BPD-divisjon: Symptomer, årsaker og hvordan man skal håndtere det

Del på Pinterest

Våre personligheter er definert av hvordan vi tenker, føler og vi oppfører oss. De er også formet av våre erfaringer, fra # 8217; miljø og arvelige egenskaper. Våre personligheter er en viktig del av det som gjør oss forskjellige fra de som omgir oss.

Personlighetsforstyrrelser er psykiske helsemessige forhold som får deg til å tenke, føle og oppføre seg annerledes enn de fleste. Hvis ikke behandlet, kan de forårsake angst eller problemer i livet til de som har dem.

En veldig vanlig personlighetsforstyrrelse kalles Personality Borderline Disorder (BPD). Det er preget av:

 • Problemer med selvbilde
 • Vanskelighetsgrad å håndtere følelser og atferd
 • Ustabile relasjoner

En viktig oppførsel som deles av mange med BPDer, er kjent som & # 8220; kontrollerferiet Split & # 8221; eller enkelt & simply & # 8221;.

Fortsett å lese for å lære mer om splittelsen i BPD og hvordan man skal håndtere det.

COS’er divisjonen til BPD?

Del noe betyr å dele det. De med BPD har en tendens til å karakterisere seg, andre mennesker og situasjoner i svart og hvitt. Med andre ord, de kan plutselig karakterisere folk, objekter, tro eller situasjoner som alle gode eller alle dårlige.

De kan gjøre det selv om de vet at verden er kompleks, og godt og ondt kan eksistere i en.

De med BPD ser ofte etter en ekstern validering uten å vurdere deres følelser om seg selv, andre, objekter, tro og situasjoner. Dette kan gjøre dem mer utsatt for splittelsen, da de prøver å beskytte seg mot # 8217; angst forårsaket av potensiell forlatelse, tap av tillit og svik.

Hvor hardt divisjonen?

Folk med BPD opplever ofte intens frykt for forlatelse og ustabilitet. For å takle disse fryktene, kan de bruke fisjonen som en forsvarsmekanisme. Dette betyr at de klart kunne skille de positive og negative følelsene på:

 • Ja
 • objekter
 • Tro
 • andre folk
 • situasjoner

Divisjonen skjer ofte syklisk og veldig plutselig. En person med BPD kan se verden i sin kompleksitet. Men de forandrer ofte sine følelser fra godt til dårlig ganske ofte.

En splitting episode kan vare dager, uker, måneder eller til og med år før endring.

Hva en divisjon episode kunne utløse?

En splittelse utløses generelt av en hendelse som induserer en person med BPD for å ta ekstreme følelsesmessige synspunkter. Disse hendelsene kan være relativt vanlige, som å måtte reise for en tur D’virksomhet eller kamp med noen.

Ofte innebærer utløsende hendelser mindre separasjoner fra noen som føler naboer og forårsaker frykt for å forlate.

Eksempler på splitting

Du kan identifisere splittelsen mer vanlig gjennom en persons språk med BPD. De vil ofte bruke ekstreme ord i deres karakteriseringer av selv, andre, objekter, tro og situasjoner, for eksempel:

 • & # 8220; noensinne & # 8221; og & # 8220; alltid & # 8221;
 • & # 8220; ingen & # 8221; og & # 8220; alle & # 8221;
 • & # 8220; dårlig & # 8221; og & # 8220; Good & # 8221;

Her er et par eksempler:

Eksempel 1

Du følte deg bra med deg selv, generelt. En dag reiser du og du gjør et feil å snu gjennombrudd som gjør deg midlertidig. Alle de gode følelsene du har på deg selv forsvinner og skyter deg mye.

Du kan si negative ting til deg selv eller andre, som & # 8220; Jeg er en idiot, jeg mister alltid meg selv & # 8221; O & # 8220; de er så ubrukelige, jeg kan ikke gjøre noe riktig & # 8221;.

Tydeligvis, gjør et gjennombrudd under veiledningen betyr ikke at en person er ubrukelig. Men en person med BPD kan dele sin egen oppfatning for å unngå den andre som oppfatter dem som ubrukelig hvis de jobber først.

Eksempel 2

Du har en mentor du elsker dypt. De hjalp deg profesjonelt og personlig og begynte å idealisere dem. De må være uten feil hvis de har så vellykket i deres faglige og personlige liv. Du vil være som dem og fortelle ham.

Så en dag lider mentoren din lidelser i ekteskapet. Du ser det som et tegn på svakhet. Alle’Du ser din mentor som en komplett svindel og fiasko.

Du vil ikke ha noe å gjøre med dem. Separi helt selv og ditt arbeid fra dem og se etter en ny mentor andre steder.

Denne divisjonen kan forlate personen skadet, irritert og forvirret av den plutselige forandringen i oppfatningen din.

Hvordan splittet påvirker forholdene?

Splittet er et bevisstløs forsøk på å beskytte Ego og forebygge angsten. Divisjonen fører ofte til ekstrem oppførsel & # 8211; Og noen ganger destruktive & # 8211; og personlig turbulens i relasjoner. Divisjonen forvirrer ofte de som prøver å hjelpe folk med BPD.

De med BPD rapporterer ofte å ha intense og ustabile relasjoner. En person som er en venn en dag kan oppfattes som en fiende neste dag. Noen relasjoner av en persons forhold til BPD inkluderer:

 • Vanskelighetsgrad å stole på andre
 • frykter irrasjonelt intensjonene til andre
 • raskt forstyrre kommunikasjon med noen som tror kunne ende opp med å forlate den
 • Raskt utviklende følelser på en person, fra intens nærhet og kjærlighet (idealisering) til intens mislikning og sinne (devaluering)
 • Raskt starte intime relasjoner fysisk og / eller følelsesmessig

Hva er den beste måten å håndtere splittet hvis du har BPD?

Splitten er en forsvarsmekanisme som vanligvis utvikles av mennesker som har lidd tidlig barndomsrauma, som for eksempel misbruk og forlatelse og # 8217;.

Langsiktig behandling innebærer utvikling av håndteringsmekanismer som forbedrer ditt perspektiv på hendelser som skjer i livet ditt. Reduser også # 8217; angst kan hjelpe.

Hvis du trenger hjelp til å møte en divisjon episode akkurat nå, her er hva du kan gjøre:

 • Rolig pusten din. A’bølge av angst følger ofte med splitting episoder. Gjør lange og dype puster kan hjelpe deg med å roe deg selv og hindre at dine ekstreme følelser tar over.
 • Konsentrere deg om alle dine sanser. Radicarts på hva som skjer rundt deg på et gitt tidspunkt kan være en god måte å distrahere deg fra ekstreme følelser og hjelpe deg med å sette bedre i perspektiv hva som skjer rundt deg. Hva du kan lukte, nyte, berøre, føle og se om gangen?
 • Stige. Hvis du finner deg selv å dele, evaluer muligheten for å kontakte din psykiske helsepersonell. De kan være i stand til å roe og hjelpe deg med å lindre divisjonen mens den skjer.

Hva er den beste måten å hjelpe en person som opplever en splittelse?

Det er ikke lett å hjelpe en person med BPD som opplever splittelsen. Du kan føle deg på nåde av deres symptomer. Hvis du føler deg nok til å hjelpe, her er noen forslag:

 • Lær så mye som mulig på BPD. Det er lett å føle seg fornærmet av oppførselen opp og ned noen med BPD. Men jo mer du kjenner tilstanden og hvordan det kan påvirke atferd, jo større forståelsen av den elskede personens oppførsel.
 • Kjenn de virkelig søppelfagene. Ofte er de samme hendelsene igjen og igjen er en BPD-utløser. Å vite utløserne i den kjære, varsle dem og hjelpe dem med å unngå dem eller adressere dem, kan forhindre en divisjonssyklus.
 • Inkludere grensene dine. Hvis du ikke føler deg i stand til å hjelpe den kjære til å møte hans episoder av BPD, vær ærlig. Av & # 8216; dem når de skal se etter profesjonell hjelp. Slik får du tilgang til terapien for hvert budsjett.

Bunnlinjen

BPD er en psykisk helseforstyrrelse preget av ekstremer i måten en person tenker, hører og handler. Mange med BPD danner ekstreme karakteriseringer av seg selv, av andre, objekter, tro og situasjoner under episoder som heter Split.

Situasjonene som er forbundet med # 8217; angst utløser ofte episoder av splittelse. Selv om det noen ganger kan være vanskelig, kan du møte symptomene på splitting.

Å få profesjonell hjelp kan best forberede deg på å møte dine BPD- og divisjonssykluser.