Bonesmerter: årsaker, symptomer, behandlinger og mer

Cos’er bein smerte?

Bonesmerter er en ekstrem ømhet, smerte eller annet ubehag i en eller flere bein. Det er forskjellig fra muskelsmerter og artikulær fordi den er tilstede uavhengig av det faktum at du beveger deg eller ikke. Smerter er vanligvis forbundet med sykdommer som påvirker den normale funksjonen eller teksturen til # 8217;.

Hva forårsaker smerte i beinene?

Mange forhold og hendelser kan føre til bein smerte.

sår

Lesjonen er en vanlig årsak til bein smerte. Generelt, denne smerten manifesterer seg selv når en person gjennomgår noen form for traumer, som en ulykke D’bil eller fallende. L’påvirkning kan bryte eller uttrekk benet. Eventuelle skader på beinet kan forårsake smerte i beinene.

Mineraler

For å forbli sterk, krever beinene dine en rekke mineraler og vitaminer, inkludert fotball og vitamin D. Fotball og vitamin D-mangel fører ofte til osteoporose, den vanligste typen bein sykdom. Folk i de siste fasene på # 8217; osteoporose har ofte smerte i beinene.

Metastatisk karsinom

Dette er kreft som har begynt et annet sted i kroppen, men har spredt seg til andre deler av kroppen. Brysttumorer, lunger, skjoldbrusk, nyrer og prostata er blant svulster som vanligvis spres til bein.

Bein kreft

Benkreft beskriver tumorceller som stammer fra # 8217; selv. Benkreft er mye mer sjeldent enn metastatisk bein kreft. Det kan forårsake bein smerte når kreft avbryter eller ødelegger den normale tekstur av # 8217;.

Sykdommer forstyrrer blodtilførselen til beinene

Noen sykdommer, som L’Sickle Cellanemi, forstyrre blodtilførselen til blodet;. Uten en konstant kilde til blod, begynner beinvevet å dø. Dette forårsaker betydelig bein smerte og svekker beinet.

Infeksjon

Hvis A’infeksjon stammer fra eller sprer seg til beinene, kan det føre til en alvorlig tilstand kjent som osteomyelitt. Denne infeksjonen i # 8217; bein kan drepe beinceller og forårsake smerte i beinene.

Leukemi

Leukemi er en beinmargekreft. Benmarget finnes i de fleste bein og er ansvarlig for produksjonen av benceller. Folk med leukemi føler ofte smerte i beinene, spesielt til bena.

Hva er symptomene?

Det mest åpenbare symptomet på bein smerte er ulempen hvis du fortsatt er eller beveger deg.

Andre symptomer avhenger av den spesielle årsaken til smerten til beinene.

Årsak til bein smerte Andre symptomer forbundet med hevelse lesjoner, brekkasje eller synlige deformiteter, en pop eller en stridstøy etter en lesjon mineralmangel og vev smerte, søvnforstyrrelser, kramper, tretthet, svakhet osteoporose ryggsmerter, buet holdning, tap av høyde Over tid Metastatisk kreft Et bredt spekter av symptomer avhengig av hvor kreft har spredt og kan inkludere hodepine, brystsmerter, beinfrakturer, kramper, svimmelhet, gulsott, kortpustethet, hevelse til magekreftet til beinøkningen i beinbrudd, a knutepunkt eller en masse under huden, nummenhet eller prikking (siden en tumorpresser på en nerve) blodinntak avbrutt til beinfeste smerter, tap av felles funksjon og svakhet infeksjon rødhet, striper fra infeksjonsstedet, hevelse, varme på infeksjonssted,Redusert mobilitet, kvalme, tap av appetitt leukemi tretthet, blek hud, kortpustethet, natt svette, uforklarlig vekttap

Graviditet bein smerte

Bekkenbenet smerte er en vanlig hendelse for mange gravide kvinner. Denne smerten er noen ganger referert til som smerte for bekkenbeltet relatert til graviditet (PPGP). Symptomer inkluderer smerte alle’pubic bein og stivhet og smerte til bekken ledd.

Generelt løser PPGP ikke før etterlevering. Imidlertid kan for tidlig behandling redusere symptomene. Behandlingsalternativer kan omfatte:

 • Manuell terapi for å bevege seg riktig leddene
 • Fysioterapi
 • Vannøvelser
 • Øvelser for å styrke bekkenbunnen

Selv om det er vanlig, er PPGP fortsatt unormalt. Du bør kontakte legen din for behandling hvis du føler deg bekkenpine.

Hvordan bein smerte er diagnostisert?

En lege må identifisere den underliggende årsaken til smerte for å anbefale behandling. Behandling av den underliggende årsaken kan dramatisk redusere smerte.

Legen vil utføre en fysisk eksamen og vil be om informasjon om din medisinske historie. Vanlige spørsmål inkluderer:

 • Hvor er smerten?
 • Når du har prøvd smerten for første gang?
 • Smerte blir verre?
 • Det er andre symptomer som følger med bein smerte?

Legen kan foreskrive blodprøver for å lete etter vitaminfeil eller kreftmarkører. Blodprøver kan også hjelpe legen din å oppdage infeksjoner og binyrene som kan forstyrre beinhelsen.

X-stråler av’bein, magnetisk resonans og TC-skanninger kan hjelpe legen din å evaluere det interesserte området for skade, beinskader og svulster alle’# 8217; bein.

Urinstudier kan brukes til å oppdage anomalier ALLE’Interiør av benmarget, inkludert flere myeloma.

I noen tilfeller må legen utføre flere tester for å ekskludere visse forhold og å diagnostisere den eksakte årsaken til bein smerte.

Hvordan bein smerte blir behandlet?

Når legen bestemte årsaken til bein smerte, vil han begynne å behandle den underliggende årsaken. De kan råde deg til å hvile så mye som mulig L’område bekymret. Du vil sannsynligvis foreskrive en analgetisk for moderat bein smerte å grave.

Hvis legen ikke er sikker på årsaken og mistenker en infeksjon på 8217, vil det starte med antibiotika. Følg # 8217; hele narkotikasyklusen, selv om symptomene forsvinner innen få dager. Kortikosteroider brukes også ofte til å redusere betennelsen.

Behandlingsalternativer for bein smerte inkluderer:

Smertestillende

Smertestillende midler er blant de vanligste foreskrevne legemidlene for å redusere bein smerte, men bryr seg ikke om den underliggende tilstanden. Benkbehandlinger som L’Ibuprofen (Advil) eller Paracetamol (Tylenol) kan brukes. Reseptbelagte legemidler som paracetamol eller morfin kan brukes til moderat eller alvorlig smerte.

Løping? Ta Tylenol og Ibuprofen nå.

Antibiotika

Hvis du har en [8217; beininfeksjon, kan legen foreskrive kraftige antibiotika for å drepe bakterien som forårsaker infeksjonen. Disse antibiotika kan inkludere ciprofloxacin, clindamycin eller vancomycin.

Ernæringsmessige kosttilskudd

Folk som lider av osteoporose må gjenopprette fotball og vitamin D-nivåer. Legen din vil gi deg ernæringsmessige kosttilskudd for å behandle mineralske mangel. Kosttilskudd er tilgjengelig i flytende form, pille eller tugget.

Finn online fotball og vitamin D-kosttilskudd.

Kreftbehandlinger

Benesmerter forårsaket av kreft er vanskelig å behandle. Legen må behandle kreft for å lindre smerte. De vanlige behandlingene mot kreft inkluderer kirurgi, radioterapi og kjemoterapi (som kan øke bein smerte). Bifosfonater er en type legemiddel som bidrar til å forhindre beinskader og bein smerte hos mennesker med metastatisk beinkarsinom. Opiat analgetika kan også foreskrives.

Kirurgi

Kirurgi kan trenge å fjerne beindeler som døde på grunn av en infeksjon på 8217. Det kan også trenge kirurgi for å gjenopprette ødelagte bein og fjerne krefttumorer. Rekonstruktiv kirurgi kan brukes i alvorlige tilfeller der leddene kan byttes ut eller erstattes.

Hvordan forebygge bein smerte?

Vedlikehold av sterke og sunne bein gjør det lettere å unngå bein smerte. For å opprettholde optimal beinhelse, husk:

 • Hold et sunt treningsprogram
 • Anta nok kalsium og vitamin D.
 • Drikk bare i moderasjon
 • røyk

For å lære mer: 8 raske fotballfakta »

I tillegg til å forbedre helsen til beinene, kan du også unngå skade som fører til smerte til beinene. Prøv å hindre fall mens du opprettholder makrellegulv og betaler oppmerksomhet mot løs eller dårlig belysning tepper. Du bør også være forsiktig når du får eller går av trappen. For sportsaktiviteter, spesielt kontaktsport som fotball eller boksing, bruk tilstrekkelig verneutstyr.

Hva skjer under gjenoppretting?

I mange tilfeller tar det tid å behandle problemet som forårsaker smerte mot beinene, enten det kommer fra kjemoterapi eller en brudd.

Under utvinning, unngå å forverre eller slå de berørte områdene. Dette kan forhindre ytterligere skader og smerte og tillate helbredelse. Hviler så mye som mulig de berørte områdene og immobiliserer området hvis det er fare for ytterligere skade.

For noen mennesker kan hjelpemidler som foresatte, lameller og calches tilby en støtte som kan beskyttes til smerten som lindrer smerte.

Når skal du se en lege

Alvorlige forhold er ofte årsaken til smerten til beinene. Selv en liten bein smerte kan indikere en nødsituasjon. Hvis du føler deg uforklarlig bein smerte som ikke forbedrer seg innen få dager, kontakt legen din.

Du bør også konsultere en lege hvis smerten i beinene er ledsaget av vekttap, reduksjon i «8217, appetitt eller generell tretthet.

Selv bein smerte som kommer fra en skade bør be om legenes besøk. Medisinsk behandling er nødvendig for direkte traumerfrakturer til beinet. Uten tilstrekkelig behandling kan bein helbrede i feil posisjoner og hemme bevegelse. Traumeren forbereder deg også til infeksjoner.