Blodanalyse for hepatitt C: Hvem skal testes

Blodanalyse for hepatitt c.

L’Hepatitt C er en viral infeksjon på 8217, som kan føre til alvorlig skade på leveren og andre helsekomplikasjoner. Viruset Dell’hepatitt C (HCV) som forårsaker at tilstanden overføres gjennom blodeksponenten av noen som har HCV.

Hvis du opplever symptomer på hepatitt C, eller du tror du er i fare, spør legen din om å sende blodprøver. Siden symptomene ikke alltid manifesterer seg umiddelbart, kan screening utelukke tilstanden eller hjelpe deg med å få behandlingen du trenger.

Når du skal ta testen

L’hepatitt C er ofte forbundet med deling av nåler. Men det er andre midler for overføring.

For eksempel kan du være en helsepersonell som regelmessig blir utsatt for blodet til andre mennesker. Du har kanskje fått en tatovering fra en lisensiert tatoveringsartist hvis nåler kanskje ikke er sterile. Du har kanskje bare fått blodtransfusjon før 1992, da den utbredte screening av bloddonasjoner for L’hepatitt c.

Risikoen for å kontraherende L’hepatitt C var ganske betydelig i årene & # 8216; 1970 og & # 8216; 1980 at Sentre for sykdomskontroll og forebygging anbefaler alle baby boomers å gjennomgå testen. Genereringen av babybommen inneholder mennesker født mellom 1945 og 1965.

Andre faktorer kan øke muligheten for at en person kontrasterer hepatitt c. Hvis en av følgende forhold angår det, Mayo Clinic Foreslå screening for hepatitt C:

  • Du har en unormal hepatisk funksjon.
  • Noen av dine seksuelle partnere fikk en diagnose av hepatitt c.
  • Du mottok en diagnose av hiv.
  • Du var fengslet.
  • Du har lidd A’langsiktig hemodialyse.

Forstå testresultater

Ikke-reaktivt resultat av’HCV antistoff

Screening for hepatitt C begynner med en blodprøve som verifiserer tilstedeværelsen av HCV-antistoffer. HCV-antistoffer indikerer en eksponering på 8217; virus på et tidspunkt i fortiden.

Hvis anti-HCV-antistoffer ikke er funnet, betraktes testresultatet som et anti-HCV-ikke-reaktivt antistoff. Ingen ytterligere tester eller handlinger er nødvendig.

Men hvis du sterkt tror at det var utsatt for HCV, kunne en annen test bli bedt om.

Reaktivt resultat Alle’anti-HCV antistoff

Hvis det første testresultatet er reaktivt for HCV-antistoffer, anbefales en annen test. Bare fordi du har HCV antistoffer i blodet betyr ikke at du har kontraktet hepatitt c.

Den andre testen styrer ribonukleinsyren (RNA) av HCV. RNA-molekyler spiller en grunnleggende rolle i # 8217; uttrykk og regulering av gener. Resultatene av denne andre testen er som følger:

  • Hvis & # 8217 RNA detekteres; HCV, har du for øyeblikket HCV.
  • Hvis ingen RNA på HCV, har du ikke HCV.

En oppfølgingstest kan bli bedt om å avgjøre om ditt første reaktive utfall på anti-HCV-antistoffer var en falsk positiv.

Etter diagnosen

Hvis du har L’Hepatitt C, vil du snart møte en lege for å planlegge behandlingen. Videre test vil bli gjort for å bestemme sykdomsenheten, og hvis det var skade på leveren. Avhengig av arten av saken din, kan du starte farmakologisk behandling eller ikke umiddelbart.

Fordi du har l’hepatitt c, ikke gi blod. Det informerer også dine seksuelle partnere. Legen kan også gi deg en komplett liste over andre forholdsregler og tiltak som skal vedtas. For eksempel må legen vite alle stoffene og kosttilskuddene du tar for å sikre at ingenting øker risikoen for ytterligere skade på leveren eller samhandler med stoffene du kan foreskrive for tilstanden til tilstanden.

Prosedyrer og testkostnader

Testen for HCV-antistoffer, samt oppfølging av blodprøver, kan utføres i de fleste laboratorier som kjører rutinemessige blodprøver. En vanlig blodprøve vil bli tatt og analysert. Ingen spesielle passasjer er nødvendig, for eksempel Fasting, fra din side.

Mange forsikringsselskaper dekker tester for L’hepatitt C, men for å være sikker før du kontakter forsikringsselskapet ditt. Mange samfunn tilbyr også gratis eller lavpris tester. Kontakt legen din eller alle lokale sykehus for å finne ut hva som er tilgjengelig i nærheten av deg.

Testen for L’hepatitt C er enkel og ikke lenger smertefull enn noen annen blodprøve. Men hvis du er i fare for sykdommen, eller du tror du har blitt utsatt, ta testen & # 8211; og start behandlingen om nødvendig & # 8211; Du kan spare deg for alvorlige helseproblemer i årene som kommer.