Blærekreft i stadion 4: Perspektiver, behandling og mer

Leger kaller noen ganger Bladder Bladder Cancer 4 Bladder Cancer & # 8220; metastatisk & # 8221;. Generelt er det vanskelig å behandle svulster på stadion 4.

Fortsett å lese for å kjenne noen fakta om blærekreft på stadion 4, inkludert behandlingsalternativer tilgjengelig, og som kan være din forventede levetid hvis du har en blærekreft på stadion 4.

Outlook

Hvis du har en blærekreft i fase 4, betyr det at kreften din har spredt seg til en eller alle følgende steder:

 • Din bukvegg
 • Din bekkenvegg
 • Fjerne deler av kroppen din

Nærliggende lymfeknuter kan ha spredt seg eller ikke.

Blærekreft som sprer seg til andre deler av kroppen, er generelt vanskelig å behandle, men ikke uhelbredelig. Fjernblærekreft har en overlevelsesrate på ca 5 år med ca 5 prosent.

Symptomer

Det er mange tegn på fare som kan indikere blærekreft. Symptomer på blærekreft i fase 4 kan inkludere:

 • Blod i urinen
 • hyppig urinering
 • smerte eller brennende under urinering
 • føl deg som om jeg trenger å urinere, men ikke kunne gjøre det
 • Ryggsmerter eller til bekkenet

Behandling

Selv om blærekreft på fase 4 anses å være vanskelig å behandle, er det tilgjengelige alternativer. Behandlingene utføres vanligvis for å redusere kreftveksten, hjelpe deg med å leve lenger og få deg til å føle deg bedre.

Legen kan anbefale kirurgi i noen situasjoner, men ofte er operasjonen ikke et godt valg for folk i fase 4 fordi all kreft ikke kan fjernes.

Kjemoterapi er vanligvis den første behandlingen som legen vil foreslå om kreften har spredt seg i fjerne områder av kroppen. To vanlige kjemokregimer for blærekreft inkluderer:

 • Gemcitabine (Gemzar) og Cisplatino
 • Metotolexato, Vinblastina, Doxorubicina (AdriaMycin) og Cisplatin

Hvis kjemo betydelig reduserer kreft, kan legen anbefale en cystektomi eller kirurgi for å fjerne hele eller deler av blæren.

Radioterapi er A’annet alternativ for behandling. Den brukes alene eller i kombinasjon med kjemo.

Noen ganger får folk med blærekreft i stadion 4 også immunterapi medisiner som atezolizumab eller Pembrolizumab (KeyTruda).

Kliniske tester

Du kan også velge å delta i kliniske studier for å få tilgang til nye behandlinger som kan hjelpe deg med å leve lenger. Du kan se etter kliniske studier i USA her.

Forekomst

Ifølge L’American Cancer Society, omtrent 81.400 Folk i USA vil motta en ny diagnose av blærekreft i 2020.

De fleste blærekreftene diagnostiseres i en innledende fase, når det er lettere å behandle. Av halv av alle blære tumorer er funnet mens kreft fortsatt bare er i det indre laget av blæren veggen.

Hvem vi er 1 i 3 blære tumorer invadere de dypere lagene, men er fortsatt begrenset til blæren.

Bare om 4 prosent av blære tumorer spredt til fjerne områder av kroppen.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for blærekreft inkluderer:

 • Røyk. Av halv Diagnostiserte blære tumorer skyldes røyk.
 • Være eldre. Blærekreft forekommer sjelden i yngre mennesker i alderen 40.
 • Hvit. De hvite har større risiko for å utvikle blærekreft enn svarte eller Hispanics.
 • Mann. Av Nye estimerte tilfeller av blærekreft diagnostisert i 2020, vil menn trolig representere mer enn 62,100 og kvinner bare 19.300.
 • Eksponering for kjemikalier. Noen kjemikalier, som arsen og de som er tilstede i fargestoffer, gummi og maling, kan øke blærekreftskansene.
 • Familie historie. Det er mer sannsynlig at du har blærekreft hvis enda en smal slektning har sykdommen. Noen arvelige forhold kan ytterligere øke denne risikoen.
 • Kronisk blærebetennelse. Hyppige urininfeksjoner eller andre problemer kan gjøre deg mer tilbøyelig til å utvikle en bestemt type blærekreft.
 • Behandlinger mot tidligere kreft. Det cyklofosfamid kjemoterapi narkotika og strålingsbehandlinger kan både øke mulighetene for å utvikle blærekreft.

Du kan være mer i fare for blærekreft i fase 4 hvis jeg ignorerer symptomene på sykdommen eller ikke ser etter rettidig behandling. Imidlertid kan en scene diagnose 4 også oppstå hvis du besøker en lege umiddelbart for dine symptomer.

Komplikasjoner

Noen mennesker med blærekreft i fase 4 kan ha komplikasjoner.

Hvis du har lidd kirurgi for å fjerne en del av blæren, må du kanskje urinere oftere fordi blæren er mindre.

Kirurgi for å fjerne hele blæren kan be om at legene skal skape en ny måte å urinere, som A & # 8217, urstomi eller en ny blære. Med en’urstomi, en plastkonvolutt er festet til A’åpning i bukveggen for å samle urinen.

Andre potensielle komplikasjoner av kirurgi inkluderer infertilitet, tidlig begynnelse av overgangsalderen og seksuell dysfunksjon hos kvinner. Menn kan også oppleve seksuell dysfunksjon og infertilitet.

Lev med blærekreft i stadion 4

Etter en fase 4 blærekreftdiagnose, må du kanskje ta viktige beslutninger om hvilke behandlinger som trengs, og som kan avstås.

Når kreften din utvikler seg og fremskritt, kan du oppleve:

 • smerte
 • svakhet
 • tap av Appetit
 • tretthet

Lytt til kroppen din og ikke gjør for mye. Hvile når du er trøtt, slik at du kan akkumulere styrke. Legen kan foreskrive noen medisiner for å effektivt kontrollere smerte.

Det er en god ide å identifisere familiemedlemmer og nære venner som kan hjelpe deg i daglige aktiviteter, som å gå til doktors avtaler eller shopping.

Støttegrupper Det kan også være nyttig for folk som leter etter støtte utenfor familie og venner.

L & # 8217;

Det er viktig å huske at overlevelsesraten bare estimater og gjelder ikke for alle. Noe bestemt tilfelle er annerledes.

Etter hvert som nye deteksjons- og behandlingsalternativer blir tilgjengelige, er det sannsynlig at prospekter for personer med blærekreft i fase 4 forbedres.

Hvis du eller noen som vet hvordan man skal lider av blærekreft i fase 4, er det viktig å samarbeide med legen din for å finne behandlinger som passer for deg.