Blekemiddel på huden: effekter av, hvordan å vaske og førstehjelp

Beskrivelse

Flytende blekemiddel for husholdningsbruk (natriumhypokloritt) er effektiv for rengjøring av klær, desinfiserer utslipp, dreper bakterier og bleking stoffer. Men å bli brukt trygt, må blekemiddel fortynnes med vann. Anbefalt blekemiddeloppløsning for hjemmebruk er 1 del blekemiddel i 10 deler vann.

Bleach frigjør en sterk klor duft som kan skade lungene. Hvis du kommer i kontakt med blekemiddel på huden eller øynene, må du være oppmerksom på risikoen for sikkerhet og hvordan du fjerner det effektivt.

Førstehjelp Spill blekemiddel

Hvis du ikke blir fortynnet blekemiddel på huden, må du umiddelbart rengjøre området med vann.

Fjern enhver juvel eller klut som kunne ha kommet i kontakt med blekemiddel og rengjør det senere. Ansikt huden din som din største bekymring.

Blekemiddel på huden

Sponge L’område med noe absorberende materiale, som en tykk klut, og vinner i overflødig vann i en vask.

Hvis du har gummihansker, bruk den mens du rengjør bleken fra huden. Kaster bort hanskene og vasker hendene forsiktig med varmt vann og såpe når du er ferdig med å rinke bleken fra huden.

Prøv å unngå å puste lukten av blekemiddel mens du rengjør det interesserte området og vær særlig oppmerksom på å ikke røre pannen, nesen eller øynene mens du rengjør bleken.

Blekemiddel i øyet

Hvis du blir blek i øynene dine, vil du sannsynligvis vite det med en gang. Blekemiddel i øynene dine pricks og brenner. L’naturlig fuktighet i øynene dine kombinerer med flytende blekemiddel for å danne en syre.

Skyll øynene straks med varmt vann og fjern eventuelle kontaktlinser.

Mayo Clinic advarer mot rubbing øyne og # 8217; bruk av noe over vannet eller saltoppløsningen for å skylle øynene. Hvis du har blekemiddel på øynene, må du lete etter en nødsituasjon og gå direkte til beredskapsrommet etter å ha skyll øynene dine og vasket hendene dine.

Når å se en lege etter en blekemiddelflukt

Hvis du blir blek i øynene dine, må du konsultere en lege for å bekrefte at øynene dine ikke har blitt skadet. Det er saltveksling og andre delikate behandlinger som en lege kan foreskrive for å sikre at det ikke er noen vedvarende blekemiddel i øynene som kan skade utsikten.

Hvis huden din har blitt brent av Bleach, må du konsultere en lege. Bleach Burns kan gjenkjennes av smertefulle røde blåmerker. Hvis du spilte blekemiddelet på et hårområde på en diameter på mer enn 3 tommer, kan du være i fare for blekebegrensninger.

Smerten eller kløen som vedvarer i mer enn tre timer etter at blekemiddeleksponeringen må overvåkes nøye. Ethvert sjokksymptom bør be om et besøk i beredskapsrommet. Disse symptomene inkluderer:

  • kvalme
  • svime av
  • blek hudfarge
  • svimmelhet

Ved tvil om alvorlighetsgraden av symptomene, ring Antivatean Hotline på nummeret (800) 222-1222.

Effekter av blekemiddel på huden og øynene

Selv om huden din ikke absorberer klor, er det fortsatt mulig at noen passerer gjennom. For mye klor i blodet kan være giftig. Du kan også ha en allergisk reaksjon på blekemiddel på huden. Både klor toksisitet som blekemiddelallergi kan forårsake brannskader på huden.

Blekemiddel kan forårsake permanent skade på nervene og øyevevet. Hvis du blir blek i øynene dine, ta det på alvor. Fjern kontaktlinser og øye sminke når du sveiper øynene med blekemiddel.

Så, gå til beredskapsrommet eller din øye lege for å sikre at øynene dine ikke lider av permanent skade. Det kan ta 24 timer etter den første kontakten for å kunne forstå om det er skader på øynene.

Husholdningsulykker, som blekemiddel på huden under fremstillingen av en vaskemiddelløsning, har en tendens til å være lett løst hvis de adresseres umiddelbart.

Men hvis du kommer i kontakt med en stor mengde blekemiddel ikke fortynnet eller jobber i en jobb hvor du ofte blir utsatt for blekemiddel, er det mer sannsynlig å definere permanent skade.

Når det kommer i kontakt med huden, kan blekemiddel svekke den naturlige hudbarrieren og gjøre det mer utsatt for å brenne eller rive.

Bruk blekemiddel trygt

En av de store bekymringene til # 8217; vanlig eksponering for bleken er lungene. Klor i blekemiddel frigjør en parfyme som kan brenne luftveiene hvis du er utsatt for en stor mengde på en gang eller gjentatte ganger eksponert over tid.

Bruk alltid blekemiddel i A’godt ventilert område og bland det aldri med andre kjemikalier for rengjøring (som glassvaskemidler som Windex, som inneholder ammoniakk) for å unngå en potensielt dødelig kombinasjon. Bleach må holdes skilt fra andre rengjøringsprodukter.

Hvis du har barn hjemme, bør ethvert skap som inneholder blekemiddel ha en barnesikkerhetsblokk for å hindre at dine nysgjerrige fingre forårsaker blekespill.

Mens noen mennesker heller blekemiddel på et åpent sår for å drepe bakterier og forhindre infeksjon, dreper dette alvorlig smertefulle rette også gode bakterier som kan bidra til å beskytte kroppen din mens den helbreder. For nødhjelps førstehjelp er de sikrere mer delikate antiseptika som døp og hydrogenperoksid.

Bunnlinjen

Innenriks ulykker med blekemiddel er ikke alltid A’nødsituasjon. Rask opp huden med vann, ta av de forurensede klærne og følg forsiktig eventuelle reaksjoner, de tre trinnene skal utføres umiddelbart.

Hvis du er i tvil om bleken på huden din, husk at å ringe giftkontrollen er helt gratis, og det er bedre å stille et spørsmål i stedet for å beklage å ikke ha bedt ham senere.