Bobler: Bilder, behandling, symptomer og mer

Beskrivelse

En boble er en fullpose med væske eller en lesjon som vises når væsken er fanget under et tynt lag av huden. Det er en type blære. Bullae (uttalt som & # 8220;) er det flertallsordet for kornet.

For å bli klassifisert som en boble, må blæren ha en diameter større enn 0.5 centimeter (5 millimeter). De mindre blæreblærene kalles vesikler.

Bilde av Bulle

Del på Pinterest

Symptomer på bobler

Det er lett å se om du har bobler. Bekymret hud vil bli litt hevet og har vanligvis en gjennomsiktig væske alle & # 8217;.

Hvis du har smittet bobler, kan væsken inne synes å være melaktig. Hvis boblene dine er resultatet av et traumer, kan de også inneholde blod.

Når du skal se legen din

Kontakt legen din hvis du legger merke til bobler, slik at du kan få en korrekt diagnose og behandling. Vanligvis vil en friksjonsboble helbrede alene. Men det er viktig å konsultere legen din dersom området er smertefullt eller begrenser bevegelsene, eller hvis boblene inneholder blod.

Vi anbefaler også deg å konsultere legen din om dine bobler hvis du har sirkulasjonsproblemer eller diabetes. Disse forholdene øker risikoen for at boblene dine er smittet.

Noen ganger dannes boblene i reaksjon på narkotika eller er ledsaget av feber. Disse tilfellene krever umiddelbar medisinsk behandling.

Avhengig av boblenees natur, kan legen foreslå en hjemmebehandling. Eller de kan tømme blæren under ditt besøk.

Boble

Det er flere behandlinger for bobler, avhengig av årsaken, og hvis de trenger å bli drenert. Disse inkluderer hjemmebehandlinger, profesjonelle og alternative leger.

Hjemme behandling

Boblene forårsaket av friksjonen kan vanligvis helbrede naturlig hvis de er igjen. For å unngå ytterligere irritasjon eller forverre boblene, bruk en beskyttende bandasje på # 8217; området. En gauzebuffer er den beste fordi stoffet absorberer fuktighet mens du tillater at boblene dine puster.

Ikke prøv å briste eller briste blærene alene. Hvis du bryter huden for å tømme boblene, risikerer du bakteriene for å komme inn i sår. Dette kan føre til A’infeksjon eller forverre tilstanden din.

Medisinsk behandling

Hvis din boble eller blære må dreneres, bør legen din utføre prosedyren. Dette vil redusere risikoen for infeksjon.

Under besøket vil legen sannsynligvis gjøre opp området med et vaskemiddel for å fjerne smuss eller bakterier. Så de vil slå din blister ved hjelp av et sterilt verktøy.

Etter at blæren har helt drenert, vil legen påta seg en tørr bandasje på # 8217; området. Etter noen dager kan du velge å fjerne huden som dekker boblene hvis du tørket. Rengjør saks med jod og bruk den til å fjerne overflødig hud hvis det ikke lenger er fast festet til deg.

Alternative behandlinger

Det er flere alternative behandlinger som du kan bruke til å behandle og berolige bobler.

Aloe Vera: Bruk L’aloe vera direkte på boblen kan bidra til å lindre smerte. Det er en naturlig antiinflammatorisk, så det kan berolige hevelse eller rødhet. L’Aloe Vera er mer effektiv i behandlingen av små forbrenninger som forårsaker blærer. Brannene større enn 1 tommer skal evalueres av legen.

Kjøp Aloe Vera Gel Online.

Kompresjonshus: En elastisk vikle som en ess-bandasje kan gi polstring og redusere gnidning når blæren er forårsaket av’friksjonen. Vær forsiktig så du ikke bruker for tett ess bandasje, da dette kan føre til en reduksjon i omløp.

Kjøp Ace Bandages og lignende produkter på nettet.

Narkotika for å redusere smerte: Paracetamol eller benk ibuprofen kan brukes til å lindre en blæres ubehag.

Kjøp benk smertestillende midler på nettet.

Våt svart eller grønn teposer: Det er ingen vitenskapelig bevis på at disse hjemmelagde rettsmidler jobber i behandlingen av blærer. Men noen kan finne lettelse i # 8217; bruk dem.

Boble komplikasjoner

Boblene er generelt enkle å behandle. De vil bli løst alene uten behandling unntatt på grunn av en sykdom eller en hudtilstand. Men i noen tilfeller er komplikasjoner mulige.

Hvis åpen eller drenert, kan boblene potensielt infisere. Infeksjoner kan være spesielt farlig hos mennesker med nerveskade.

Noen medisinske forhold øker sannsynligheten for blærerinfeksjoner. Disse forholdene inkluderer:

  • diabetes
  • hjertefeil
  • HIV eller andre autoimmune forhold
  • Venøs sår

Bullae feil årsaker

Bobler er vanlige hendelser som kan skyldes ulike medisinske og miljømessige faktorer.

Friksjon

En av de vanligste årsakene til bobler er friksjonen. Dette inkluderer friksjonen som oppstår ved hjelp av en spade eller et annet instrument eller gni mot innsiden av en sko. Friksjonsblærer vises oftere på hender og føtter.

Kontakteksem

Hvis du kommer i kontakt med ting som irriterer huden din, som latex, kosmetikk eller giftig Ivy, kan du utvikle en tilstand som kalles kontaktdermatitt. Dette er en allergisk reaksjon som også forårsaker bobler.

Virus

L’infeksjon av noen virus kan forårsake utseendet på bobler på huden. For eksempel, mange mennesker som har herpes zoster, som er forårsaket av et virus, vil oppleve boblene som et symptom. Disse vil ofte vises som en enkelt strimmel av kniver full av væske som bryter lett. Blærene kan dukke opp på ansiktet, nakken eller bysten og er veldig smertefulle.

Nært knyttet til ilden i Sant’Antonio, kanylpoxen også forårsake bobler. I mange tilfeller kan blærene som vises på grunn av A’viral infeksjon kan hjelpe legen med å diagnostisere infeksjonen.

Andre årsaker

Andre potensielle årsaker til bobler inkluderer:

  • Hudforstyrrelser, som bobulær impetigo eller pemphigoid
  • Termisk brannsår, kjemiske brannsår eller solbrenthet
  • frysing
  • Traumer til huden din
  • Reaksjon på narkotika

Forhindre bobler og blærer

Ikke alle bobler kan forebygges, spesielt de som er forårsaket av medisinske forhold. Imidlertid kan noen enkle trinn hjelpe deg med å unngå dem.

USA bandasjer og beskyttende deksler: For å forhindre at en boble fra friksjonen utvikles, prøv å plassere et bandasje eller et beskyttende deksel på # 8217; irritert område eller underlagt bobler. Du kan bruke hansker for å beskytte hendene dine.

Beskytt føttene dine når du gjør sport: Hvis du trener sport, er strømper tilgjengelig med ekstra polstring for fotområdene som er underlagt blærer. Du kan legge til stoff som en fust i skoene hvis de gni på huden. Selv sokker som absorberer fuktigheten kan være nyttig.

Unngå solbrenthet: Bruk solcreer eller langermet klær kan forhindre bobler fra brannsår.

Vaksinere mot forholdene som forårsaker bobler: Vaksinasjoner er tilgjengelige for å hindre vannkopper og # 8217; Herpes Zoster. Narkotika er også tilgjengelige for å redusere bobler og andre herpes-utbruddssymptomer.

Outlook

Bobler helbreder generelt alene i løpet av en uke. Hold L’rent, tørt og teppeområde kan bidra til å forhindre infeksjon og fremme helbredelse. Dekke boblene med ferske bandasjer kan forhindre ytterligere irritasjoner eller utilsiktede avbrudd.

Hvis bobler eller blærer viser tegn på infeksjon, er de smertefulle eller ledsaget av feber, konsulter en lege. Du kan trenge antibiotika eller andre behandlinger. Du bør også konsultere legen din dersom boblene sprer seg eller ikke forbedrer seg.

Hvis du tror at boblene er resultatet av en sykdom, kan legen din foreskrive medisiner for å redusere symptomene.