Body Shaming på sosiale medier

I begynnelsen av november ble Dani Mathers siktet for brudd på privatlivets fred for å ha tatt et bilde av en 70 år gammel naken kvinne i treningsstudioet hennes.

Ingen ville sannsynligvis ha visst om det hemmelige bildet, bortsett fra den tidligere Playboy Playmate som la ut bildet på sin Snapchat-konto.

«Hvis jeg ikke kan ikke se det, så kan ikke du heller», skrev 29 år gamle Mathers over bildet hun la ut på sosiale medier i fjor sommer.

Innlegget gikk viralt.

Noen måneder senere bestemte Los Angeles City-advokat Mike Feuer seg for å inngi straffeanklager.

Det er et uvanlig trekk, ifølge juridiske eksperter. Feuer ble sitert i Los Angeles Times som å si at kostnadene var nødvendige for å sende en melding.

«Kroppsskam er ydmykende, med ofte smertefulle og langsiktige konsekvenser,» sa han. «Han håner og stigmatiserer ofrene sine, bryter ned selvrespekten og opprettholder den skadelige ideen om at vårt unike fysiske utseende bør sammenlignes med forestillingene om «perfekt» som er blåst bort. Det som virkelig betyr noe er vår karakter og menneskelighet. Mens body shaming i seg selv ikke er en forbrytelse, er det omstendigheter der det kan være å invadere ens privatliv for å oppnå det. Og vi skal ikke tolerere det. «

Mathers har siden beklaget hendelsen. Rettssaken er berammet til 28. november. Hvis hun blir funnet skyldig, kan hun risikere opptil seks måneder bak murene og en bot på 1000 dollar.

Dette er ikke nytt

Body shaming er ikke et nytt fenomen for kvinner.

Se ikke lenger enn kommentarene fra vår nåværende valgte president.

Republikaneren Donald Trump spiller inn nedsettende bemerkninger om kvinner og deres utseende. Det var ikke bare under valget. Gjennom store deler av sitt offentlige liv har Trump uttrykt forakt for kvinner utelukkende på grunnlag av deres fysiske utseende.

I flere tiår har media presset på urealistiske bilder hvordan kvinnekroppen skal se ut. Dette inkluderer film, TV og print.

De siste årene har sosiale medier tatt body shaming til et nytt nivå.

En håndfull selskaper og kjendiser jobber med å endre narrativet om hva som er akseptable standarder for kvinnekroppen.

Det er en liten, men voksende gruppe, ifølge kvinners helseforkjempere.

En vanskelig utfordring

Til tross for økende støtte, sier kvinners helseforkjempere at kroppsskam vil være vanskelig å bekjempe.

Det er en etablert forestilling, sier de, at en tynn, «konvensjonelt pen» kvinne er det alle kvinner bør strebe etter – og at alt utenfor dette riket ikke blir verdsatt eller verdig.

«Vi må bryte gjennom modellen som selger usikkerhet», Claire Mysko, administrerende direktør i National Eating Disorders Association (NEDA), sa han til Healthline.

Han sa at tabloidmagasiner er store talsmenn for kroppsskammaskinen. Å legge ut bilder av kjendiser som fremhever og spotter cellulitter gjennom zoomede bilder er ett eksempel.

«Vi lærer språket [for body shaming] fra denne massemediekulturen,» sa han.

TV har det ikke mye bedre, ifølge Crystal Karges, MS, RDN, direktør for innhold og sosiale medier på Håp i spiseforstyrrelsen.

«Overvektige karakterer er ofte gjenstand for vitser på TV-sitcoms,» sa han til Healthline. «Dette gjør kroppsskam til normen.»

Fremveksten av sosiale medier de siste fem årene har bare forverret problemet.

I dag blir en tenåring oversvømmet av en tsunami av «perfekte» kroppsbilder gjennom sine sosiale medier-feeds. Videre kommenterer folk disse bildene, noen ganger med foraktfulle og foraktfulle toner.

Ironisk nok er det også sosiale medier som gjør en god jobb med å tiltrekke seg body shamers, la Mysko til.

Mathers-saken er et perfekt eksempel. Det tok bare én person til å se på bildet som Mathers publiserte og innse at det han gjorde ikke var OK.

«Du kan også se hvordan samfunnet kommer sammen,» sa Mysko. «Det var en forferdelig ting han gjorde, men det fikk også konsekvenser.»

Spiseforstyrrelser, et fokus

Sunt kroppsbilde er kjernen i NEAD og Hope Eating Disorder.

Spiseforstyrrelser er forårsaket av mange årsaker, ifølge Mysko og Karges.

«En person som sliter med en spiseforstyrrelse påvirkes av mange forskjellige faktorer, inkludert biologiske og miljømessige faktorer,» sa Karges.

Body shaming kan være en del av denne ligningen.

«Det er ikke det at skam på kroppen forårsaker spiseforstyrrelser, men det kan forsterke tankene,» sa Mysko. «Det utløser de samme tankene som driver spiseforstyrrelsen, og vi må fordømme dem.».

I følge NEDA, i USA, lider 20 millioner kvinner og 10 millioner menn av en klinisk signifikant spiseforstyrrelse på et tidspunkt i livet. Disse inkluderer anorexia nervosa, bulimia nervosa, overstadig spiseforstyrrelse eller en annen spesifikk spise- eller spiseforstyrrelse.

Omtrent 65 % av personer med spiseforstyrrelser sier at mobbing bidro til tilstanden deres, ifølge a forhold av Beat, en veldedighetsorganisasjon for spiseforstyrrelser i Storbritannia. Undersøkelsen fant også at 49 % var under 10 år da mobbingen begynte, og mange sa at effektene holdt seg med dem til 40- og 50-årene.

Kun 22 % fikk hjelp til å overvinne effektene av mobbing.

En håndfull bedrifter og kjendiser jobber med å avverge mobbing.

De gjør dette ved å representere kroppspositive bilder som gjenspeiler utseendet til flertallet av kvinnene i USA.

The Dove-selskapet, designeren Christian Siriano og modellen Ashley Graham er noen av de mest frittalende tilhengerne av denne bevegelsen.

NEDA jobbet også tett med Aerie, undertøysselskapet eid av American Eagle. I 2015 tildelte de Aerie sitt første NEDA Inspires-godkjenningsstempel. Prisen anerkjenner de bedrifter og enkeltpersoner som streber etter å gjøre en forskjell i positiv kroppsbevegelse.

Fedme bekymrer seg for drivstoffproblemer

Karges mener at en annen skyldig i body shaming er angrepet av nyheter om renteøkningen barnefedme i USA.

Nesten 20 % av barn mellom 2 og 19 år i USA anses som overvektige, ifølge U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

«Det er veldig alarmerende å høre om fedme hos barn, og det forårsaker mye angst hos foreldrene,» sa hun. «Men dette kan ha en dominoeffekt.»

Den angsten kan igjen få foreldre til å kommentere barna sine om vektøkning, bemerket Karges.

«Barn skal være fri til å leke og spise strukturerte måltider,» sa han. «Vekt og størrelse bør aldri være en del av en samtale. Dette skaper et veldig kaotisk forhold. «

Hun sa at foreldre må virkelig sjekke hvis de finner på å fortelle barnet noe om vekten deres. Han sa at ofte kan følelsene våre for kroppen vår påvirke hva vi sier til barna våre.

Utfordre spesielt kvinner til å tenke et øyeblikk: hvor mange ganger har du tilfeldig kritisert utseendet ditt? Hvor mange ganger har du sett deg i speilet og sett feil eller klaget internt over klær som ikke passer?

Dette er body shaming.

Karges sa at språket rundt kroppsskam er så inngrodd i hverdagen vår at vi ikke en gang registrerer når det skjer.

«Jeg tror mange av oss vil si at vi også sliter med kroppsbilde», sa han, «så start med oss ​​selv».