Botox for depresjon: forskning, fordeler, prosedyre, bivirkninger, risiko

COS’er Botox?

Botox er et stoff avledet fra botulinumtoksin for midlertidig å lamme musklene.

Du er sannsynligvis kjent med bruken av sin bruk i kosmetiske prosedyrer for å redusere utseendet på fine linjer og rynker. Imidlertid ble det også funnet at det bidrar til overdreven svette, migrene og muskelspasmer.

Ny forskning tyder på at Botox kan være effektiv behandling for depresjon. Depresjon er en vanlig psykisk helsetilstand preget av kontinuerlige følelser av fortvilelse og tristhet. Mange bruker en kombinasjon av antidepressiva stoffer og terapi for å hjelpe til med å håndtere deres symptomer.

Noen mennesker kan imidlertid oppleve ubehagelige bivirkninger fra antidepressiva. Ofte må de prøve forskjellige antidepressiva før de finner en som fungerer bra for dem.

Botox kan være et effektivt behandlingsalternativ for depresjon som brukes sammen med antidepressiva. Men søket er fortsatt i gang.

Fortsett å lese for å lære mer om den siste forskningen på # 8217; bruk av Botox for depresjon, så vel som på prosedyren og på de involverte risikoene.

Hva sier forskningen?

2006

L’ide å bruke Botox til å behandle depresjon synes å ha opprinnelse i en liten Aldri prøv involverer 10 deltakere med depresjon. Til alle har blitt administrert en’Botox injeksjon i deres glabellar rynker. Dette er linjene mellom øynene dine som pleier å vises når du rynker øyenbrynene eller slår deg.

To måneder etter injeksjonen, 9 av deltakerne hadde ikke lenger symptomer på depresjon. Selv om den tiende deltakeren fortsatt hadde noen symptomer, rapporterte han en forbedring av # 8217;.

2012

Basert på 2006-studien, a 2012 studie Han undersøkte 30 personer med symptomer på depresjon som allerede fikk behandling med antidepressiva.

I 16 uker mottok halvparten av deltakerne Botox-injeksjoner. L’En annen halvdel mottok A’placebo saltvannsinjeksjon. Denne studien brukte også glatt rynker som injeksjonssted.

Deltakere som fikk A’Botox Injeksjon rapporterte en reduksjon i 47.1% av symptomene 6 uker etter en enkelt injeksjon. Placebo-gruppen noterte en reduksjon på 9.3%.

Selv om det er lite, er denne studien fortsatt bemerkelsesverdig. Antyder at Botox kan ta opptil seks uker for å begynne å ha en åpenbar effekt på # 8217; humør etter en enkelt behandling. Dette ligner på antidepressiva, som kan ta to til seks uker for å begynne å jobbe, selv om det for noen kan ta opptil flere måneder å jobbe.

2013

TIL 2013 studie Botox-evaluering for depresjon lagt til forskning. Bemerket at maksimal effekt har skjedd innen de første 8 ukene etter behandling.

2014

En annen studie involverer 30 depresjon deltakere kom til lignende konklusjoner. Deltakere mottok en Botox-injeksjon eller en placebo i deres glattbrynger. De ble evaluert hver 3. uke i 24 uker.

De som fikk Botox Injeksjon, rapporterte en forbedring i symptomene, selv etter 24 uker. Dette er signifikant: Botoxs kosmetiske effekter varer fra 12 til 16 uker, noe som tyder på at dets effekter på depresjon varer mye lenger.

I det samme året, en’en annen test Han konkluderte også med at en enkelt behandling hadde en betydelig antidepressiv effekt hos personer med stor depresjon.

2017

Som tidligere studier, a Iransk studie av 2017 Vurdert 28 deltakere med depresjon i 6 uker. De fikk også botox injeksjoner i deres glatt rynker.

Botox ble også brukt sammen med sin antidepressive behandling. På slutten av studien har symptomene på depresjon forbedret mer i deltakerne som mottok Botox sammenlignet med de som fikk placebo.

Hva er fordelene?

Mens resultatene av disse studiene er lovende, prøver forskerne fortsatt å forstå nøyaktig hvordan Botox behandler depresjon.

I utgangspunktet trodde de at antidepressive effekter av Botox kunne være relatert til et bedre utseende. Å ha mindre rynker, hypotesized, kunne forbedre andres humør.

Imidlertid A 2016 Gjennomgang Tidligere studier fant at alvorlighetsgraden av en persons uttrykk rynker ikke påvirket resultatene. For eksempel har folk med svært få rynker rapportert tilsvarende resultater. Dette antyder at det beste utseendet ikke er en faktor.

En mer sannsynlig forklaring på Botox-fordeler for depresjon har å gjøre med en mekanisme for Facial-tilbakemelding / # 8221;. Ansiktsuttrykk Send visse tilbakemeldinger til hjernen. Følelser som frykt, tristhet eller sinne kan forårsake sammentrekningen av panne musklene som forårsaker glabellar rynker.

I deprimerte mennesker har aktiviteten til musklene som forårsaker at disse utseendet har økt. Blokkering av disse frowning muskler med Botox kan forbedre stemningen.

Com’det er laget?

Legen kan administrere Botox-injeksjoner som en del av en rask prosedyre på kontoret. Men du vil kanskje lete etter en lege som er spesialisert på å administrere Botox-injeksjoner eller spørre din base lege.

Husk at Botox ikke er godkjent av US Food and Drug Administration for behandling av depresjon, så din forsikringsplan vil sannsynligvis ikke dekke den.

For å starte, vil legen din rengjøre ansiktet med alkohol og vil bruke et aktuelt anestetisk stoff. Deretter vil de injisere Botox i musklene mellom øyenbrynene, hvilken kontrakt når de frowning opp pannen. Botoxen lammer dem midlertidig, noe som gjør det vanskelig å rive øyenbrynene.

Etter prosedyren vil du sannsynligvis være i stand til å gå tilbake til dine normale aktiviteter samme dag.

Kosmetiske effektene av Botox varer fra 12 til 16 uker, men dets psykiske helsemessige fordeler kan vare lenger.

Det er bivirkninger?

Sekund Mayo Clinic, Botox er generelt trygt. Du kan imidlertid legge merke til noen bivirkninger etter en injeksjon på 8217, inkludert:

 • Smerte, hevelse eller blåmerker i nærheten av injeksjonsstedet
 • hodepine
 • Influensasymptomer
 • Fallende eller øyelokk øyenbryn
 • Øye tørrhet eller økte tårer

Du kan finne disse mer tolerable bivirkningene enn de som er forbundet med antidepressiva.

Bivirkningene av antidepressiva kan inkludere:

 • kvalme
 • Seksuell dysfunksjon
 • døsighet
 • utmattelse
 • Økning av # 8217; appetitt
 • vektøkning
 • søvnløshet

I sjeldne tilfeller kan Botox forårsake symptomer som ligner botulisme i timer eller uker etter injeksjonen. Kontakt legen din umiddelbart hvis du merker:

 • muskel svakhet
 • Visjonendringer
 • Problemer med å snakke eller svelge
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Tap av blærekontroll

advarsel

 • Hvis du for øyeblikket tar medisiner for depresjon, må du ikke forstyrre plutselig L’ansette hvis du bestemmer deg for å prøve Botox.
 • Snakk med legen din for å avgjøre om du skal avbryte # 8217; bruk av dine antidepressive medisiner er riktig for deg.
 • Hvis du bestemmer deg for å avbryte bruken av antidepressiva, fungerer du tett med legen din for å redusere dosen sakte. Dette vil hjelpe deg med å unngå komplikasjoner, for eksempel symptomer på avholdenhet eller forverring av symptomene på depresjon.

L & # 8217;

Depresjon er en vanlig tilstand. L’Verdens helseorganisasjon anslår mer enn 300 millioner Folk rundt om i verden lider av depresjon.

Mens leger fortsatt er i de tidlige stadiene av å bestemme nøyaktig hvordan det fungerer, synes Botox-injeksjoner å være et behandlingsalternativ med «8217 med relativt få bivirkninger. Imidlertid er det nødvendig med mange lengste langsiktige studier.

Snakk med legen din dersom det kan være verdt å prøve Botox for å behandle symptomene på depresjon.