Blærekreft i trinn 2: Perspektiver, behandling og mer

COS’er blærekreft i stadion 2?

Blærekreft begynner i blæren eller i blæren belegget. Over tid kan primær svulst spre eller metastate i det omkringliggende stoffet. Kreftceller kan også spre seg gjennom lymfesystemet eller blodet.

Kreftstaging har å gjøre med størrelsen på primitiv kreft og med omfanget av spredningen av kreft.

Hvis du har en blærekreft i fase 2, betyr det at tumorceller har invadert bindevev i muskelveggen, men de har ikke spredt seg utenfor blæren, og de har ikke nådd lymfeknuter.

Blærekreft i trinn 2 er behandlingsbar og ofte herdbar.

Hva er symptomene?

Blod i urin er ofte et av de første tegnene på blærekreft. Du kan også prøve å plage eller smerte under vannlating. Symptomer på blærekreft i trinn 2 kan også inkludere:

 • hyppig urinering
 • følelser som urinering selv når du ikke gjør det
 • Manglende evne til å urinere
 • bekken smerte
 • ryggsmerter
 • tap av Appetit

Hva er blærekreftbehandlingen i stadion 2?

Behandlingsalternativer vil avhenge av en rekke faktorer, for eksempel L’alder og generell helse. Du vil sannsynligvis trenge en kombinasjon av behandlinger. Legen vil overvåke fremdriften din og justere terapi etter behov. Du kan også trenge behandlinger for å bidra til å kontrollere kreft symptomer og bivirkninger av behandling.

Kirurgi

Mesteparten av tiden vil behandlingen innebære kirurgi. Mer informasjon om typer operasjon som brukes til å behandle blærekreft.

En radikal cystektomi er en prosedyre der blæren og det omkringliggende vevet fjernes.

Prostata og seminale vesikler fjernes også hos menn. Hos kvinner er fjernet livmoren, failoppio rør, den fremre vaginal veggen og urinrøret. Dette er områdene der kreft er mer sannsynlig å spre seg.

I noen tilfeller kan kirurgi også inkludere disseksjonen av bekken lymfeknuter.

Radikal cystektomi betyr at du trenger en ny måte å komme ut urinen fra kroppen din. Det finnes ulike typer rekonstruktiv kirurgi for å få dette resultatet, inkludert:

 • inkontinent avvik
 • Kontinentavvik
 • Neoboblærer

Incontinent Diversion er en prosedyre der en kort tykktat er koblet til urreterier. Dette gjør det mulig for urinen å strømme fra nyrene gjennom A & # 8217, Abdomen. En liten pose brukes til å samle urinen. Du vil ikke ha kontroll over urinasjonen, og du må tømme posen når den er full.

Kontinentavviket innebærer også bruk av et intestin. I denne prosedyren brukes tarmen til å lage en pose, som deretter er festet til urreterier. Posen er koblet til A’åpner foran magen, men du vil ha en ventil i stedet for en pose. Ved hjelp av ventilen og et kateter, må du tømme posen flere ganger om dagen.

En neobladder er en kunstig blære oppnådd fra et stykke tarmen og deretter syet til urinrøret. Med en neovescica, bør du være i stand til å urinere normalt.

Mellom 50 og 80 prosent av mennesker med blærekarsinom i stadion 2 helbreder etter en radikal cystektomi.

Risikoen for Vesis-kirurgi inkluderer:

 • infeksjon
 • Nærliggende organiske organer
 • Seksuell dysfunksjon

Hvis du bare har en liten kreft, kan du ha muligheten for en delvis cystektomi. Bare en del av blæren veggen pluss de nærliggende lymfeknuter er fjernet. Etter denne typen operasjon, vil du fortsatt være i stand til å urinere normalt, selv om blæren din sannsynligvis ikke vil kunne holde opp veien før & # 8217;.

I noen tilfeller kan den transuretrale reseksjonen (TUR eller TURBT) være alt som er nødvendig. Denne prosedyren utføres vanligvis for å evaluere kreftforlengelsen før behandling. Et tynt og opplyst rør kalt cystoskop er satt inn i blæren gjennom urinrøret slik at legen kan undersøke blæren. Hvis svulsten er liten og ikke har kommet for langt i blæren, kan legen være i stand til å fjerne hele svulsten på samme tid.

Kjemoterapi

Kjemoterapi kan brukes før Dell’kirurgi (neoadjuvant) for å redusere svulsten og forhindre spredningen. Kan brukes selv etter operasjonen (adjuvans) for å forhindre eksterne gjentakelser. Bivirkninger kan inkludere kvalme, hårtap og tretthet. Finn ut mer om effekten av kjemoterapi på kroppen din.

Radioterapi

Radioterapi ødelegger kreftceller i et bestemt område av kroppen. Vanligvis administreres det fem dager i uken i flere uker. Noen av de potensielle bivirkningene er midlertidig tretthet og hudirritasjon.

Hva er komplikasjonene?

Behandlingen for blærekreft i trinn 2 kan føre til fjerning av en del eller hele blæren. Dette kan påvirke måten uriner for resten av livet ditt.

Hvis behandlingen er forsinket eller lyktes, kan kreft spre seg utenfor blæren. Dette er kjent som blærekreft i trinn 3 eller 4.

Gjenoppretting fra blærekreft i stadion 2

Din utvinning vil avhenge av hvilken type behandling du har. Legen vil gi detaljert informasjon om:

 • Potensielle bivirkninger Kort, sent og langsiktig
 • Tegn og symptomer på gjentakelse
 • Råd om livsstil
 • Programmering av kontroller og screeningstester for blære og andre typer kreft

Utsikter for denne fasen av blærekreft

Basert på personer med diagnose av blærekreft fra 2007 til 2013, er overlevelsesraten knyttet til fem år for blærekreft i fase 2 om 77 prosent. Behandlingen har forbedret seg mye de siste årene. Ditt perspektiv avhenger av mange faktorer, inkludert:

 • Din alder og andre helsemessige hensyn
 • Type blærekreft og tumorgrad
 • Type behandling og hvordan du svarer
 • Oppfølging

Legen din kan evaluere disse faktorene for å gi deg en’ide om hva du kan forvente.

Finn støtte

Under behandling av kreft kan du oppdage at du trenger ytterligere støtte. Det er viktig å holde oppdatert familie og venner. Be om hjelp og gi deg tid til å hvile og fortsette. For ytterligere hjelp i # 8217; adressekreft, evaluere muligheten for å kontakte støttegrupper. Din onkolog kan gi informasjon om ressurser i nærheten av deg eller kontrollere disse organisasjonene: