Boss Babes & # 039; Guide til Ladies & # 039; Natt ute med psoriasis

En psoriasis forverring kan være mye mer enn en enkel uleilighet. Det kan ha stor innvirkning på dine planer. De prurdige, smertefulle og ofte synlige hudpunktene kan til og med hindre deg i å forlate hjemmet.

Selv om det ikke er noen kur mot psoriasis, trenger du ikke å miste en morsom kveld med vennene dine på grunn av en forverring. Her er noen forslag til å behandle og administrere din psoriasis uten å ofre aktivitetene du elsker mest.

Kjenner fakta

Mens både menn og kvinner kan kontrakt psoriasis, driver kvinner en mer vesentlig risiko for å oppleve sosiale og følelsesmessige effekter fra tilstanden. I følge Nasjonalt psoriasis fundament, Om lag 60% av kvinnene som bor med psoriasis føles som om tilstanden hadde innvirkning på livskvaliteten. Dette skyldes hovedsakelig synligheten av sykdommen.

Ødelegge noen myter

Selv om 125 millioner mennesker Thronging med psoriasis over hele verden, mange forstår ikke tilstanden. Når folk spør deg, ikke ignorere deres spørsmål. I stedet, ta det som en’mulighet til å utdanne andre om psoriasis:

  • Nei, din psoriasis er ikke smittsom, og ingen kan ta bakterier fra noen av de skader du prøver å helbrede.
  • A & # 8220; kvinners sykdom & # 8221;? Ikke c’det er veien! Selv mange menn lider av psoriasis.
  • Du kan være for ung eller for gammel til å kontrakt psoriasis? Nei, # 8217; Alder ikke C & # 8217;. Du kan utvikle tilstanden opptil 8217; voksen alder.
  • Din psoriasis kan gå bort! Det er ingen kur mot psoriasis, men du kan klare symptomer med tilstrekkelig behandling og nyte en god livskvalitet.

Det er umulig å instruere alle på psoriasis, men å gripe anledningen til å svare på spørsmål kan øke selvtillit og få deg til å føle deg bedre.

Vurder ideen om å gå glutenfri

Selv om det ikke er kosthold for psoriasis, Mayo Clinic foreslås Nedenfor kan en glutenfri diett hjelpe noen mennesker å håndtere sine symptomer. Denne tilnærmingen er bare nyttig hvis du har både psoriasis og glutenfølsomhet. Det antas å følge denne dietten, kan redusere betennelsen, en nøkkelutløsende faktor av psoriasis. Hvis du ikke er sikker på at du er intolerant mot Gluten, snakk med legen din for å få en blodprøve for å oppdage noen glutenfølsomhet.

Folk uten gluten følsomhet er bedre å nyte en sunn og komplett diett.

Sjekk dine drinker

Det er naturlig å ønske å slappe av med en cocktail (eller to) etter en lang dag. Men husk alltid at det er bedre å drikke alkohol i moderasjon. De Nasjonale institutter av helse rapporterte at overdreven alkoholforbruk kan forverre rehancies of psoriasis. Hvis du finner ut at symptomene dine blir verre etter å ha konsumert noen mengde alkohol, vil du kanskje gjøre din neste cocktail jomfru.

Foreslå i stedet A’avslappende aktivitet

Kvinners kveld må ikke bety å gå ut i en klubb eller en bar. Faktisk kan det være i et overfylt miljø eksplodere psoriasis på grunn av varme og krefter. Vurder ideen om å foreslå en «8217, avslappende aktivitet å gjøre i stedet for vennene dine. Du kan oppleve at en avslappende hender pedi høres bedre ut til alle en lang (og dyrt) kveld ute.

Investeringstid i omsorg for deg selv

Selv om du går ut med kvinner, er det en fin måte å la av damp og stå opp med siste sladder, du må fortsatt finne tid for deg. Selvomsorg er viktig for alle, men spesielt hvis du er forenet arbeid, sosialt liv og familie med en helsetilstand som psoriasis. Psoriasis øker også risikoen for psykiske lidelser som angst og depresjon. Selvomsorg kan bidra til å forhindre psykologiske effekter av psoriasis og redusere stress. Og hvis du er mindre stresset, kan du oppleve mindre eksacerbasjoner.

Hvis begrepet selvbehov er nytt for deg, vurder muligheten for å erstatte noen av dine daglige vaner med andre sunnere. For eksempel kan du gi opp en PO & # 8216; av din tid på Netflix og ta en tur. En fem-minutters meditasjonssesjon kan erstatte sosial mediekontroll. Eller du kan lage et næringsrikt måltid hjemme i stedet for å ta takeaway mat etter jobb. Ved å bringe disse små endringene, kan du forbedre deg selv uten å miste mer tid fra ditt allerede utfordrende program.

Ta bort

Psoriasis kan vare for livet, men bør ikke ta over livet ditt. Rehabilitasjoner kan være frustrerende og få deg til å føle deg ubehagelig i huden din. Men i stedet for å gi opp håp, informer legen din om dine erfaringer. De kan re-evaluere behandlingsplanen din og hjelpe deg med å gå tilbake til din frenetiske livsstil, inkludert tidsutgifter med dine beste venner.

Psoriasisforskning pågår, noe som betyr at nye behandlinger blir kontinuerlig studert. Du må kanskje prøve noen forskjellige tilnærminger før du finner det beste som fungerer for deg.