Bivirkninger og tatoveringsrisiko

Beskrivelse

Tatoveringer synes å være mer populære enn noensinne, med en Pew Research Center-undersøkelse som rapporterer det 40 prosent av unge voksne har minst en. De appellerer til deres personlige kunst, som kan gjenspeile din personlighet eller til og med ære viktige mennesker i livet ditt.

Men å skaffe en kvalitet tatovering er ikke alltid lett, selv om de er mye tryggere enn de siste tiårene.

Prosessen selv består av en tatoveringsnål som bokstavelig talt gjør vondt for huden din for å tegne kunsten. L’Nåle legger også inn små mengder farget pigmenter. Hvis huden din helbreder riktig, er du fortsatt en «8217; vakker og permanent hudkunst.

Tattoo sikkerhetsnøkkelen er å sørge for at disse mikroskader på huden samsvarer riktig og at du jobber med en sikker og respektabel kunstner.

Tattoo Risiko og bivirkninger

De fleste risikoene og bivirkningene av tatoveringer oppstår når tatoveringen fortsatt er kul. På dette tidspunktet er huden din fortsatt helbredende, så det er behov for en «8217; tilstrekkelig omsorg for å hindre komplikasjoner.

Hudinfeksjon

Selv om tatoveringen er A’Art, den faktiske prosessen er teknisk hva som forårsaker hudskader. Dette inkluderer både øvre (epidermal) og medium (dermal) lag av huden.

Din hud trenger å gjenopprette etter å ha mottatt en ny blekk, så din tatoveringsartist vil gi deg råd om hvordan du kan forebygge infeksjon.

Kan forekomme A’infeksjon selv om det ikke-sterile vannet er blandet med blekket før injeksjonen.

Du er mer sårbar for en infeksjon på 8217; hudinfeksjon fra en tatovering innen de to første ukene. Symptomer inkluderer rødhet, kløe og sekresjon. L’område kan også bli hovent.

Hvis infeksjonen sprer seg, kan du få andre symptomer, som feber. I de mest alvorlige tilfellene kan infeksjoner være kroniske (pågår).

Allergiske reaksjoner

Noen mennesker kunne utvikle en allergisk reaksjon etter å ha fått en tatovering. Dette er vanligvis relatert til blekk, spesielt hvis den inneholder plast, og ikke til selve skuespilleren. I følge Mayo Clinic, De røde, gule, blå og grønne pigmentene har en tendens til å være den mest allergifremkallende.

Symptomene på en allergisk reaksjon fra tatoveringer kan inkludere rødt utslett, urtikaria og sterk kløe. Hevelse kan også forekomme. Disse effektene kan oppstå etter å ha fått tatoveringen.

Cheloid arr

Tatoveringer har potensial til å helbrede. Dette gjelder spesielt hvis tatoveringen din ikke helbreder riktig, eller hvis du har en infeksjon eller en allergisk reaksjon. Til slutt kan du også utvikle cheloid arr: Disse består i lettelseprotumer som inneholder gammelt arrvev.

Komplikasjoner med magnetisk resonans

Hvis legen din sorterer en magnetisk resonans, C’det er en liten mulighet for at testen kan samhandle med tatoveringen din. Noen av bivirkningene inkluderer hevelse og kløe senere, men har en tendens til å gå bort alene.

Risikoen for slike reaksjoner kan være større hvis tatoveringen ble blekket med pigmenter av lav kvalitet, eller hvis tatoveringen er gammel.

Snakk med en lege hvis du er redd for at din tatovering forstyrrer en magnetisk resonans. I følge Mayo Clinic, Denne reaksjonen er relativt sjelden.

Nål sterilisering

En respektabel tatoveringsartist vil bruke steriliserte nåler. Dette er loven. Manglende bruk av steriliserte nåler øker infeksjonsrisikoen og kan også føre til risiko for overføring av blodoverførte sykdommer, inkludert HIV, hepatitt C og Staphylococcus aureus resistent mot methicillin (MRSA).

Kan skjule hudkreft

En annen risiko for å gjøre en tatovering er at den kan skjule mulige tegn på hudkreft eller en og en annen hudtilstand. Disse inkluderer å avsløre moles, røde flekker og andre tegn som kan være forbundet med et hudproblem som kan gå ubemerket.

L’Tattoo Blekk er trygt?

L’Tattoo blekk er mye tryggere enn før. Imidlertid er C’er muligheten for at du kan være følsom for visse farger, spesielt de lyseste pigmentene.

US Food and Drug Administration (FDA) har strenge standarder på Ink-merking for å forhindre krysskontaminering, men du kan fortsatt være sårbar hvis slik praksis ikke følges. Spør leverandøren din hvis L’blekk er helt steril for å redusere risikoen.

Et annet problem gjelder komponentene i tatoveringspigmenter. EN 2010 studio Danske voksne fant spor av nikkel, bly og andre kreftfremkallende midler i 65 blekk for tatoveringer.

Videre, ifølge FDA, Noen blekk inneholder de samme kjemikaliene som brukes i bilmaling og i # 8217; skriver blekk, men byrået regulerer ikke disse materialene.

Tilleggs tatovering blekk sikkerhetstester er nødvendig for å bestemme totalrisikoen for folk som ønsker å få tatoveringer.

Forholdsregler

En av de beste måtene å redusere risikoen for en tatovering er å gjøre litt og # 8216; lekser. Du må være minst 18 år for å få en tatovering i USA., Så butikkene eller individuelle kunstnere som gjør blekk på alle som er yngre, skal heve et rødt flagg.

Når du har bestemt deg for at du vil gjøre deg til en tatovering, finn den rette leverandøren. Munns ord er et godt utgangspunkt. Du kan også sjekke butikken på forhånd for å se kunstnerens lisenser, opplevelsen og typer blekk de bruker.

Ta bort

Til tross for den større sikkerheten til tatoveringer, er det viktig å jobbe med en erfaren tatoveringskunstner i en respektabel butikk for å redusere risikoen for bivirkninger. Selv en’tilstrekkelig omsorg på din side er viktig for å redusere arr og andre risikoer.

Selv om tatoveringer ikke er helt fri for risiko, kan kjennskapseffekter på forhånd redusere mulighetene for bivirkninger. Snakk med tatoveringsartneren din tvil om at du kanskje har.