Blå kode: hva fargekodene for sykehus betyr?

Beskrivelse

Sykehusene bruker ofte kodenavn for å advare personalet på A’nødsituasjon eller en annen hendelse. Disse kodene kan kommuniseres gjennom et sykehusintercom eller direkte til ansatte ved hjelp av kommunikasjonsenheter som personsøkere.

Kodene tillater det trente sykehuspersonalet å reagere raskt og hensiktsmessig til de ulike hendelsene. L’Bruk av koder kan også bidra til å forhindre bekymringer eller panikk fra besøkende og personer på sykehuspleie.

De vanligste sykehuskoder er den blå koden, den røde koden og den svarte koden, selv om bruken av disse kodene ikke er standardisert i USA. Den blå koden indikerer en medisinsk nødsituasjon som er kardial eller Åndedrettsstopp. Den røde koden indikerer brann eller røyk på sykehuset. Den svarte koden betyr generelt at strukturen er truet av en bombe.

Sykehusene er de vanligste institusjonene som bruker fargekoder for å utpeke nødsituasjoner. Selv de krefter i’ordre, skoler og andre typer helsetjenester (for eksempel spesialiserte sykehjem) kan bruke variasjoner på disse nødkoder.

Kritisk medisinsk nødsituasjon

Den blå koden er den mest universelt anerkjente nødkoden. Blå kode betyr at en & # 8217 skjedde; medisinsk nødsituasjon alle’# 8217; sykehus.

Helsepersonell kan velge å aktivere en blå kode, vanligvis ved å trykke på en nødalarmknapp eller ringe et bestemt telefonnummer, hvis de tror at personens liv de behandler både i umiddelbar fare. Mange sykehus har et blått kode-team som vil svare på den blå koden om noen få minutter. Teamet består av:

 • leger
 • sykepleiere
 • En respiratorisk terapeut
 • en apotek

Vanlige grunner for L’aktivering av en blå kode inkluderer:

Brann

Den røde koden betyr vanligvis at C’er en brann eller røyk alle’# 8217; sykehus. En rød kode kan aktiveres hvis noen føler seg lukt eller ser røyk eller flammer.

Bombetrussel

Den svarte koden indikerer ofte en trussel om bombe. Den svarte koden kan aktiveres dersom en trussel er gjort i strukturen fra en intern eller ekstern kilde, eller hvis personalet eller styrkene i bestillingen identifiserte en mulig bombe alle «8217; interiør eller nær strukturen.

Hendelser som krever en umiddelbar respons

Det er mange andre koder som sykehusene kan bruke til å indikere nødsituasjoner. Disse kodene kan variere mer omfattende fra struktur til struktur, så en farge kan ha forskjellige betydninger eller kontrasterende på ulike sykehus.

Noen av de mest brukte kodene på sykehus inkluderer:

 • Posse kode: nyfødt eller mindre subtraksjon
 • Oransje kode: Farlig materiale eller hendelseslekkasje
 • Sølvkode: Active Shooter
 • Lilla kode: voldelig eller kamrativ individ
 • Gul kode: katastrofe
 • Brun kode: dårlig vær
 • Hvit kode: evakuering
 • Grønn Kode: Nødaktivering

Fordeler for publikum

Sykehus Nødkoder er ekstremt viktige for folks sikkerhet på innsiden av et sykehus. Ansatte på sykehuset, inkludert leger, blir utsatt for en bred trening for å møte hver av disse hendelsene, slik at de kan redde menneskelivene.

En av de viktigste fordelene med et kodesystem er at sykehusansatte størrelser vet hvordan man skal svare på enhver nødsituasjon uten alarmerende mennesker i omsorg og besøkende Dell’sykehus. Astants i panikk kan hindre redningsresponsinnsats.

Mangel på kode standardisering

Et av hovedproblemene i sykehuskodesystemet og beredskapsorganisasjoner er mangelen på nasjonal standardisering. Noen nødkoder, som blå kode og rød kode, er ganske universelle i USA og rundt om i verden.

Men mange av de andre kodene er ikke konsekvente. Hver farge kan ha ulike betydninger i forskjellige stater eller land. Noen strukturer bruker nummererte koder systemer i stedet for farger. Hvert sykehus eller sykehusforening er ansvarlig for utviklingen av nødkoder. C’Det er en overlapping mellom sykehus og en stor mengde varians, som kan forårsake forvirring.

Noen land, som England og Canada, bruker en rekke standardiserte beredskapssykehus på nasjonalt nivå. Dette betyr at hvert sykehus bruker samme kommunikasjonsterminologi for å kommunisere under en nødsituasjon.

Fordeler med standardisert kommunikasjon

Nødkoder er ekstremt viktige for sikkerheten til alle ALLE ALLE’inne i et sykehus. Tillat leger og administrative ansatte å reagere raskt og effektivt for å redde menneskeliv i nødsituasjoner. Standardiseringen av koden kan gi konsistente svar på alle sykehus i USA og tillate helsepersonell å passere lettere fra en Alternat17-struktur;.

Mange stater og store sykehusforeninger driver forbedringsprosjekter for å øke standardiseringen av nødkommunikasjon på sykehus. Sikkerheten til folk i omsorg og forberedelse av personell kan forbedres med et mer konsekvent system for nødvarsler.

Mange sykehus i USA bytter fra fargekodersystem til et enkelt språkvarslingssystem. For eksempel, basert på nye kommunikasjonspolitikker, i stedet for å annonsere & # 8220; Red Code, Nærbilde, Main Atrium & # 8221; Personal kunngjør & # 8220; brann, nærbilde, hovedatrium & # 8221;.

Mange sykehusadministratorer er Felles høyttalere av det enkle språksystemet. Det kan forenkle nødvarsler og redusere forvirring mellom ansatte, spesielt ansatte som arbeider på ulike sykehus. C’er også de som tror det ville være nyttig for de som blir behandlet for å være klar over en nødstilstand, slik at de kan reagere på riktig måte.

Merknader på enkel språk brukes fortsatt sjeldnere enn fargekoder, men mange sykehus kan snart bevege seg i denne retningen i deres innsats for å øke offentlig sikkerhet.