Borsyre for gjærinfeksjon: Bruk, bivirkninger, risiko og mer

Det fungerer?

Hvis du lever med tilbakevendende eller kroniske gjærinfeksjoner, kan borsyren være en behandling som er verdt å undersøke. L’borsyre har blitt brukt Behandle vaginale infeksjoner i over 100 år.

Ikke bare er det antiviralt og antifungal, men det fungerer også for behandling av både Candida albicans og mer motstandsdyktige glabrata gjærstammer.

L’Borsyre er tilgjengelig på telleren og kan settes inn på alle «8217; indre av gelékapsler som skal settes inn i skjeden.

Fortsett å lese for å lære mer om denne trygge og praktiske behandlingsmetoden.

Hva sier forskningen

I en anmeldelse Skrevet i Journal of Women’S Helse vurderte forskerne flere studier som dreier seg om borsyren som en behandling for gjentakende vulvovaginal candidiasis.

De fant 14 studier totalt: to randomiserte kliniske studier, ni serier av saker og fire tilfeller rapporterer. Healing priser som involverer bruk av borsyre varierte mellom 40 og 100 prosent, og ingen av studiene rapporterte store forskjeller i tilbakefall av gjærinfeksjoner.

Forskere har konkludert med at med alle tilgjengelige søk, L’Borsyre er et sikkert alternativ til andre behandlinger. Det er også et økonomisk alternativ til mer konvensjonelle behandlinger som kanskje ikke kan slå på ikke-albicans eller azole-resistente gjærstammer.

Anbefalinger for bruk varierer mellom studier. En studie undersøkt bruken av suppositorier i 2 uker mot 3 uker. Resultatet? C’Det var liten eller ingen forskjell i resultatet med den lengste behandlingsvarigheten.

Slik bruker du borsyre suppositorier

Før du prøver suppositoriene til Boricosyre, fikser du en avtale med legen din for en korrekt diagnose. De kan også tilby informasjon om hvordan du bruker suppositorier av borsyre og andre alternative rettsmidler.

Du kan kjøpe suppositorier av premade borsyre i de fleste apotekene eller på nettet.

Populære varemerker inkluderer:

 • Ph-d kvinnelig helse støtte
 • Serophlora
 • Boricap

Du kan også Gjør din egen kapsler. Du trenger Boric Acid Powder, som du kan kjøpe online, og Jelly Capsules Størrelse 00.

Bare samle eller kanal støvet i kapselen. Bruk en bordkniv for å fjerne overflødig støv fra toppen og lukk kapselen godt.

Med begge tilnærminger er den typiske dosen 600 milligram om dagen. Du bør skrive inn en ny antagelse hver dag for 7 til 14 dager.

Å angi stikkontakten din:

 • Vask hendene nøyaktig før du trekker ut kapselen fra pakken.
 • Selv om det er mulig å sette supplayet fra en hvilken som helst vinkel, finner mange kvinner nyttige liggende på baksiden med knærne foldet. Du kan også stå opp med knærne foldet og føttene bare noen få inches unna.
 • Sett forsiktig en antagelse så langt som mulig i skjeden din. Du kan bruke fingeren eller bruke typen applikator som leveres med antihåndtering.
 • Hvis det er aktuelt, fjern applikatoren og kast den bort.
 • Anser ideen om å ha på seg en berg, da det kan være en sekresjon etter at du har satt inn antagelsen.
 • Vask hendene dine før du fortsetter daglige aktiviteter.
 • Du bør legge inn antagelsen hver dag på samme tid. Du kan finne den 8217; nå å gå til sengs fungerer det best for programmet ditt.

  Andre forslag:

  • Du kan legge merke til forbedringer på en enkelt dag, men du bør fullføre hele behandlingssyklusen for å sikre at infeksjonen ikke gjentas.
  • Hvis infeksjonen er spesielt akutt, vurderer du innsetting av kapsler to ganger om dagen i skjeden i 6-14 dager.
  • Hvis infeksjonene dine er kroniske, vurderer det L’bruk av en antagelse hver dag.
  • I alle tilfeller, kontakt legen din for å få hjelp med dosering, frekvens og andre bekymringer.

  Mulige bivirkninger og risikoer

  Selv om suppositoriene til borsyre generelt er sikre for bruk for voksne, Mindre bivirkninger er mulige.

  Du kan oppleve:

  • Brenner i innsettingsstedet
  • vandig utslipp
  • Rødhet i vaginalområdet

  Hvis du føler deg et sterkt ubehag, avbryter du L & # 8217;. Kontakt legen din dersom symptomene vedvarer selv etter slutten av behandlingen.

  Du bør ikke bruke Borsyre suppositorier hvis:

  • Du er gravid, som ingrediensene De er giftige På utviklings fosteret
  • Du har en skrape eller en’andre åpne sår i skjeden

  L’borsyre kan være fatal Hvis ansatt oralt, så skal det bare brukes gjennom et vaginalt sted.

  Andre behandlingsalternativer

  L’borsyre er spesielt effektiv mot gjærinfeksjoner forårsaket av glabrata candida. Det finnes andre alternativer, for eksempel aktuell flucitosin (anchobon), som også målretter mot denne mer motstandsdyktige gjæren.

  Du kan bruke Ancobon alene eller i kombinasjon med suppositorier. I en studie, Aktuell fluktuantis har blitt brukt hver kveld i 2 uker hos kvinner som ikke reagerte på terapi med borsyre. Denne behandlingen fungerte 27 kvinner ut av 30, Eller i 90 prosent saker.

  Ancobon og andre antifungale legemidler krever resept. Vennligst snakk med legen din om andre behandlingsalternativer.

  Outlook

  Hvis du har flere gjærinfeksjoner, eller hvis din nåværende infeksjon har vært vedvarende, kan suppositoriene til borsyre være den rette tingen for å klargjøre infeksjonen for alltid.

  Snakk med legen din om dette behandlingsalternativet og hvordan det kan hjelpe deg.