Brain Eating Ameba: Hvor mye du bør være bekymret?

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Du har kanskje hørt begrepet Ameba spise-hjerne, men hva 8217; er akkurat? Og virkelig spise hjernen din?

Det vitenskapelige navnet på denne Amoeba er Naegleria Fowleri. Det er en liten unicellulær organisme som ligger i # 8217; varmt vann og jord.

I motsetning til det vanlige navnet, spiser denne amebaen faktisk ikke hjernen din. Imidlertid kan en «8217, Naegleria-infeksjon forårsake alvorlig hjerneskade og hevelse som ofte fører til døden. Tilstanden kalles primær Amobic MeningoencePhalitis (PAM).

Selv om denne amebaen er over hele verden, er tilfellene av infeksjon faktisk ganske sjeldne. Bare i henhold til sentre for sykdomskontroll (CDC) Saker 34 De har blitt rapportert i USA mellom 2008 og 2017.

Hva er symptomene på en infeksjon i & # 8217?

Symptomene på A’infeksjon fra Naegleria kan vises hvor som helst fra 24 timer til 14 dager etter den første skjermen på EMEBA.

De første symptomene ligner de av meningitt og kan inkludere:

 • feber
 • vond hodepine
 • kvalme eller oppkast

Når de første symptomene er utviklet, går infeksjonen raskt.

Etterfølgende symptomer inkluderer:

 • stiv nakke
 • Følsomhet for lys
 • forvirring
 • Tap av balanse
 • hallusinasjoner
 • anfall

Hva årsaken?

L’Ameba kommer inn i kroppen din gjennom nesen. Så reise fra nesen og hjernen, hvor det begynner å forårsake en & # 8217;. I motsetning til populær tro kan du ikke utvikle en infeksjon på 8217; Naegleria infeksjon ved å drikke forurenset vann.

L’Infeksjon oppstår vanligvis når de svømmer i en innsjø eller varm frisk vannflod. Du kan også møte L’Ameba i andre kilder d’Forurenset kranen vann eller utilstrekkelige klorbassenger, selv om dette er sjeldent.

Videre elsker Naegleria varmen og trives i # 8217; varmt eller varmt vann, så infeksjoner har en tendens til å forekomme i sommermånedene, spesielt midt i bølger av langvarig varme.

Hvor er L’Ameba?

L’Ameba Naegleria kan bli funnet over hele verden. I tillegg til USA ble infeksjoner rapportert i Australia, Afrika, Asia, Europa og Latin-Amerika.

I USA er Naegleria hovedsakelig funnet i de sørlige statene hvor klimaet er varmere. Imidlertid ble det også funnet i de nordlige landene, som Minnesota og Connecticut.

Du kan kontrakt en [8217; infeksjon ved hjelp av et pottnett?

I de senere år har det vært noen nyheter om personer som har utviklet infeksjonen fra Naegleria etter bruk av nettfartøyene for å irrigere sine bryster.

Disse tilfellene var ikke på grunn av at gryten selv. I stedet ble de forårsaket av # 8217; bruk av forurenset kranen vann i netto vaser, som tillot folkets nese.

Hvis du bruker et nettfartøy, kan disse forslagene hjelpe deg med å unngå en infeksjon på 8217;

 • Kjøp vann merket som & # 8220; Steril & # 8221; O & # 8220; filtrert & # 8221; Å bruke i din neti vase.
 • Bruk kranvannet som har blitt kokt i minst et minutt og igjen for å avkjøles.
 • Bruk et filter for vannet merket som kompatibel med 53 NSF-standarden. Du kan kjøpe dem på nettet.

Hvordan diagnostisert L’infeksjon?

Hvis du tror at du har en infeksjon fra Naegleria, rett og slett en avtale med legen din. Sørg for at du nylig vet om du har vært i ferskvann.

Avhengig av symptomene kan de samle en prøve av cerebrospinalvæske (CSF) for testen. CSF er væsken som omgir og beskytter hjernen og ryggmargen. Det samles gjennom en prosess som kalles lumbal punktering. Dette er laget ved å sette inn en nål mellom to av ryggvirvlene i nedre rygg.

En lumbal punktering kan gi informasjon om trykket av cerebrospinalvæske og blodlegemer og proteiner, som er unormale hos personer med PAM. L’Nåværende Naegleria Ameba kan også være synlig for et mikroskop i en CSF-prøve.

Det kan også være nødvendig å utføre en magnetisk resonans eller en TC på hodet.

Hvordan det blir behandlet?

Fordi infeksjonen er så sjelden, er det begrensede kliniske studier og studier på effektive behandlinger for Naegleria-infeksjon. De fleste behandlingsinformasjon kommer fra studier ALLE’interiør i et laboratorium eller fra casestudier.

En lovende behandling er den amfetericine antifungal legemiddel B. Kan administreres intravenøst ​​eller injiseres i området rundt ryggmargen.

Et annet nytt stoff som heter Miltefosin synes å være nyttig for behandling av infeksjoner fra Naegleria.

Ytterligere stoffer som kan administreres for å behandle Naegleria-infeksjon inkluderer:

 • Flukonazol, et antifungalt legemiddel
 • Azithromycin, et antibiotika
 • Rifampicin, et antibiotika, selv om det kan forstyrre andre stoffer som brukes til å behandle infeksjonen

Hvordan kan jeg forhindre en infeksjon på 8217;?

L’Naegleria infeksjon er svært sjelden, men det er alltid en god ide å ta noen forholdsregler når du tilbringer tid i vann.

Her er noen forslag til å redusere risikoen:

 • Unngå å svømme eller dykke i innsjøer, elver eller bekker D & # 8217, ferskvann, spesielt i den varme sesongen.
 • Hvis du skal svømme i ferskvann, prøv å holde hodet ut av vannet;. Vurder ideen om å bruke klipp for nesen eller hold nesen lukket med fingrene.
 • Prøv å ikke forstyrre eller løfte sedimenter når du svømmer eller spiller i ferskvann.
 • Pass på at du bare svømmer i tilstrekkelig desinfiserte bassenger.

Bunnlinjen

L & BA; Ameba Naegleria Fowleri kan forårsake en seriøs og ofte dødelig tilstand kalt primær amobic MeningoencePhalitis. L’Infeksjon oppstår når AMEBA kommer inn i nesen og reiser i hjernen.

L’Infeksjon fra Naegleria er ekstremt sjeldne. Men hvis du svømmer regelmessig i ferskvann i den varme sesongen, kan du vurdere vedtaket av noen tiltak for å redusere risikoen.