Borsitt fra ileopsoas: veske, symptomer og betennelse

COS’er bursitt fra ileopsoas?

Borsitt av’ileopsoas er en’betennelse i posen som ligger under ileopsoas muskel. Denne muskelen er foran hofte. En pose er mye full av væske mellom bein, muskler, sener og lær. Gir en pute mellom stoffer for å redusere friksjon og # 8217; irritasjon.

Ileopsoas Bositis kan gjøre det vanskelig å gå og trene. Hvis alvorlige symptomer er utviklet, kan det oppstå tap av mobilitet.

Symptomer på Borsite fra Ileopsoas

Smerte er et hovedsymptom på Borsite fra Ileopsoas. Du kan prøve smerte som starter rundt forsiden av hoftene. Smerte kan også utstråle fra lårene til knærne. Noen mennesker har også smerte i skinker. De kan prøve stivhet og følelse av undertrykkelse om morgenen.

I utgangspunktet kan du merke en liten ubehag mens du utfører visse aktiviteter, for eksempel:

 • klatre en trapp
 • trening
 • Strekker benet
 • Hevder fra en sittestilling

Tilstanden kan utvikle seg og forårsake mer smerte i en periode på måneder eller uker. Selv smerte og svakhet kan forårsake halte.

Årsaker til Borsitten fra Ileopsoas

C’er risikoen for bursitt fra ileopsoas hvis du utfører repeterende bevegelser. Denne lesjonen er noen ganger på grunn av overdreven bruk av ledd, sener og muskler. Kan utvikle seg i idrettsutøvere eller noen er fysisk aktive, for eksempel løpere og svømmere.

Folk med flexor-muskler i hoftenes avhandlingen kan også utvikle bursitt fra ileopsoas på grunn av PER-trykk i trykk. Dette trykket skaper friksjon mellom senene og posen.

Arthritiske forhold som den reumatoid artritt og slitasjegikt kan også spille en rolle i bursitt fra ileopsoas. L’reumatoid artritt er en autoimmun sykdom hvor immunforsvaret feilaktig angriper leddene. Dette angrepet utløser L’artikulær betennelse. L’slitasjegikt er en betingelse for kronisk leddgikt. Denne form for leddgikt forårsaker degenerasjon av artikulær brusk. Degenerasjon forårsaker gnidning av bein og fremmer betennelsen.

Diagnose av Borsite fra Ileopsoas

Hvis du føler smerte rundt hoftene som utstråler langs benet, kontakt lege.

Legen din kan spørre deg om dine symptomer. Vær spesifikk og forklarer hvor lenge du har prøvd ulempen. For å diagnostisere bursitt fra Ileopsoas, kan legen fullføre en fysisk eksamen som inkluderer stress på posen.

Borsitt kan etterligne andre medisinske forhold, som tendonitt, slik at legen ikke kan diagnostisere tilstanden bare gjennom en fysisk undersøkelse. Legen din kan utføre bildebehandlingstester for å utelukke andre forhold og bekrefte en diagnose.

Imaging tester anskaffe detaljerte bilder av kroppen inne og tillate leger å identifisere uregelmessigheter med hofteartikuleringen;. Disse testene inkluderer:

 • X-ray
 • MR, som bruker et magnetfelt og radiobølger for å lage bilder
 • Ultralyd av hoften, ved hjelp av høyfrekvente lydbølger for å se på kroppen inni
 • Bone scintigrafi, en kjernefysisk medisin prosedyre for å identifisere endringer i beinene

Borsite komplikasjoner fra ileopsoas

Ikke ignorere symptomene på Borsitten fra Ileopsoas. Hvis ikke behandlet, kan smerte bli verre. Videre kan ileopsoas-posen bryte og smitte seg. Infeksjoner er sjeldne, men tegn inkluderer:

 • feber eller kulderystelser
 • Articolar smerter
 • Rød og varmt skinn
 • Jeg føler meg ikke bra

Behandling for Borsite fra Ileopsoas

Behandling for Borsitten fra Ileopsoas avhenger av årsaken og tyngdekraften. Hvis du har en liten bursitt, hvil leddene og bruker hjemmemedisiner for å lindre smerte. For eksempel gjelder is på ømme ledd for å stoppe betennelsen.

Endre også aktivitetene dine eller treningsrutinen for å unngå irriterende bursitt. L’Bruk av en stokk kan også lindre trykk og lindre smerte. Andre terapier inkluderer:

 • Benk-benk Anti-inflammatoriske stoffer, som ibuprofen, paracetamol og aspirin
 • en’kortikosteroid injeksjon i posen for å lindre betennelsen
 • Fysioterapi for å styrke og strekke flexors og muskler i hoften

Legen din kan foreskrive et oralt antibiotika hvis du har tegn på infeksjon.

Utsikter for Borsite fra Ileopsoas

Endre aktiviteter og ta benk eller reseptbelagte legemidler kan bidra til å lindre smerte og # 8217; betennelse knyttet til Borsite fra Ileopsoas. For å unngå ytterligere problemer, unngå enhver aktivitet som sender hoftene til repeterende stress.