Blågrønne gresskar på Halloween

Når Halloween 2017 nærmer seg, kan du legge merke til blågrønn farge blandet med tradisjonelle oransje gresskar.

Ikke vær skremt.

Det er en del av Teal Pumpkin Project, en bevegelse som har blitt litt av en viral sensasjon.

Den grunnleggende ideen er å hjelpe barn med alvorlige matallergier til å nyte Halloween-ferien.

Men hva betyr det egentlig?

Og hvordan det hele startet?

Noen hjørner av Internett hevder at ideen startet med Vikki Meldrum, en mor fra Westlake, Ohio.

Meldrum fortalte imidlertid til Healthline at hun faktisk bare var en av de første som tok i bruk programmet.

Blågrønne røtter i Tennessee

Prosjektet startet faktisk som en lokal bevisstgjøringsaktivitet utført av en gruppe kalt East Tennessee Food Allergy Community (FACET).

De valgte å bruke fargen for matallergibevissthet, blågrønn, for å støtte måter å bedre inkludere barn med matallergi i Halloween-moro.

Det var ikke før den nasjonale gruppen FARE (Food Allergy Research & Utdanning) grep inn for å hjelpe FACET å bringe initiativet til et bredere publikum i 2014, som har blitt like kjent som i dag.

Ideen var enkel.

Plasser et blågrønt gresskar på dørstokken for å la matallergifamilier få vite at du har godbiter uten mat å gi til de små godbitene deres.

«Det hele startet med et enkelt innlegg på FARE Facebook-siden i oktober 2014,» sa Nancy Gregory, senior kommunikasjonsdirektør i FARE, til Healthline. «I løpet av tre uker etter lansering hadde FAREs innlegg på sosiale medier nådd mer enn 5 millioner mennesker. Matallergimiljøet har ønsket kampanjen hjertelig velkommen, med budskapet om inkludering og sikkerhet, og vi har også sett enorm støtte fra utenfor matallergimiljøet.

Meldrum var en av de mødrene som omfavnet ideen med en gang hun hørte den. På det tidspunktet var datteren hennes med alvorlig matallergi 2 år gammel.

«Jeg ville at han skulle kunne lure eller behandle, men jeg var ganske redd,» minnes Meldrum. «Jeg lette etter en strategi og hjelp. TPP ga et bilde som jeg kunne ta med til naboene mine og be om godbiter uten mat. Det fungerte så bra. «

Skrev en fil blogg innlegg for matallergi.org hvor han beskrev hva de gjorde for å involvere naboene. Men som han forklarte til Healthline, var det virkelig noe ganske enkelt.

«Jeg fikk dem til å bli med fordi jeg spurte,» sa han.

Det virker så lite, men med tanke på at nabolaget hans har hatt 100 % deltakelse uten mat de siste årene, har det helt klart fungert.

«Folk møtte datteren vår og de taklet problemet,» forklarte hun. «Jeg tror det hjalp.»

Et samfunnsprosjekt

Talsmenn sier at dette er ideen bak Teal Pumpkin-prosjektet.

Naboer hjelper naboer. Fellesskap kommer sammen.

Og alle barna skal få feire.

Men FARE er ikke ferdig med å utvide programmet.

«Vårt mål er å se et blågrønt gresskar på hver blokk i Amerika,» sa Gregory. «Vi håper absolutt at Teal Pumpkin-prosjektet vil være en tradisjon i familier i årene som kommer, og vi vil fortsette å utvide kampanjen ved å spre ordet, inngå partnerskap med forhandlere og fortsette å skape store ressurser for fellesskapets medlemmer, slik at det er enkelt for dem å delta. «

Men hva teller som en ikke-matbehandling?

Healthline-lesere har veid og det har vist seg at de distribuerer alle slags artikler med stor suksess.

Dette inkluderer Silly String, små Play-Doh-beholdere, fargestifter, jojoer, midlertidige tatoveringer, klistremerker, sprettballer, armbånd og ringer.

Margaret Done sa til Healthline: «Vi har både søtsaker og godsaker uten mat og lar barna bestemme hva de vil ha. Mesteparten av tiden velger de alle søtsaker som ikke er matvarer.

Faktisk har mange lesere uttrykt det samme. Det viser seg at selv barn uten matallergi kan gjemme seg bak ideen om ikke-mat triks eller behandling.

Det burde være musikk i tannlegens ører.

Hvis du er nysgjerrig på å delta i nabolaget ditt, tilbyr FARE en interaktivt deltakelseskart dette vil hjelpe deg å se hvor de blågrønne gresskarene er.

De kunngjorde at 10.000 flere boliger har blitt lagt til de siste ukene.