Bowlegs (medfødt genu Varum): årsak og behandling

Hva er bowlegs?

Bowlegs er en tilstand der en persons ben virker brettet ut, noe som betyr at knærne forblir godt skilt selv når anklene er sammenføyet. Bowlegs er også kjent som genu varum medfødt.

Bowlegs kan noen ganger være et tegn på en underliggende sykdom, som for eksempel blounts sykdom eller rickets, og kan føre til leddgikt til knær og sider. Behandlingsalternativer inkluderer braces, kaster eller kirurgiske inngrep for å korrigere disse benanomalene.

Denne tilstanden er ganske vanlig hos nyfødte på grunn av deres trange posisjon i # 8217; livmor. Generelt er det ikke nødvendig med behandling for nyfødte. Benene til et barn vil begynne å rette opp når de begynner å gå, vanligvis mellom 12 og 18 måneder. I de fleste tilfeller er det ingen varige bivirkninger. Du bør kontakte en lege hvis barnet ditt har buede ben over 2 år.

Les mer om Bowlegs årsaker.

Bowlegs årsaker

Blount sykdom

I Blounts sykdom, som også kalles Tibia Vara, utvikler et barns skaft unormalt, buet under knærne. Når sønnen din begynner å gå, blir leggings forverret.

Denne tilstanden kan være tydelig, alle tilfeller, men i noen tilfeller kan symptomene ikke være tydelige til barnet når ungdomsårene. Over tid kan buede ben føre til felles problemer med knær.

Blounts sykdom er mer vanlig hos kvinner, afroamerikanere og barn med fedme. Barn som begynner å gå tidlig drive en større risiko. Normalt bør et barn begynne å gå alene mellom 11 og 14 måneder.

Rickets

Rachitt er en tilstand som kommer fra en langvarig mangel på vitamin D. Dette myker og svekkes beinene, noe som gjør bena bøyd.

Pagets sykdom

Denne metabolske sykdommen påvirker måten som beinene bryter og rekonstrueres på. Som et resultat rekonstruerer de ikke så sterk som de burde. Over tid kan dette føre til buede ben og andre fellesproblemer.

Pagets sykdom er mer vanlig hos eldre mennesker og kan lykkes med tidlig diagnose og behandling.

Dvergisme

Den vanligste formen for nanisme er forårsaket av en tilstand som kalles akondroplasia. Dette er en beinvekstforstyrrelse som kan forårsake buede ben over tid.

Andre årsaker

Bowlegs kan også være et resultat av:

  • beinfrakturer som ikke er helbredet riktig
  • Bones utviklet unormalt eller bendysplasi
  • Blyforgiftning
  • fluorforgiftning

Gjenkjenne symptomene på de buede bena

Dette er en svært gjenkjennelig tilstand. Knærne berører ikke når du er med føtter og forente ankler. Bowleg virke symmetrisk.

Hos barn begynner de fleste tilfeller av bowleg å forbedre når et barn har fra 12 til 18 måneder. Du bør snakke med barnets lege dersom sønns ben er fortsatt bøyd over 2 år, eller hvis tilstanden blir verre.

Bowleg diagnose

Bowlegs er enkle å identifisere, men legen kan fortelle deg hvor alvorlig tilstand er eller hvis det er forårsaket av en underliggende sykdom.

Under ditt besøk vil legen din trolig ta størrelsene på beina dine og se på turen din.

De kan bestille en røntgen eller andre avbildningstester for å se noen benanomalier i bena og knærne. De kan også bestille blodprøver for å avgjøre om ARC-kunsten din er forårsaket av en annen tilstand, som for eksempel rickets eller Pagets sykdom.

Behandling av buede ben

Behandling er vanligvis ikke anbefalt for nyfødte og små barn, med mindre en underliggende tilstand er blitt identifisert. Behandling kan anbefales hvis lemkassen din er ekstrem eller forverres, eller hvis en tilhørende tilstand er diagnostisert. Behandlingsalternativer inkluderer:

  • Spesielle sko
  • Braces
  • Cast
  • Kirurgi for å korrigere beinanomalier
  • Behandling av sykdommer eller forhold som forårsaker buede ben

Bowleg kan forebygges?

Det er ingen forebygging kjent for bowlegs. I noen tilfeller kan du være i stand til å forhindre visse forhold som forårsaker buede ben.

For eksempel kan du forhindre rickets ved å sikre at barnet ditt mottar en tilstrekkelig mengde vitamin D, både gjennom kostholdet og gjennom solens eksponering. Lær hvordan du får vitamin D i sikkerhet fra sollys.

Pass på at du snakker med barnets lege dersom barnet ditt fortsatt har bena buet etter 2 år.

Tidlig diagnose og # 8217; bowleg deteksjon vil hjelpe deg og barnet ditt håndtere denne tilstanden.

L’leddgikt er den viktigste langsiktige effekten av buede ben og kan ugyldiggjøre. Når det er alvorlig, kan det treffe knær, føtter, ankler og hoftelaggregatet på grunn av det unormale stresset som brukes.

Hvis en person trenger en total ung kneutskifting, er det sannsynlig at en gjennomgang må utføres når det blir større. L’Gjennomføring av A’totalt artrotesen av kneet i disse menneskene kan være vanskelig på grunn av de kirurgiske inngrepene som allerede har lidd og for unormal justering av beinene.