Bomullsfrøolje: Bruk, bivirkninger og mulige fordeler

L’bomullsfrøolje er sunn?

L’Bomullsfrøolje er en vanlig vegetabilsk olje avledet fra frø av bomullsplanter. Et helt bomullsfrø inneholder om 15 prosent 20 olje.

L’Bomullsfrøolje må raffineres for å fjerne Gossosolol. Denne toksinet tilstede i naturen gir oljen med sin gule farge og beskytter anlegget mot insekter. L’Urefinert bomullsfrøolje brukes noen ganger som plantevernmidler. Dette toksinet var også forbundet med infertilitet og leverskade.

L’Bomullsfrøolje brukes på kjøkkenet og brukes også som hjemmemedisin for noen forhold og hudforstyrrelser. Som l’oliven, l’bomullsfrøolje er rik på flerumettede fettstoffer som kan bidra til å redusere LDL (kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;) og å øke L’HDL (kolesterol & # 8220; Good & # 8221;). Men det er også rik på mettet fett, som har motsatt effekt på kolesterol og øker risikoen for hjertesykdom.

Bruk av # 8217; bomullsfrøolje

L’Bomullsfrøolje brukes ofte i bearbeidede matvarer på grunn av sin evne til å forlenge bevaringslivet. Noen av disse produktene inkluderer:

 • chips
 • Kaker og kjeks
 • margarin
 • majones
 • salatdressing

Det er også en populær ingrediens for matlaging. Gir en solid fettindeks for forkorting, noe som gjør produkter fra fuktig og gummy ovn. Det bidrar også til å oppnå en kremaktig konsistens i isingen og i de monterte krydderene.

L’Bomullsfrøolje brukes også av mange hurtigmatkjeder til yngel fordi det forbedrer smaken av mat i stedet for å maskere den. Det er også billigere enn andre vegetabilske oljer.

L’Cotton Seed Oil har også mange ikke-matbruk. I 1800, l’bomullsfrøolje ble hovedsakelig brukt i oljelamper og å lage stearinlys. En dag d’i dag brukes den i insektmidler, vaskemidler og kosmetikk.

L’Bomullsfrøolje kan ha økonomiske fordeler, men mettet fettinnhold gjør det til et usunt valg i forhold til andre vegetabilske oljer.

Bomullsfrøolje for huden

Dette er en bruk for bomullsfrøoljen som ikke anses som kontroversiell. L’Bomullsfrøolje inneholder høye konsentrasjoner av vitamin E, fettsyrer og antioksidanter som har mange fordeler for huden din, inkludert:

 • fuktighetsgivende
 • anti aldring
 • Anti-inflammatoriske egenskaper

Noen fettsyrer øker hudpermeabiliteten. Dette gjør at huden din kan absorbere flere ingredienser for bedre resultater.

Linolsyre, som er en av fettsyrer i # 8217; bomullsfrøolje, er en vanlig ingrediens i hudpleieprodukter. Det brukes også i anti-boring sjampo og ettersol creme for sine anti-inflammatoriske egenskaper.

Du kan være allergisk all’bomullsfrøolje. Sett en PO & # 8216; av størrelsen olje av en mynt på din og gni. Hvis du ikke har noen reaksjon innen 24 timer, bør du kunne bruke den.

Fordeler med’bomullsfrøolje

Det er dusinvis av forespørsler om ikke-beviste fordeler. Noen av utsagnene er rent anekdotiske, men det er bevis for å støtte andre.

Anticancer effekter

Antitumor-effektene av # 8217; Bomull og Gossosolo frøolje er designet i år og kontinuerlig forskning.

Eldre dyreforsøk har oppdaget at Gossipol har forbedret strålingseffekter på prostatakreftceller. C’er også rettssaken at bomullsfrøoljen kan undertrykke kreftceller som har vært resistente mot flere stoffer. En 2018 studere har også vist at Gossipol har redusert tumorvekst og har bremset eller drept tre cellelinjer med prostatakreft.

Dyr og menneske utdanning De har oppdaget at det forhindret veksten av svulsten og spredningen i noen brystkreft.

Reduserer betennelse

Det er mange tester som dietter rik på monoumettet fett kan redusere betennelse. Det ble oppdaget at folkene som følger en middelhavsdiett rik på enumettet fett, har betydelig lavere nivåer av inflammatoriske kjemikalier i blodet.

L’Betennelse har vært knyttet til kroniske sykdommer, inkludert hjertesykdommer.

L’Bomullsfrøolje inneholder bare 18% enumettet fett, men innholdet øker a 50 prosent når det er delvis hydrogenert. I teorien, L’bomullsfrøolje kan ha en lignende anti-inflammatorisk effekt til oljeolen D & # 8217;. Dette kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og forbedre symptomene på inflammatoriske forhold, som L’leddgikt.

Selv om L’hydrogenert bomullsfrøolje er ganske rik på umettede fett, Leddgikt fundament Anbefaler andre oljer som har antiinflammatoriske egenskaper, inkludert:

 • Olje d’oliven
 • Frøolje D’druer
 • rapsolje
 • avokado olje
 • valnøttolje

Reduserer risikoen for kardiovaskulær sykdom

I tillegg til å redusere betennelsen, umettede fettstoffer i # 8217; bomullsfrøolje kan bidra til å senke LDL og øke HDL-en. Dette kan forbedre blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdom og hjerneslag.

Imidlertid er L’bomullsfrøolje er også rikere enn mettet fett enn andre vegetabilske oljer, som kan ha motsatt effekt. Flere alternativer er tilgjengelige for hjertet ditt.

Helbredelsen av sår

L’Bomullsfrøolje inneholder høye mengder vitamin E, som er en antioksidant med mange påviste fordeler for huden, inkludert en raskere helbredelse av sår. Vitamin E har også vist seg å ha en positiv effekt på hudsår, psoriasis og andre forhold og hudskader.

Dette antyder at bomullsfrøoljen kan ha lignende effekter, selv om det er mulig å finne kraftigere kilder til vitamin E.

Hårvekst

Forskning har oppdaget at noen vegetabilske oljer kan bidra til å forbedre håret ditt. Oljene jobber fra:

 • Fuktighetsgivende hår
 • Hindre protein tap
 • Beskytt mot styling og miljøskade

Det er mindre sannsynlig at sunt hår bryter, som kan hjelpe deg med å vokse hår.

Selv om dette kan gjelde for bomullsfrøoljen, er det ikke noe vitenskapelig bevis tilgjengelig på det spesielt.

Farer ved’bomullsfrøolje

Tvisten som omgir forbruket av bomullsfrøolje, må håndtere farene forbundet med Gossosolo.

Det har blitt oppdaget at gossypol har forskjellige negative bivirkninger, inkludert:

 • Infertilitet og reduksjon av antall spermatozoa og motilitet
 • Graviditetsproblemer, inkludert den første utviklingen av embryoen
 • lever
 • åndedrettsproblemer
 • anoreksi

Allergier Alle’Cotton Seed Oil

Det er ingen informasjon tilgjengelig på Allergier ALL’Bomullsfrøolje, men noen søk på # 8217 ble gjennomført; Overfølsomhet overfor bomullsfrø.

Basert på tidligere studier av pasienter som deltar på allergiske klinikker, hvor som helst 1 prosent 6 Av de som ble evaluert, rapporterte en positiv hudtest til bomullsfrøekstrakter.

Ta bort

L’Bomullsfrøolje synes å ha noen helsemessige fordeler, men andre vegetabilske oljer, som olivenolje og canola, gir de samme fordelene uten den høye mengden fett mettet.