Bleiedermatitt: årsaker, symptomer og diagnose

COS’er bleie uritemet?

L’bleieutslett er en’hudirritasjon. Forekommer hovedsakelig hos barn og er en vanlig tilstand. I USA påvirker det opptil 35% av barna under to år. De fleste barn lider minst en gang før de blir trent på badet (Medscape, 2012).

Også kjent som bleiedermatitt, forårsaker bleidermatitt irriterende brennende og rødhet på hudområder som kommer i kontakt og gni mot en bleie.

Typer av bleie dermatitt

Denne artikkelen fokuserer på den vanlige bleiedermatitt, eller bleiedermatitt, som reagerer på grunnleggende behandlinger, inkludert hyppige bleieendringer.

Andre typer hudutbrudd kan omrøres ved å ha på seg en bleie. Disse kutane utbruddene inkluderer andre former for dermatitt, psoriasis og kutane utbrudd forårsaket av forhold som syfilis, L’bollosa impetigo.

Hva forårsaker bleie uritem?

L’bleieutbrudd oppstår når noen sitter for lenge i en skitten bleie. Diaré kan forverre problemet. Noen ganger vil et barn oppleve bleiedermatitt for første gang når han begynner å spise faste matvarer eller tar antibiotika. Breastfed barn kan utvikle diaré fra det som overføres av mors kosthold.

Barn skitne bleier hver tredje eller fire timer, så det er viktig å holde dem endret. Syreens natur av menneskelig avfall tillater bakterier og gjær å trives. Alle disse elementene kan irritere huden.

Noen ganger, bleiene for stramt eller at de ikke passer riktig, forårsaker irritasjon. Kjemikaliene med vaskemidler eller andre produkter som berører barnets hud, inkludert bleier selv, kan forårsake irritasjon.

Hvem er i fare for bleiedermatitt?

Opp til et barn på tre utvikler bleiedermatitt. Breastfed barn er i lavere risiko, på grunn av redusert surhet i kostholdet. Alle nyfødte og små barn som bærer bleier kan utvikle bleiedermatitt. Vanligvis blir bleiedermatitt ikke et problem opp til 8217; alder på tre uker. Risikoen er maksimum for barn i alderen mellom tre måneder og et år.

Av og til, L’bleie erytem overføres av nyfødt baby.

Hva er symptomene på bleiedermatitt?

L’bleieutbrudd gjør den røde og irritert huden til å vises. Hit-huden kan også være varmt til berøring. Foreldre og helsepersonell bør ringe en lege hvis en lys rød bleiedermatitt varer mer enn 48 timer eller er ledsaget av en sterk lukt av urin, som kan indikere dehydrering (Cincinnati Pediatrisk sykehus, 2012).

Andre ganger for å søke medisinsk hjelp inkluderer når kutane utbrudd danner blærer eller blir gråt, eller hvis barnet utvikler feber (Mayo Clinic, 2012).

Hvordan diagnostisert diett dermatitt?

L’bleieutbrudd er vanlig. De fleste som tar vare på barn, vet når de ser det. Noen ganger er det fortsatt en god ide å ringe en lege, som vil tilby en ekspertuttalelse på 8217, basert på resepter og andre gjenstander for barn.

Bleie kutane utbrudd forårsaket av gjær infeksjoner oppstår noen ganger når et barn tar antibiotika. Disse typer kutane utbrudd vil ikke bli bedre uten en salve foreskrevet av legen.

Når du snakker med legen din, gjør deg klar til å diskutere bleier, lotioner, vaskemidler og andre gjenstander for hjemmet som barnet ditt kommer i kontakt med.

Behandlinger for bleiedermatitt

En undersøkelse publisert på den vitenskapelige verdensjournalen i 2012 antyder at kremer basert på vegetabilske derivater, inkludert aloe og calendula, bidrar til å bekjempe bleiedermatitt (Panahi, et al., 2012). Spesielt kjemper Calendula betennelsen og bakteriene, to av de største problemene med bleiedermatitt.

Krem og salver for aktuell bruk brukes ofte til å behandle bleiedermatitt. De inkluderer:

  • Hydrokortison for å redusere hevelse
  • Antifungal eller antibiotika kremer for å bekjempe infeksjoner (en lege kan til og med foreskrive orale antibiotika)
  • sinkoksid
  • Creme og salver som inneholder steroider må bare tas på råd fra legen.

Hjemmehjelp

Det er vanligvis enkelt å behandle sporadiske angrep av bleiedermatitt med benk-top-stoffer og smart praksis hjemme. Den beste forebyggingen er også den beste omsorg: hyppige bleieendringer.

Prognose

L’bleieutbrudd løser vanligvis med hjemmemedisiner på en dag eller to. Ellers ring en lege.

Forebygging

L’bleieutbrudd kan føre til krevende og elendige barn. Det er vanligvis forebyggbart hvis du følger disse forslagene: