Bivirkninger av ansiktsvoks: sensitiv hud, striper og hudskader

Voksing er bare en av de mange typer depilering som er tilgjengelig i tillegg til tradisjonell barbering, spy-up og depilatorer. Det er ideelt for bruk i ansiktet hvis du vil sikte på store mengder hår på samme tid.

Voks for ansiktet fungerer med varm eller kald voks som hardes mot hudområdet Overflødig hår. Det fjernes deretter raskt i motsatt retning til hårvekst, og bringer røttene med dem.

Hvis du er ute etter en langvarig mykhet, så Ansiktsvoksing Det kan være en «8217; alternativ som er verdt å vurdere. Samtidig anbefaler vi imidlertid at du vurderer alle mulige bivirkninger av voksen for ansiktet.

10 bivirkninger av ansiktsvoksing

Voksen for ansiktet kan enkelt kjøpes på ditt lokale apotek. Dette betyr imidlertid ikke at voksproduktene til ansiktet automatisk er effektive, trygge og ufeilbare. Vurder følgende 10 mulige bivirkninger av ansiktsvoksing og hvordan du kan klare dem.

1. Smerte

Med hvilken som helst type voksing, er en liten mengde smerte uunngåelig. Dette skjer når stripene som brukes på voks, fjernes raskt: Tenk på å trekke en tett bandasje fra hårete hud. Mengden smerte varierer i henhold til den generelle følsomheten i huden, toleranse for smerte, mengden av hår og ansiktsområder utsatt for voksing. For eksempel kan du oppdage at overleppen er mer følsom enn haken.

2. Rødhet og irritasjon

Ansiktsvoksing kan også forårsake en liten rødhet og irritasjon midlertidig etter bruk. Du kan legge merke til at den ferskvoksede huden er rosa eller rød og litt følsom for berøring. Selv dine daglige ansiktsprodukter kan brenne, så du bør unngå alkoholbaserte toner etter voksing. Rødheten bør vanligvis forsvinne innen neste dag. Søke på Kaldpakke Hvis det er ømt.

3. Kutane utslett

Rødhet og # 8217; irritasjon av ansiktsvoksing er ofte midlertidige. Imidlertid A utslett Det er en mulig bivirkning. Dette kan vare en dag eller mer. Hvis utslett er alvorlig eller sprer, avbryter du produktet umiddelbart.

4. Midlertidige støt

Etter voksing av ansiktet kan du også legge merke til noen dosser. Disse utvikler seg over porene der hår og røtter er fjernet. Du kan bruke en krem ​​eller en beroligende balsam for å lindre disse dossene, men de vil forsvinne selv innen få timer.

5. Ingrown Hairs

Mens du kanskje knytter deg til deg selv Ingrown Hairs Med barbering kan disse også forekomme med voksing. Du har en lavere risiko for inngrodd hår hvis du striper voksstrimlene i motsatt retning til hårvekst. Du har større risiko eller inngått hår hvis hårrøttene ikke kommer ut helt og hårakselen bryter under huden.

6. Følsomhet overfor solen

Du bør aldri bruke voksen for ansiktet ditt på en kul scalding. Samtidig bør du være spesielt oppmerksom på solens eksponering etter å ha voksende ansiktet. Prosessen øker deler av epidermisene dine (det øvre hudlaget) sammen med håret du prøver å eliminere. I sin tur kan effektene på # 8217; epidermis kan gjøre huden mer følsom for solen, akkurat som en Kjemisk peeling ønsket.

7. Allergiske reaksjoner

Gitt mangfoldet av ingredienser i voksprodukter til ansiktet, kan du ha en allergisk reaksjon til dem. For å se hvordan huden din vil svare på produktet til fingertuppene, prøv å teste et lite område (av en størrelse på en mynt) på armen og fjern håret som angitt. Hvis ikke C’det er utslett innen 24 timer, det bør være trygt å bruke. På denne måten kan du se om ansiktet ditt er for følsomt for den aktuelle voks. Ikke bruk voksen til ansiktet hvis kjent Urticaria, kløe eller A’rødt utslett etter å ha prøvd det.

8. blødning

Noen ganger kan voksing forårsake blødning, men dette er helt normalt. Selv dette har å gjøre med fjerning av deler av’epidermis sammen med håret under voksingsprosessen. Du bør bare se en liten mengde blod, skjønt. For de med mer skjøre eller Hud aldring, Velg et produkt annonsert som delikat eller for sensitiv hud. Kontinuerlig eller signifikant blødning skal adresseres av legen din.

9. Infeksjon

I noen tilfeller kan ansiktsvoksing føre til en infeksjon i A & # 8217 hvor blødning eller skade oppstod. Du er også i fare hvis du bruker voks på et nytt kutt eller sår. Kontakt legen din dersom du advarer hevelse eller forlater i voksstedet.

10. Arr

Selv om sjeldne, kan du få arr fra ansiktsvoksing. Risikoen for denne bivirkningen er større hvis du bruker voksen på kuttene, hvis du brenner fra solen umiddelbart etter å ha vokst på ansiktet ditt, eller hvis du bekrefter en infeksjon på 8217.

Hindre bivirkninger

Selv om det er en rekke bivirkninger forbundet med voks for ansiktet, er det måter å forhindre noen. Mild smerte og irritasjon er uunngåelige i det minste i de første minuttene. Men andre bivirkninger, som for eksempel inngrodd hår og blødning, er forebyggbare.

Følg nøye instruksjonene på produktet for voksing og sørg for at den kun er konstruert for ansiktet ditt. Derfor unngå å bruke voks til hele kroppen på ansiktet. Du kan også forhindre bivirkninger ved å hoppe over en voksbehandling hvis huden din er overdreven tørr, irritert eller brent av solen.

Det unngår også å bruke voksing til ansiktsområder med utsalgssteder, sår eller hudutslett. Du bør også unngå å bruke voksen for ansiktet på noen vorter eller i. De FDA advarer mot voksprodukter i tilfelle sirkulasjonsproblemer eller diabetes.

For de beste resultatene, ta hensyn til muligheten for å bli vokset til ansiktet av en profesjonell, som en autorisert medisinsk skjønnhetspleie. De kan bidra til å avgjøre hva som er best for din hudtype, og de kan bruke de beste teknikkene som har færre bivirkninger.