Brat diett: matliste, effektivitet og andre

Cos’er brat dietten?

Brat er et akronym som står for bananer, ris, eple saus og ristet brød. Disse matvarene anbefales ofte etter en magesykdom.

Hva er disse matene til felles? De er alle uskadelige og antagelig lett for magen. Følg dem etter å ha håndtert kvalme, oppkast og diaré kan hjelpe deg å føle deg bedre raskere.

Hva du kan spise

Du kan spise mer enn bananer, epler saus, ris og ristet brød med brat dietten. Nøkkelen er å spise delikat insipid mat for magen. Disse matene betraktes også som bindende matvarer, noe som betyr at de er fattige av fibre og kan stoppe diaréen som skyter avføringen.

Andre insipid matvarer inkluderer:

 • Cracker
 • kokte frokostblandinger, som mel d’havre eller hvete krem
 • Svak te
 • Eplejuice eller flat soda
 • buljong
 • kokte poteter

Det er også matvarer som du kanskje vil unngå mens du følger denne dietten. De inkluderer:

 • Melk og meieriprodukter
 • Alt som er stekt, fett, fett eller krydret
 • Proteiner, som biff, svinekjøtt, laks og sardiner
 • Rå grønnsaker, inkludert salat, gulrotpinner, brokkoli og blomkål
 • frukt, som ananas, oransje, grapefrukt, eple og tomat
 • Veldig varme eller kalde drikker
 • alkohol, kaffe eller andre drinker som inneholder koffein

Slik følger du brat diett

I de første seks timene av sykdommen din, vil du kanskje hoppe over maten helt. Weight for oppkast og diaré blir opphørt å gi litt og # 8216; hviler til magen.

Før du introduserer Brat-dietten, kan du begynne å suge ister eller isflak og nippe til vann eller sportsdrikker. Dette vil bidra til å erstatte vannet og elektrolyttene som er tapt på grunn av sykdommen din.

Du bør prøve å reintegrere lysvæsker i kostholdet ditt i de første 24 timene etter sykdommen. Prøv å nippe væsker hvert 10. minutt.

Prøv ting som vann, eplejuice og vegetabilsk buljong eller kylling. Hvis symptomene gjenoppretter, må du slutte å drikke klare væsker og vent et par D’timer før du prøver.

Etter den første sykdomsdagen begynner han å følge brat dietten. Denne dietten er begrensende og ikke veldig næringsrik, så du vil ikke følge den lengre enn det nødvendige.

Innen den tredje dagen etter sykdommen, bør du begynne å legge til normale matvarer til kostholdet ditt. Start med ting som myke kokte egg, kokte frukter og grønnsaker og hvitt kjøtt, som kylling eller kalkun.

L’viktig er å følge signalene til kroppen din. Hvis du spiser for mye variasjon for tidlig, kan symptomene dine komme tilbake. D’Andre deler, du kan kanskje spise veldig umiddelbart etter slutten av sykdommen.

Effektivitet

Legene anbefalte brat dietten i årevis, men det kan ikke alltid være det beste alternativet. Faktisk, filen American Academy of Pediatrics (AAP) Det anbefaler ikke dette dietten for barn og nyfødte.

Dette skyldes at mat er restriktive og gir ikke kroppen nok protein, mikronæringsstoffer og makronæringsstoffer for helbredelse. Når det er sagt, har det vært utdanning På noen av brat mat og hvordan å påvirke diaré.

Bananene, for eksempel, har en viss stivelse kalt pektin som er bra for fordøyelseskanalen. Hjelp også med absorpsjon av vann og elektrolytter.

I en studie, Bare et risbasert kosthold, eller ris og bananer eller pektin har blitt administrert til spedbarnsalder. Guttene som spiste både ris og bananer eller pektin har hatt en reduksjon i avføringen mellom 55 og 59% sammenlignet med 15% i gruppen av ris.

Selv ris og banan eller pektingruppen trengte mindre intravenøse væsker for hydrering og mindre oppkast.

I En tidligere studie av 1998Imidlertid ble to små barn med diaré utsatt for brat diett etter intestinal hvile og # 8217; hydrering med lys væsker. Begge har utviklet alvorlig underernæring sammen med andre medisinske problemer etter to uker med brat diett.

Denne saken var absolutt ekstrem, men AAP anbefaler en diett mer enn brat etter en magesykdom. A’AAP anbefaler å mate barn med et balansert kosthold så snart de er godt og amme eller administrerer en full formel til nyfødte.

For voksne og barn er brat dietten bedre enn å spise mat. Bare bør ikke brukes som en fil Langsiktig løsning.

Hvis du har spørsmål om hvor lenge opphold på en diett etter sykdommen din, kontakt legen din. L’Målet er å gå tilbake til et normalt kosthold så snart som mulig, selv om diaré vedvarer, for å unngå underernæring.

Når skal du søke hjelp

Fikse en avtale med legen din dersom du har lidd av hyppig eller alvorlig diaré. Dine symptomer kan være et tegn på viral gastroenteritt, som vanligvis ikke krever medisinsk behandling.

Men det er andre forhold som forårsaker lignende symptomer og krever medisinsk behandling. For eksempel kan symptomene dine være forårsaket av:

 • bakterie
 • en parasitt
 • Noen stoffer
 • matintoleranse
 • Andre problemer som kan kreve umiddelbar medisinsk behandling

Selv om du tror du har bare en magesmerter, anbefaler vi deg å kontakte legen din dersom du har diaré lenger enn To dagereller hvis du føler deg dehydrert. Symptomene på dehydrering inkluderer:

 • tørr i munnen
 • tørst
 • Minksjon mindre hyppig
 • tretthet, svakhet eller svimmelhet

Ring også legen din dersom du har sterke abdominal eller rektal smerter, blodig eller svart avføring eller feber på over 102 ° C (38.8 ° F).

Med små barn og nyfødte, bør du ringe legen din hvis oppkast eller diaré vedvarer for bare en dag.

Andre behandlinger

I tillegg til kostholdet er det andre ting du kan gjøre for å forbedre utvinningen fra magesmerter.

Hold deg hydrert

Dehydrering er en alvorlig komplikasjon av diaré. Drikk lys væsker som vann, kjøttkraft og eplejuice. Selv med fokus på elektrolytter er en god ide.

Du kan prøve benkelektrolytiske drikker (OTC), for eksempel pedialyte (også tilgjengelig i form av ischole), eller til og med prøve å drikke kokosnøtt vann eller gatorade.

Kjøp elektrolytiske drikker.

Unngå visse matvarer

Vær oppmerksom på maten du spiser. Selv om Brat ikke anbefales som en langsiktig løsning for magesmerter, kan du fortsatt unngå stekt, fett eller krydret mat i noen dager. Du bør også unngå alkohol og koffein.

Anti-Diarrheal Drugs

Spør legen din informasjon om anti-diarrrene medisiner, da de kan bli verre eller maske årsakene på basen av diaréen din. Det er mange OTC-alternativer tilgjengelig online. Disse stoffene kan hjelpe antall episoder av diaré du har.

Vil ikke hjelpe deg hvis diaréen din er forårsaket av bakterier, parasitter eller et annet medisinsk problem. Kan ikke engang være sikker på for barn.

Probiotika og prebiotika

Fôring av gode tarmkanalbakterier kan hjelpe deg til å føle deg bedre. Du kan finne probiotika i kapsler eller væsker. Loggene som anbefales for diaré er Lactobacillus GG og Saccharomyces Boularii.

Kjøp probiotika.

Probiotika finnes også i gjærede matvarer, som yoghurt og kombucha. Selv den rike fiberen av prebiotika kan være nyttig fordi prebiotika bidrar til å mate intestinale bakterier. Disse fibrene kan bli funnet i rot av cikoria, i topinambur, i belgfruktene, i bærene, i bananene, i løkene, i # 8217; havre og i # 8217; hvitløk.

Outlook

Du kan være bekymret for å spise igjen etter å ha en magesmerter, men dehydrering er faktisk den største bekymringen. Ring legen din hvis:

 • ha en tørr munn
 • å ha overdreven tørst
 • slutte å urinere oftere
 • føle seg sliten eller ha svakhet eller svimmelhet

Dehydrering kan være farlig for livet hvis ikke behandlet.

Prøv å introdusere mat så snart du kan tolerere dem. Selv om brat dietten ikke støttes av forskning som en bedre løsning, kan bananer og hele korn hjelpe deg med å gjenopprette raskere.

Så snart du kan, følg et variert og balansert kosthold for å gjenopprette dine generelle nivåer av ernæring og energi.