Bone Spur på den øvre delen av foten: årsaker, behandling og forebygging

En beinspor er en ekstra beinvekst. Utvikler vanligvis hvor to eller flere bein møtes. Disse beinprojeksjonene dannes mens kroppen prøver å ly. Bone Spurs kan virke som en hard nodule eller en fremspring under huden.

Mulighetene for å utvikle en beinspor i foten øker med alderen. L’Virkningen på din daglige rutine avhenger av tyngdekraften. Noen merker ikke engang en beinspor på foten. Andre står overfor lammende smerter som gjør det vanskelig å gå, stå eller bruke sko.

Hva forårsaker beinsporer på foten

En beinspor på toppen av foten er noen ganger på grunn av slitasjegikt, en type leddgikt. Med denne tilstanden kan brusk mellom bein forverres over tid. For å kompensere for manglende brusk, produserer kroppen ekstra beinvekst kalt bensporer.

L’slitasjegikt er ikke det eneste som forårsaker en beinspor på toppen av foten. En rekke andre faktorer kan føre til forringelse av brusk, med en følgelig vekst av en beinspor.

Aktiviteter som kan bidra til Bone Spurs inkluderer dans, rase og L’trening. Andre årsaker inkluderer:

 • Fotskader
 • fedme eller overvekt
 • Bruk stramme sko

Bone Spurs vanlig De forekommer på foten på grunn av mengden press som utøves på disse beinene.

Hvis du har en beinspor på foten, vil det trolig vises på toppen av de mesopierte. Du kan også utvikle et tipssport eller en kalkantens anspore.

Selv om beinsporer er vanlige på foten, kan de danne seg på andre deler av kroppen, inkludert:

 • knær
 • flanker
 • ryggrad
 • skulder
 • ankel

Benvekst på fotrisikofaktorer

Flere faktorer øker risikoen for å utvikle en beinspor på foten. I tillegg til slitasjegisen inkluderer disse risikofaktorene:

 • Alder. Mer er gamle, jo større er risikoen for å inngå en beinspor. Brusk bryter med alderen og denne gradvis slitasje induserer kroppen for å skape ekstra bein i et forsøk på å reparere.
 • Fysisk aktivitet. A’vanlig fysisk aktivitet hjelper deg med å opprettholde en sunn vekt og øke energinivået ditt. Men det kan også øke stresset på føttene dine, som setter deg i fare for beinsporer.
 • Bruk stramme sko. Smale sko kan pinne tærne og forårsake en kontinuerlig friksjon på føttene og tærne.
 • Sår. Bone Spurs kan utvikle seg etter en mindre lesjon som en blåmerke eller etter en brudd.
 • Overvektige. L’Overvekt øvelser større press på føtter og andre bein. Dette kan føre til at brusk brøt raskere, noe som fører til en beinspor.
 • Flate føtter. Å ha en lav eller ikke-eksisterende bue kan føre til at hele foten berører gulvet når de står. Dette setter leddene for å teste og utløser forskjellige problemer, som en hammerhode, blærer, beinben og sporer.

Symptomer på beinspor

Bone Spurs forårsaker ikke alltid symptomer. Du kan ha en og ikke innse det. Noen mennesker utvikler imidlertid smerte eller ømhet i den øvre delen av de mesopierte. Smerter varierer fra person til person og kan gradvis bli verre.

Andre symptomer på en beinspor på foten inkluderer:

 • rødhet og hevelse
 • stivhet
 • Begrenset mobilitet i leddene
 • ring oss
 • Vanskeligheter med å stå eller gå

Hvordan beinsporer er diagnostisert

Kontakt lege for smerte i føttene som blir verre eller ikke forbedres. En lege vil fysisk undersøke foten og leddene for å bestemme posisjonen til smerte og å evaluere mobiliteten din.

Dine leger vil bruke en bildebehandlingstest (som kjøper detaljerte bilder av føttene dine) for å diagnostisere en beinspor. Alternativer inkluderer en radiograf, en tac eller en magnetisk resonans.

Behandle beinsporer på toppen av foten

Du trenger ikke omsorg for en beinspor som ikke forårsaker symptomer. Fordi en beinspor ikke vil gå bort alene, inkluderer alternativene for å lindre irriterende smerte:

Vekttap

Å miste vekt reduserer press på føttene bein og lindrer smerte forbundet med en beinspor. Her er noen forslag:

 • Tren i minst 30 minutter, 3 ganger i uken
 • Reduser kaloriinntaket
 • Øvelsesdeler kontroll
 • Konsumere mer frukt, grønnsaker, magert kjøtt og integrert frokostblandinger
 • Reduser sukker, stekt mat og fettstoffer

Endre sko eller ha på seg polstring

Bytte sko kan også lindre symptomer på en beinspor, spesielt hvis du jobber med føttene dine.

Velg sko som ikke er for stramme eller for brede, og du klemmer ikke tærne. Bruk sko med avrundet eller firkantet tips for å ha mer plass. Hvis du har en lav plantarbue, legg til A’ekstra polstring til skoen for å lette presset.

Varme og isterapi

L’veksling mellom isterapi og varme kan også lindre smerte forbundet med en beinspor. Varme kan forbedre smerte og stivhet, mens isen kan lindre betennelse og hevelse. Sett en kald pakke eller en elektrisk tallerken på foten i 10-15 minutter, flere ganger om dagen.

Kortisoninjeksjon

Snakk med en lege for å se om du er kandidat for en kortisoninjeksjon på 8217 som bidrar til å stoppe betennelsen. En lege injiserer medisinen direkte i # 8217; bein for å lindre smerte, stivhet og hevelse.

Walking boot

Vandring støvler er designet for å beskytte foten din etter en skade eller kirurgisk prosedyre. De kan også brukes til å lindre press og smerte forbundet med en beinspor.

Smertestillende

Bench smertestillende midler (ibuprofen, paracetamol eller natriumfelt) kan lindre betennelsen og smerten i en beinspor. Ta som angitt.

Bone Spur på toppen av fotoperasjonen

En lege kan anbefale kirurgi for å fjerne en beinspor. Generelt er kirurgi en «8217; bare når en beinspor forårsaker en sterk smerte eller begrenser mobilitet.

Hindre beinsporer på foten

Du kan ikke forhindre beinsporer hvis du lider av artrose. Likevel kan du redusere risikoen for å utvikle en opprettholde en sunn vekt, noe som reduserer trykket på leddene og iført den rette typen fottøy. Hvis du har flate føtter, bruk innleggssåler som er designet for å gi støtte til buen.

L & # 8217;

Bone Spurs kan gjøre det vanskelig å gå eller bruke sko, så ikke ignorere symptomene på denne tilstanden. Snakk med en lege hvis du har smerte eller mistenkelig en beinspor på toppen av foten.

Mellom en kur og den andre kan du forbedre symptomene dine og forhindre forverring av en beinspor.