Blodpropp i armen: symptomer, behandling, forebygging og mer

Cos’er en blodpropp?

Når du kommer kutte, komponentene i blodet ditt aggregat for å danne en blodpropp. Dette stopper blødningen. Noen ganger kan blod i blodårer eller arterier danne en semisolid nodule og forårsake en blodpropp som ikke har noen formål. Dette kan være skadelig.

Hvis du får en blodpropp i kroppens dype årer, snakker vi om dyp venøs trombose (TVP). Hvis du får en blodpropp i blodårene i nærheten av hudens overflate med betennelse, kalles det overfladisk tromboflebitt. Klutene som kommer av og reiser i andre kroppsstillinger kalles emboli.

TVP oppstår vanligvis i bena på bena, men det kan også utvikle seg i armene. Når du verifiserer i armene, kalles det øvre lemmer TVP (TVP-EU). Av alle tilfeller av TVP, fra 4 til 10% er TVP-EU, andre til 2017 Systematisk revisjon.

Hva er symptomene på en blodpropp i armen?

Opptil 60% av mennesker med blodpropp i en dyp ven av armen, kan ikke vise noen symptomer, i henhold til det samme 2017 Gjennomgang. Symptomene kan også gradvis manifestere seg.

Du kan legge merke til noen eller alle disse i armen din:

 • hevelse, vanligvis i en arm
 • Kramper smerte
 • ømhet
 • Rødaktig eller blåaktig tone på huden
 • takt

Hvis en av disse symptomene oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Hva forårsaker dannelsen av blodpropper i armen?

Blodpropper dannes når blodceller kalles blodplater og forskjellige proteiner gjør blodkoagulatet i en halvlydsmasse. Blodpropper i armene er klassifisert som primær eller sekundær, avhengig av hvilken blodkoagulasjon forårsaket.

Den primære DVT-EU er sjelden. Det kan skyldes innsatsstrombose, også kalt Paget-Schroetter syndrom, eller kan være idiopatisk. Dette betyr at det ikke er noen åpenbare årsaker eller årsaker. Folk med strammer fra stress utvikler en blodpropp, vanligvis i den dominerende armen, etterpå Anstrengende aktivitet Som båtliv, bryting, vektløfting eller baseball lansering.

Gjøre opp sekundær tvp-eu 80 prosent saker. Disse skjer når noe forstyrrer venen, starter kluten.

Disse utløserne kan inkludere:

 • Sentrale venøse katetre
 • Pacemaker
 • tumorer

Hvem er i fare for å utvikle blodpropp i armen?

Blodpropper i armen har blitt vanligere på grunn av den større posisjonering av medisinske instrumenter i venene. Mer enn halvparten av mennesker med TV-EU har et hjertepacemaker eller et sentralt venøst ​​kateter i # 8217; Coagulus-området. Opp til en fjerdedel av mennesker med et sentralt venøst ​​kateter vil utvikle en blodpropp, andre a 2002 Gjennomgang.

Den nest hyppigste risikofaktoren for dannelsen av blodpropper i armen er kreft. Så langt som 49 prosent av folk med TV-EU har en svulst.

Kirurgi er en annen risikofaktor for blodpropper. Så mange som 54 prosent av mennesker med disse blodproppene utviklet dem etter intervensjonen.

Andre faktorer som kan Fare Av en blodpropp mellom armene dine er:

 • Mer enn 40 år
 • ikke å kunne flytte mye
 • røyk
 • En historie om andre blodpropper

Hvordan blodpropper er diagnostisert?

Hvis du har lidd kirurgi, har du etablert en sentral linje eller har gått inn i en pacemaker, vil helsepersonellet sjekke tegnene på blodpropper. De vil kunne diagnostisere og kurere deg raskt. Hvis du er hjemme og legger merke til symptomene på en blodpropp, fikser du en avtale med legen din.

Legen vil starte med en fysisk eksamen og vil gjøre deg til en rekke spørsmål om når symptomene startet, hva du gjorde før de startet og andre symptomer du måtte ha. Så du vil nok gjøre en bildebehandlingstest.

A’ultralyd er filen Raskere, Den enkleste og minst kostbare måten å lete etter en blodpropp i armen. I denne testen trenger lydbølgene huden din og skaper en visjon om venene dine.

Andre bildebehandlingstester som legen din kan bruke til å gjøre en diagnose eller å kjøre behandling, inkluderer:

 • TC SCAN. Denne bildeprøven kan brukes til å ekskludere dannelsen av blodpropper i deler av kroppen annet enn armen. Bruk datamaskin og røntgenstråler til å skaffe tverrsnittsbilder av kroppen din.
 • MR-skanning. En magnetisk resonans bruker radiobølger og magneter for å fange bilder av kroppen din. Denne testen kan brukes til å se dine årer.
 • Komfortabel venografi. For denne prosedyren injiseres et kontrasterende fargestoff, og deretter brukes røntgenstråler til å se venene.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Hvis du får en diagnose av et dypt venøst ​​koagulum i armen, Mål for primær behandling Det vil være å stoppe veksten i blodproppen, lindre symptomene og hindre at muskelen beveger seg til lungene eller andre deler av kroppen der det kan forårsake skade.

Dette vil bli gjort med følgende:

 • Lemhøyde. Dette vil bidra til å redusere hevelse og lindre smerte.
 • Graduated Compression Arm Sleeve. Det er som en tett sokk for armen din. Øker blodstrømmen fra hånden til hjertet.
 • Narkotika for å fluidifisere blod. Selv om disse stoffene faktisk ikke gjør det & # 8220; fluidize & # 8221; Blodet, senk dannelsen av nye blodpropper og hindre koaguli fra eksisterende for å forstørre.

Hvis disse behandlingene ikke løser problemet, eller hvis kluten er veldig stor, kan legen anbefale fjerning av klumpen. Blodpropp kan brytes ved å injisere narkotika i problematisk vene, eller det kan brytes og fjernes kirurgisk.

Når den første behandlingen er fullført, vil du sannsynligvis fortsette vedlikeholdsbehandling. Dette kan vare fra minimum av 3 til måneder 6 Langsiktig, avhengig av situasjonen. Å holde på antikoagulanter og iført komprimeringshylse vil bidra til å opprettholde eksisterende koagulasjonsvekst. Vil også unngå dannelsen av nye koaguli.

Komplikasjoner er mulige?

Den farligste komplikasjonen av en TV på armen er hvis et stykke av blodproppen bryter og reiser til lungen, som danner en polbolisme på 8217;. Så langt som en tredjedel av personer med TV-EU vil ha en lungeemboli. Dette er A’nødsituasjon og kan være dødelig. I tilfelle plutselig mangel på pust og en akutt og pecked smerte til brystet, kontakt lege umiddelbart.

Posttrombotisk syndrom Det kan skje Hvis ventilene alle’inne i den koagulerte venen er skadet og forårsaker hypertensjon i den venen. Symptomene varierer fra svakt oppbevaring av væsker med lite ubehag for å svekke hevelse i lemmer med smerte og dannelse av hudsår. Følg behandlingsplanen, inkludert stoffinntaket og bruken av komprimeringshylser, kan forhindre eller begrense posttrombotisk syndrom.

Hva er perspektivet etter diagnosen?

Hvis du setter deg opp til behandlingsplanen, er ditt generelle perspektiv etter at en blodpropp i armen er god. Men de er kjent for å komme tilbake, spesielt hvis det er nødvendig å holde det sentrale venøse kateteret for dagens behandlinger. Hvis du begynner å vise uvanlige symptomer, kontakt legen din.

Hvordan å forhindre dannelsen av blodpropper

Det er flere praktiske skritt som du kan påta seg for å forhindre dannelse av blodpropper i armene dine:

 • Hvis du er på sykehus, spør legen din om du trenger blodfluidisering og kompresjonsklær (benrør og armhylser).
 • Hvis du trenger et sentralt venøst ​​kateter eller en pacemaker, spør legen din om å forhindre blodproppdannelse.
 • Hold deg aktiv og trene.
 • Hold en sunn vekt.
 • Ikke stå for lenge. Flytt føttene, ankler, hender, håndledd og armer for å holde blodstrømmen.
 • Send til regelmessige kontroller for å søke og kurere hjertesykdom, diabetes og kreft.