Blærekreft i trinn 3: Symptomer, behandling, perspektiver og mer

COS’er blærekreft i trinn 3?

Blærekreft er en kreft som begynte i blæren eller i blæren belegget.

Kreft kan spre seg (metastatize) i nærliggende vev, eller kan bruke blod eller lymfesystem for å spre seg til fjerne steder. Kreft er organisert basert på hvordan tumorceller kan ha spredt seg.

Hvis du har en blærekreft i trinn 3, betyr det at kreft har spredt seg til vev utenfor blæren. Hos kvinner kan det ha spredt alt’livmor eller vagina. Hos menn kan prostata eller seminale vesikler ha spredt seg. Men kreft har ikke nådd lymfeknuter eller fjerne steder. Mer informasjon om andre typer blærekreft.

Selv om blærekreft i trinn 3 er avansert, kan det behandles vellykket.

Hva er symptomene?

I de foregående fasene hadde du sannsynligvis blod i urin og endringer i urin og tarmvaner. På dette avanserte scenen kan du også oppleve:

 • Manglende evne til å urinere
 • tap av Appetit
 • Vekttap
 • Lumbal ryggsmerter
 • Svakhet og tretthet
 • hevelse av føttene dine
 • bein smerte

Hva er behandlingen for blærekreft i trinn 3?

Standardbehandling for blærekreft 3 er kirurgi, vanligvis i kombinasjon med andre terapier.

Pass på at du diskuterer dine behandlingsmål med legen din. Vurder alle de potensielle fordelene og risikoen for hver terapi. Noen behandlinger tar sikte på en kur. Andre jobber for å senke utviklingen eller lindre symptomene. Anbefalt behandling kan avhenge av din generelle helse.

Hvis kreft fortsetter å utvikle seg eller dukker opp under behandlingen, må du kanskje revurdere alternativene dine.

Radikal cystektomi

Denne kirurgiske prosedyren krever generell anestesi og et sykehushospital. Innebærer fjerning av blære og omgivende vev gjennom A’abdominal snitt eller ved laparoskopisk.

Hos kvinner er eggstokkene fjernet, egglederørene, livmoren, den fremre vaginalveggen og urinrøret. Hos menn fjernes prostata og seminal vesikler. Selv de nærliggende lymfeknuter kan fjernes.

Du trenger en rekonstruktiv kirurgi for å skape en ny måte å lagre og urinere, som kan realiseres på forskjellige måter:

 • Inkontinent avledning er en prosedyre der et tykktarm brukes til å skape et passasje for urinen;. L’urin vil strømme fra nyrene til en liten pose på # 8217; magen.
 • Omleggingen av kontinentet bruker et tykktarm for å skape en pose. Posen er koblet til en’Holding i huden på … Abdomen. Du trenger ikke en pose alle’utenfor kroppen din og posen kan dreneres flere ganger om dagen.
 • Din kirurg kan skape en ny blære, eller neovescica, fra # 8217; tarmene. Dette vil tillate deg å urinere normalt.

Risikoen for kirurgi inkluderer infeksjoner, blodpropper og grandguns. Du kan forvente litt & # 8216; av post-kirurgisk smerte og noen seksuelle dysfunksjoner kan forekomme.

Kjemoterapi

Kjemoterapeutiske stoffer administreres intravenøst ​​i flere måneder. Dette kan gjøres før’kirurgi (en teknikk som kalles neadulantterapi) for å redusere svulsten og umiddelbart introdusere kraftige anti-kreftmedikamenter i systemet ditt.

Kjemoterapi kan også brukes etter operasjonen (som adjuverende terapi) for å ødelegge kreftceller som har gått tapt under intervensjonen.

Hvis kreft er ubrukelig, eller du ikke kan tolerere kirurgi, kan kjemoterapi alene eller i kombinasjon med stråling brukes som hovedbehandling. Blant bivirkningene er det kvalme, hårtap og tretthet.

Stråling

Ekstern stråle radioterapi administreres normalt fem dager i uken i flere uker. Stråling Drep Tumorceller i et Målrettet område i kroppen din. Det brukes vanligvis i kombinasjon med kjemoterapi, men kan brukes alene hvis du ikke kan tolerere kjemoterapi. Bivirkninger inkluderer hudirritasjon og tretthet.

Stråling kan også brukes til å lindre symptomene.

Immunkontrollpoenghemmere

Checkpointhibitorer er en klasse med narkotika som utnytter immunforsvaret til å angripe tumorceller. Disse legemidlene administreres intravenøst ​​hver annen eller tre uker. Bivirkninger kan inkludere tretthet, kvalme og urinveisinfeksjoner.

Støtte terapi

Narkotika og andre behandlinger kan bidra til å kontrollere bivirkninger og forbedre livskvaliteten.

Klinisk test

Kliniske baner brukes til å teste eksperimentelle behandlinger. Spør legen din om legen din som kan være egnet for deg.

Hva er komplikasjonene?

På dette stadiet vil behandlingen trolig føre til fjerning av blæren.

Uten behandling, eller hvis behandling mislykkes, kan stadiumblærekreft 3 utvikle seg for å invadere fjerne stoffer og organer.

Hva innebærer utvinning?

Når ikke C’Det er et tegn på kreft, du er i en status for remisjon. Selv om du er ferdig med behandlingen, trenger du mange oppfølgingshjelp. Legen vil gi en gjenopprettingsplan, som kan inkludere:

 • Informasjon om sent eller langsiktige bivirkninger
 • Råd om kosthold, trening og selvhjelp
 • Program for regelmessige sjekker
 • Program for blærekreft tester og screeningstester for andre typer kreft
 • Informasjon om tilbakefallskilt

Hva er perspektivet?

Når du vurderer perspektivet, er det viktig å huske på at dette er en veldig enkelt ting. Legen din har mye å vurdere når du diskuterer ditt perspektiv, inkludert:

 • Alder og generell helse
 • Type blærekreft og tumorgrad
 • Hvis det er en gjentakelse etter en tidligere behandling for blærekreft
 • Hvor godt svarer du på de ulike behandlingene

Ved hjelp av dataene som er samlet inn fra 1988 til 2001, handler overlevelsesraten knyttet til fem år for blærekreft på Stadium 3 om 46 prosent. Behandlinger mot kreft forbedrer seg raskt, så husk at dette bare er et estimat og inkluderer ikke nyere data.

Finn støtte

Hvis du bor med en blærekreft i trinn 3, trenger du ikke å møte det alene. Snakk med familien din og dine venner og spør din’hjelpe deg med å hjelpe deg. Du kan også finne nyttige undersøkelsesstøttegrupper hvor du kan komme i kontakt med andre som har kreft.

Din onkolog eller omsorgssenter kan gi informasjon om støttegrupper og andre ressurser i ditt område. I mellomtiden er det noen måter å komme i gang på: