BPH: Narkotika for å unngå hvis du har ..

Beskrivelse

For mange menn, # 8217; godartet prostatahyperplasi (IPB) er en normal del av’aldring.

L’Prostataforstørrelse er så vanlig at omtrent halvparten av mennene har innen 60 år, ifølge Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsessykdommer og renali (Nydk). Innen 80 år vil det store flertallet av menn ha en prostata vekst og tilhørende symptomer.

Menn med IPB må følge behandlingsplanen foreskrevet av legen. De må også sjekke hvilke stoffer som antar, som drikker drikker og hvilke matvarer som spiser. Noen stoffer, mat og drikke kan forverre symptomene på IPB.

Her er en kjøring til narkotika, mat og drikke for å være forsiktig hvis du har IPB.

Forstå bph

L’IPB er en tilstand av prostatisk kjertel. Prostata er under blæren og foran endetarmen. Det er en del av det mannlige reproduktive systemet. Hovedoppgaven til prostata er å gi spermafluidet.

Voksenprostata har størrelsen på en valnøtt. Når en mann aldrer, av grunner fortsatt ikke helt inkludert, begynner prostata å vokse.

Man håndforstørrelse, prostata knuser på’urinra hvor han passerer gjennom prostata kjertelen. L’Uretra er røret gjennom hvilken urinen går fra blæren ut av kroppen. Dette obstruktivt press gjør det vanskeligere for urinen å forlate kroppen og forhindrer at blæren tømmes helt.

Fordi blæren virker vanskeligere for å frigjøre urinen, blir dens muskuløse veggen tykkere og blir dysfunksjonell. Til slutt, svekket til det punktet som ikke normalt frigjør urinen;. Denne døren til symptomene på # 8217; IPB, som inkluderer:

 • urin ofte, noen ganger åtte eller flere ganger om dagen
 • Føler et presserende behov for å gå
 • Ha en svak strømning eller drypp av urin
 • Følelse av smerte under vannlating
 • urinretensjon, når du ikke klarer å urinere

Reseptbelagte narkotika og IPB

Hvis du tar en av disse stoffene, kontakt legen din. Alle disse legemidlene kan forverre symptomene på # 8217; IPB. Du må kanskje bytte til et annet stoff hvis urin symptomer blir for problematisk.

diuretic

Diuretika bidrar til å fjerne overflødige væsker i kroppen ved å utvinne mer vann fra blodet i urinen. Disse stoffene brukes til å behandle betingelser som:

 • Høyt blodtrykk
 • hjertefeil
 • Hepatiske sykdommer
 • glaukom

Fordi diuretika gjør deg urinere oftere, kan symptomene på den eksisterende IPB forverres.

antidepressiva

En gammel generasjon av antidepressiva medisiner kalt tricykliske antidepressiva reduserer muskelkontraksjonene i blæren. Dette kan forverre symptomene på # 8217; IPB og øke risikoen for urinretensjon.

Tricykliske antidepressiva stoffer inkluderer:

 • amitriptilin
 • Amoxapin (asendin)
 • Doxepin (Sinequan)
 • Imipramin (Tofranil)
 • Nortriptilina (Pamelor)

Benk medisiner (OTC) og IPB

Legemidlene du kjøper fra disken på ditt lokale apotek, kan påvirke IPB.

Noen av disse legemidlene er merket med A’advarsel om deres bruk hos menn med IPB. Blant de mest problematiske stoffene er det de som brukes til å behandle symptomene på forkjølelse og allergier.

Antihistaminer

Antihistaminer, som difenhydramin (Benadryl), brukes ofte til å behandle allergiske reaksjoner. Disse stoffene hindrer sammentrekningen av blæremuskelen, som kan bremse eller hemme urinstrømmen.

Decongestants

Decongestants, som Pseudoefedrina (SUDAFED), brukes til å behandle overbelastning ofte forbundet med forkjølelse.

Disse stoffene, kalt adrenerge vasopressorer, forverrer symptomene på # 8217; IPB fordi de stiver musklene i prostata og vesikohalsen. Når disse musklene stivne, kan urinen ikke forlate blæren. Oppdag alternative metoder for å frigjøre den lukkede nesen.

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans)

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) er populære smertestillende midler som har et konfliktforhold med symptomene på IPB.

Sidelengs, Noen studier De oppdaget at de krympet prostata og forbedre urin symptomer. D’en annen del, Undersøkelser Vis at noen fans kan forverre urinretensjonen.

L’ibuprofen (Advil, Motrin) og L’aspirin (Bayer, Ecotrin) er eksempler på fans.

Mat og andre ting som kan forverre symptomene

Narkotika er ikke de eneste utløsende faktorene i symptomene på # 8217; IPB.

Vær oppmerksom på mengden væske som forbruket. Mer drikking, du vil føle behovet for å urinere.

Stopp drikkevann og andre væsker noen timer før du går i seng. Du vil ha mindre sjanse til å bli våknet i midten av natten fra en’presset trenger å bruke på badet.

Diuretika gjør kroppen din frigjør mer urin. Unngå drinker som kan ha en vanndrivende effekt. Disse inkluderer:

 • alkohol
 • Kaffe
 • soda
 • Andre drikkevarer som inneholder koffein

Unngå eller redusere Rekruttering av visse matvarer, for eksempel meieriprodukter og kjøtt, kan bidra til å forbedre prostatahelsen.

Snakker med legen din

Undersøk alle medisiner med legen din. Finn ut hvilke som fortsatt er trygge for deg, hva du kanskje må endre, og hva som kan kreve en doseringsjustering.

Spør legen din om å gi deg en diett som vil hjelpe deg å føle deg bedre. Du kan konsultere en diettist for forslag om hva du skal spise og drikke når du har IPB.