

Mange kvinner har aldri noen symptomer når de har det brystkreft. De kan ikke føle seg annerledes. Mange brysttumorer assosiert med kalsifikasjoner kan ikke advart, men det er mulig at de er.

Pass på at du tar hensyn til symptomer som noduler, sekresjon fra brystvorten eller andre endringer i brystet ditt.

Du kan miste noen advarselssignaler eller ikke se dem, men en mammografi kan vise om du har en brystkalkifisering. I noen kvinner kan dette være et kreftskilt.

Hva er brystkalsifikasjoner?

Brystsekrets de er fotballavsetninger alle’inne i brystvevet. På mammogrammer ser de ut som flekker eller hvite flekker og er vanligvis så små at du ikke kan føle deg fysisk. De er vanlige hos eldre kvinner, spesielt i de som har krysset overgangsalderen.

Brystkalkifiseringer kan danne på mange forskjellige måter. Den vanligste er naturlig dannet som en del av aldringsprosessen. Kalkifisering kan også oppstå på grunn av:

  • en ikke-kreftlig forandring i brystet, som en fibroadenoma eller brystcyster
  • infeksjon
  • Brystskader
  • kirurgi
  • Brystprotesen
  • Kreft og ikke-kreftfremkallende brystlesjoner

Typer av brystkalsifikasjoner

De fleste brystkalkifiseringer er ikke kreftfremkallende (godartet). Noen kalsifikasjonsmodeller kan være en indikasjon på 8217; brystkreftindikasjon. Hvis kalsifikasjoner er i nære grupper med uregelmessige former, eller hvis de vokser i en linje, kan dette indikere kreft.

De to hovedtyper av brystkalseringer som kan vises på et mammogram er makrokjer og mikrokalsifikasjoner.

Makrokalycations vises på mammografi som en stor rund form og er veldig ofte godartede. Du trenger ikke ekstra tester eller oppfølging.

Microcalcifications er små. På mammografi kan de virke hvite og fine granulater som saltkorn. Mikrokaliseringer kan inngå i en av følgende kategorier fra radiologen, som kan vises på Mammography Report:

  • Benign
  • Sannsynligvis godartet
  • mistenkelig
  • svært mistenksom

Ethvert mistenkelig eller høyt mistenkelig mønster bør underkastes biopsi for å utelukke kreft. Forberedelsene som vises som er godartet, blir vanligvis ikke utsatt for biopsi. Men de bør overvåkes for eventuelle endringer.

Det er tilrådelig å gjenta mammografi hver 6-12 måneder for å overvåke godartede kalsifiseringer. Radiologen vil sammenligne de nyeste bildene med eldre bilder for eventuelle endringer i modellen eller størrelsene på kalsifikasjoner.

Det er en god ide å lage mammogrammer på samme tidspunkt, slik at teknikken og resultatene følger samme standard. Du kan også trenge ekstra mammogrammer som gir forstørret utsikt over området, eller du kan trenge en brystbiopsi. Som med enhver medisinsk tilstand, er det viktig å forstå hva bihuleforeningen er, og hvis en annen mening er nødvendig.

Hvis du har filmer som utføres i en struktur som vanligvis ikke bruker, må du sørge for at du tar med dine gamle mammogrammer. Strukturen kan også ta 3 eller flere år med gamle filmer for sammenligning.

Få en annen mening

Ingen kjenner kroppen din bedre enn deg. Det bør alltid være godt å ha en annen mening, uavhengig av typen forkalkning vist på mammografi.

Hvis legen din mener at brystkalkifiseringer er kreftfremkallende, er en annen mening en god ide. Pass på at du ser en spesialist. Du kan bringe mammografi resultater til et brystbildesenter som skal vurderes av en brystbilder radiolog eller se en annen lege. Pass på at du spør din forsikring som den vil bli dekket.

Legen kan også råde deg til å få en annen mening, spesielt hvis du har hatt kreft eller du har en familiehistorie av kreft.

Følg opp og ytterligere tester

Enten du bestemmer deg for å få en annen mening eller ikke, kan legen din fortsatt oppmuntre deg til å komme tilbake i 6 måneder for en oppfølging. De vil ønske å vite om brystkalkifiseringer har endringer. Begge former for brystsedeksifikasjoner er generelt ufarlige, men endringer i mikrokalsifikasjoner kan være en brystkreftindikator.

Hvis din mammografi indikerer en kreft, kan legen din hjelpe deg med å ta en avtale for en annen mening.

Legen din kan hjelpe deg med å få postene du måtte trenge for avtalen din. På hjertebildesenteret kan radiologen sammenligne dine tidligere mammogrammer og søke eventuelle åpenbare endringer. De kan også anbefale ytterligere tester.

Fordi mikrokalkifiseringer er svært små, noen ganger kan de være vanskelig å se. Du må kanskje få en type mammografi som kalles fullfelt digital mammografi. Gir de samme resultatene, men gjør det mye lettere å se mikrokalkifiseringer klart.

Forsikring og vanlige spørsmål

Sjekk med forsikringsselskapet ditt hvis du ikke vet om ditt besøk vil bli dekket og å finne en leverandør i nettverket ditt. Mange forsikringsplaner dekker nå en annen mening og behandles som andre avtaler.

Hvis din andre mening er forskjellig fra den første, er det viktig å forstå forskjellene. Det er forskjeller i meninger.

Føl deg rolig i å stille spørsmål til legen din. Brystkalkninger hos kvinner er generelt ikke en grunn til å bekymre seg, men du bør forstå noen skjulte farer.

Husk fordelen av en annen mening, og at du kan be om det når som helst under behandlingen. Når det gjelder å bekjempe kreft, er tidlig diagnose grunnleggende.