Bivirkninger av kort og langsiktig vasektomi: smerte, sex og mer

Beskrivelse

En vasektomi er en prosedyre som kutter og forsegler rørene som formidler sperma til den ejakulerte mannen. Som et resultat, bør en mann ikke være i stand til å være gravid en kvinne. Det brukes vanligvis som en form for prevensjon.

En vasektomi utføres vanligvis i et medisinsk kontor. Selv om en sikker og felles prosedyre utføres, er det potensielle komplikasjoner som kan oppstå. Legen bør gjennomgå disse mulige komplikasjonene med deg før du utfører prosedyren.

Hva er de mulige langsiktige komplikasjonene?

Estimater av’American Urological Association (AUA) Fra 175.000 til 500.000 menn Gjør en vasektomi i USA hvert år. Selv om risikoen for komplikasjoner er svært reduserte, kan det oppstå langsiktige bivirkninger.

Smerte og ubehag

Noen menn kan rapportere kronisk scrotal smerte etter vasektomi. Denne smerten kan variere fra døve og smertefullt å akutte. L’Aua esteem om 1 prosent 2 Menn eksperimenterer kronisk scrotal smerte etter prosedyren. Sjelden krever ytterligere kirurgi for å korrigere smerte.

Forsinket kirurgisk feil

Etter en vasektomi, bør en mann ha negativ spermatozoa eller ikke-møbler i sædprøven.

I sjeldne tilfeller kan de utligne fartøyene som er kuttet, vokse opp sammen over tid. Som et resultat kan en mann oppleve en forsinket svikt i vasektomi og ha en viktig sperm i hans spermester.

En nylig forskning anslår at dette skjer i 0.05 prosent 1 av alle menn utsatt for vasektomi.

epididymitt

Epididimet er en rørledning som ligger bak testiklene. Det tillater sæd å strømme til de utsatte dokumentene. Når en mann har en vasektomi, kan sæden fortsatt flyte fra defferent kanalen, men støttes fordi den utsatte kanalen ble kuttet. I noen menn kan dette forårsake betennelse i kjertelen eller epididymet.

Symptomene forbundet med tilstanden inkluderer smerte og hevelse. L’Epididimitt etter vasektomi oppstår i et estimat 1 prosent 3 av alle menn etter en vasektomi.

Vasen fistel

En vasovenøs fistel er en svært sjelden komplikasjon av vasektomi. Denne tilstanden oppstår når flere blodårer holder seg til deferentkanalene som de så vondt når en mann har en vasektomi. Dette kan føre til en blodakkumulering som fører til utviklingen av en fistel eller en unormal forbindelse mellom de uthente fartøyene og Vicin-blodkarene.

Symptomene på en vasovenefistel kan inkludere blod i urin eller # 8217; ejakulert. Selv om denne komplikasjonen er svært sjelden, søker den umiddelbart medisinsk hjelp hvis du har disse symptomene.

Spermanulom

En spermatisk granulom er en klump av sæd som kan forårsake små fremspring eller cyster mellom 1 mm og 1 centimeter. En person kan eksperimentere med mer skade. De forårsaker vanligvis ikke noen symptomer. Noen menn kan imidlertid ha smerte i områdene granulom.

Estimat av eksperter 15 prosent 40 av menn utsatt for vasektomi opplevelse en spermatisk granulom. I noen tilfeller kan en mann kirurgisk fjerne granulomet.

Hva er de mulige kortsiktige bivirkningene?

Noen ganger kan bivirkninger skje innen få timer eller dager etter å ha hatt en vasektomi. Disse bivirkningene strekker seg ofte ikke utover gjenopprettingsperioden. Men hvis du ikke er sikker på om en komplikasjon er forventet, snakk med legen din.

Smerte og ubehag

Selv om prosedyren vanligvis er veldig kort, er det ikke uvanlig å prøve ubehag og smerte senere. I dette tilfellet kan det være nyttig å ta benk smertestillende (OTC), for eksempel L’ibuprofen.

A’Det andre alternativet er å bruke støtte undertøy som øker testiklene. Dette kan også gi litt & # 8216; av smertelindring.

Scuroto misfarging

Etter en vasektomi er oppdaget og hevelse i skrotet. Dette er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Løser ofte raskt.

Noen leger kan anbefale å bruke ispakker dekket med en scrotum klut med 10-15 minutters intervaller. De kan også anbefale L’å ta av bench-topp antiinflammatoriske stoffer, som L’ibuprofen eller Napossene, for å redusere betennelsen.

Blødning eller hematom

Noen ganger komplikasjoner relatert til kortsiktig blødning etter en vasektomi. Disse inkluderer blødning fra kirurgisk nettsted eller hematom. En hematom er en samling av blod som kan trykke på andre nærliggende strukturer i kroppen.

Eksperter anslår at blødning eller hematom oppstår 4 prosent 20 vasektomie. Blødningen løser imidlertid vanligvis alene etter prosedyren.

Hvis blødningen fortsetter som absorberer en dressing, ring legen.

Kirurgisk infeksjon

Hver gang de er satt inn snitt eller verktøy i kroppen, er en potensiell risiko for infeksjon etter prosedyren. Legen vil iverksette tiltak for å minimere denne risikoen. Dette inkluderer ting som å vaske hendene, ha sterile hansker og rengjør området med en spesiell såpeløsning før du praktiserer A’gravering.

Legen foreskriver vanligvis ikke antibiotika for å forhindre infeksjonen, med mindre du har for øyeblikket en «aktiv infeksjon eller andre risikofaktorer, som en historie med kirurgisk sideinfeksjoner.

Opphovning

Hevelse etter en vasektomi kan skyldes en rekke grunner, for eksempel:

  • blødning
  • hematom
  • dannelse av en enkel samling av postcargic væsker

Hevelsen relatert til disse bivirkningene vil vanligvis redusere med tiden. Ellers kan legen kanskje tømme det interesserte området.

Feil i prosedyren

Å ha en vasektomi er ikke en umiddelbar prevensjonsmetode.

I stedet vil legen råde deg til å returnere fra 8 til 16 uker etter at prosedyren skal gi en sædprøve. De vil teste prøven for tilstedeværelsen av sæd for å avgjøre om du og din partner kan gi opp andre prevensjonsmetoder.

Risikoen for graviditet etter vasektomi er 1 i 2000 For menn som tidligere hadde en prøve av sæd som ikke viste tilstedeværelsen av sæd, ser på AUA.

Hvis du kommer tilbake til legen din og antall Spermatozoa er fortsatt tilstede, kan du trenge en’andre vasektomi. Dette er nødvendig i Mindre 1 hundre av alle menn som har vasektomier.

L & # 8217;

Selv om det er potensielle risikoer som kan oppstå med vasektomi, er det også feil ideer som omgir prosedyren når det gjelder bivirkninger. For eksempel bør en vasektomi ikke:

  • påvirke en manns seksuelle ytelse
  • Øke risikoen for kreft
  • forårsake betydelig smerte

I tilfelle tvil om en vasektomi, snakk med henne med legen din og håndtere dem før’kirurgi.