Bivirkninger av amoksicillin (Amoxil, Trimox)

Bivirkninger av’Amoxicillin

L’Amoxicillin er et penicillinisk antibiotika som brukes til å behandle bakterielle infeksjoner, inkludert bronkitt, lungebetennelse og infeksjoner i øre, nese, hals, hud og urinveiene. Selv om det kan være svært effektivt i behandlingen av bakterielle infeksjoner, leveres det også en liste over potensielle bivirkninger.

Blant de vanligste bivirkningene for amoksicillin (Amoxil, Trimox) er:

 • diaré
 • mageknip
 • hodepine
 • følelse av unormal smak
 • kutan utslett
 • Gjær vaginal infeksjon

De mindre vanlige bivirkningene inkluderer:

 • Allergiske reaksjoner som kløe eller urtikaria, hevelse i ansiktet, leppene eller tungen
 • Pusteproblemer
 • Dannelse av blærer, peeling eller hud løsning, selv hjemme; inne i munnen
 • svimmelhet
 • søvnforstyrrelser
 • anfall
 • Vanskelighetsgrad i passasjen av urin, mørk urin eller reduksjon i mengden urin
 • tretthet, svakhet
 • Uvanlig blødning eller ecchymose
 • Gule øyne og hud

Diaré

Diaré er myke, vandige og hyppige avføring. Diaré betraktes som kronisk når de har myke eller hyppige avføring i mer enn fire uker.

Drikk mange væsker for å unngå dehydrater. Drikke melk eller andre væsker som vannet kan være bra for mild diaré. For moderat og alvorlig diaré, elektrolytiske løsninger [Affiliate Links:] tilgjengelig online og i apotek er generelt det beste.

Diaré er en vanlig sikkerhetseffekt av amoksicillin. Alle antibiotika dreper normale bakterier i våre tarmer som forstyrrer L’tarmene og kan føre til diaré.

Å behandle diaré forårsaket av amoksicillin, ta hensyn til et supplement med probiotika og hold hydrert.

Diaré er generelt ansett som en vanlig uønsket effekt, men hvis du dehydrerer eller kjente striper av blod i diaré, be om profesjonell medisinsk hjelp umiddelbart.

Mageknip

Abdominal smerte er en smerte du føler hvor som helst mellom brystet og lysken og # 8217;. Dette blir ofte referert til som mageområde eller mage.

Nesten alle opplever smerte ALLE’Abdomen om gangen eller # 8217; andre. Mesteparten av tiden, det er ikke forårsaket av et alvorlig medisinsk problem. Ulempen til magen eller kvalmen er en vanlig sikkerhetseffekt av amoksicillin. De mindre vanlige symptomene inkluderer magesmerter og oppkast.

Ta dosen av amoksicillin med et måltid kan bidra til å forhindre denne bivirkningen.

Å takle magesmerter, spis inhypical og lett å fordøye matvarer som supper, kjeks og ristet brød. Det antas at peppermyntet bidrar til å lindre symptomene på magen. Du kan ta anti-kvalme medikamenter om nødvendig.

Hvis du føler deg alvorlig og langvarig magesmerter eller ser blod i oppkast eller i avføringen, søker det umiddelbart medikamentoppmerksomheten.

Hodepine

En hodepine er smerte eller irritasjon til hodet, til hodebunnen eller nakken. De vanligste hodepine er mest sannsynlig forårsaket av musklerkontrakter og skulderkontrakter, nakke, hodebunn og kjeve.

Hodepine er en vanlig bivirkning av amoksicillin, og selv om mindre alvorlig er en hyppig hendelse.

Ta doser med mat og drikke en tilstrekkelig mengde vann kan bidra til å forhindre hodepine forårsaket av # 8217; Amoxicillin.

Medisiner for hodepine og # 8217; migrene, inkludert Tylenol og Aleve, kan bidra til å lindre hodepine forårsaket av # 8217; Amoxicillin.

Følelse av unormal smak

Legene vet at antibiotika som amoksicillin kan forårsake smakforstyrrelser. Noen ganger kan en person finne ut at matvarer har en metallisk smak når han tar Amoxicillin. En mulig grunn er at stoffet kan påvirke måten kroppen absorberer mineralsink på. Sink mangel kan forårsake en dårlig smak eller metallisk i munnen.

Andre mennesker kan finne at de er mer følsomme for ekstremt søt eller smakfull smak når de tar amoksicillin. En person kan også dehydrert hvis han har feber mens han tar antibiotika. Den tørre munnen kan også påvirke smakfølelsene til en person.

Mesteparten av tiden forsvinner disse bivirkningene når de forstyrrer amoksicillininntaket. Drikker mer vann for å holde seg hydrert kan hjelpe. Hvis du har problemer med å spise noe på grunn av merkelig smak, snakk med legen din.

Utslett

Hudutslett under inntaket av amoksicillin kan være vanlig, spesielt hos barn. Sekund Pediatrisk sykehus i Texas, Det er anslått at fra 5 til 10% av barna som ansetter amoksicillin, vil oppleve en / 8217; utslett. Noen ganger er det vanskelig å si om L’utslett skyldes A & # 8217, allergi eller ikke.

De fleste noterer seg en’utslett under amoksicillininntaket etter å ha antatt det for xnumx-xnumx dager. L’utslett kan presentere små, flate eller preget røde flekker fordelt på en ikke-uniform måte på huden. Noen ganger er de purriginøse og begynner vanligvis på brystet, på magen eller på baksiden.

L’Amoxicillin utslett er forskjellig fra en allergisk eller elveblestreaksjon. Hivene er hevet, prariginøse, blåmerker som vanligvis vises innen få timer fra # 8217; rekruttering av medisinen. En person kan også ha symptomer som vanskeligheter å puste eller svelge.

Hvis en person har en ekte allergisk reaksjon, bør ALL’AMOXICILLIN, konsultere en beredskapsdoktor hvis han har pusteproblemer. Hvis de kan ta et antihistamin som difenhydramin (Benadryl), kan det hjelpe kløe. De bør ringe legen sin og be om resept for en’andre & # 8220; familie & # 8221; av antibiotika hvis de er veldig allergiske.

Hvis L’utslett er ikke en’allergi bør forsvinne etter noen dager. Noen mennesker kan bruke en anti-klurling krem.

Candidiasis

L’Amoxicillin fungerer bra fordi det kan forhindre at bakterier vokser. Dessverre, noen ganger dette strekker seg til bakterier & # 8220; sunn & # 8221; holder pH-balansen i skjeden. Som et resultat kan en persons vaginal pH bli mer grunnleggende, gjær kan trives og kan forårsake en «8217; gjærinfeksjon.

Tegnene til A’gjærinfeksjon inkluderer kløe, rødhet og sekresjon som ligner på ricotta. Bench-top-stoffer er tilgjengelige for behandling av gjærinfeksjoner. Hvis du ikke er sikker på at det er en [8217; gjærinfeksjon eller en annen type infeksjon, bør du snakke med legen din. En lege kan også foreskrive kraftigere stoffer for å behandle en GEAD-infeksjon som ikke forbedres etter noen dager med benkbehandling.

Mindre vanlige bivirkninger

Allergiske reaksjoner

Allergier er vanligvis ikke årsaken til en negativ reaksjon på et stoff. Faktisk er allergiske reaksjoner en sjelden hendelse. Selv om det kan virke som en allergisk reaksjon, er det faktisk en uautorisert bivirkning.

Små allergiske reaksjoner inkluderer kløe og urtikaria. De milde allergiske reaksjonene er ikke så bekymringsfullt alene, men de bør observeres i tilfelle at symptomene forverres. Milde symptomer kan behandles med antihistaminer og hydrocortisones.

Hevelse i ansiktet, leppene, tungen og kortpustethet er tegn på en alvorlig allergisk reaksjon. Hvis en alvorlig allergisk reaksjon oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Hvis en allergisk reaksjon oppstår, må du overvåke diffusjonen av # 8217; utslett eller rødhet. L’Amoxicillin kan forårsake forsinkede allergiske reaksjoner selv etter å ha stoppet for å ta det.

Pusteproblemer

Åndedrettsgraden innebærer en følelse av vanskelig eller ubeleilig pust eller en følelse av ikke å motta nok luft.

Under noen omstendigheter kan en liten grad av respiratorisk vanskelighet være normal. En alvorlig nasal overbelastning er et eksempel. Et annet eksempel er den intense øvelsen, spesielt når du ikke trener regelmessig.

Hvis du har problemer med å puste, kan du ha en allergisk reaksjon alle’Amoxicillin.

Hvis du opplever mindre respiratoriske problemer, kan du prøve å lindre pusten ved å fortsette som følger:

Hvis du er allergisk all’Amoxicillin eller Penicillin, informer legen din slik at et annet stoff kan foreskrives for å forhindre denne reaksjonen. Hvis pusten blir mer og vanskeligere, kontakt legen din umiddelbart.

Hvis du har hevelse i leppene, ansikt, munn eller hals og problemer med å puste samtaler 911 eller gå til beredskapsrommet.

Blærer og andre hudproblemer

Blærene er små iboende skader der væsken har samlet under huden. De kan skyldes en allergisk reaksjon, brannskader, frysing eller overdreven friksjon eller hudtrauma. Veschics kan også være et symptom på en systemisk sykdom eller en bestemt hudsykdom.

Denne bivirkningen er ganske sjelden, men seriøs når det oppstår. Hvis du opplever rødhet, blærer, flak eller huden som løsner etter amoxicillininntak, kontakt legen din umiddelbart.

Hjemmebehandlinger kan brukes til å håndtere milde og ikke-pruriginøse hudutslett som ikke er alvorlige. Behandling inkluderer antihistaminer eller hydrokortison, flourbad D’havre og drikke rikelig med vann. Men hvis huden begynner å produsere blærer, gripe eller løsne, kontakt lege umiddelbart.

For å unngå alvorlige hudirritasjoner, ikke ta amoksicillin hvis du er allergisk mot penicillin.

Svimmelhet

Svimmelhet oppstår når du føler deg bedøvet, som om jeg kunne svimme, være ustabil eller ha tap av balanse eller svimmelhet (en følelse av at du eller rommet vender eller beveger seg).

De fleste av årsakene til svimmelhet er ikke alvorlige og forbedrer seg raskt eller enkelt kan behandles.

Informer legen din om alle stoffene du antar før du leter etter Amoxicillin. For å unngå svimmelhet, unngå å drikke alkohol under inntaket av amoksicillin.

Unngå å kjøre til du vet hvordan L & Xicillin vil påvirke deg. Hvis du er svimmel, sitter et øyeblikk og se om du passerer. Hold hodet hevet med en pute hvis du legger deg ned.

Vertigo kan være et symptom på anemi eller en allergisk reaksjon.

Hvis svimmelheten er alvorlig eller kombinert med symptomer som mangel på pust eller hevelse i leppene, ansiktet eller tungen, kan en alvorlig allergisk reaksjon være tilstede. Kontakt lege umiddelbart.

Søvnforstyrrelser

Vanskeligheten med å sove, kalt søvnløshet, kan føre til vanskeligheter med å sovne i første gang du går i seng om kvelden, våkner for tidlig om morgenen og våkner ofte om natten.

Alle har en sporadisk søvnløs natt, og dette er ikke et problem for de fleste. Men mange som 25 prosent av amerikanere i året opplever akutt søvnløshet og # 8217; søvnløshet er et kronisk problem for mange mennesker.

Anfall

En epileptisk krise er en plutselig endring i atferd preget av endringer i sensorisk oppfatning (følelse av følelse) eller i # 8217; motoraktiviteten (bevegelse) på grunn av en unormal brann av nerveceller i hjernen. L’Epilepsi er en tilstand som er preget av tilbakevendende kriser som kan inkludere repeterende muskelspasmer kalt kramper.

Hvis denne uønskede effekten oppstår, kontakt legen din så snart som mulig.

Mørk urin

L’Normal urin er ofte lysegul eller halm gul. Når fargen på urinen går bort fra denne fargen, anses den unormal. Den unormale urinen kan være uklar, mørk eller farget med blod.

Enhver endring i urinens farge, eller tilstedeværelsen av en unormal farge av urin som ikke kan kobles til forbruket av en mat eller et stoff, må rapporteres til legen. Dette er spesielt viktig hvis det oppstår i mer enn en eller to dager, eller hvis gjentatte episoder forekommer.

Den mørke urinen kan skyldes amoksicillin på grunn av endringer av funksjonaliteten til blod, lever og / eller nyrer. Renal toksisitet er sjelden (forekommer i omtrent .03 prosent av pasienter), men når det oppstår, kan det være alvorlig.

De som er i fare for nyrekomplikasjoner, bør spesielt ikke bruke amoksicillin for å hindre denne bivirkningen og potensiell nyre skade. Legen kan foreskrive en annen type antibiotika.

Hvis du er foreskrevet Amoxicillin, må du sørge for at du bare tar den foreskrevne dosen i den tiden som er foreslått av legen din. Det er også viktig å drikke anbefalt vannbehov.

L’Mørk urin er en alvorlig bivirkning av Dell’Amoxicillin. Snakk med legen din hvis du finner endringer i urinen.

Vanskeligheter med å urinere

Smertefull vannlating beskriver smerte, ubehag eller brennende følelse under vannlating.

Smerte under vannlating er et ganske vanlig problem. Mesteparten av tiden er det forårsaket av en Infeksjon av en Urinveisinfeksjon.

L’Amoxicillin kan forårsake krystallformasjon i urin. Disse krystallene er direkte knyttet til amoksicillin og ser veldig forskjellig fra krystallene som ellers ofte finnes i urinen. Det kan også skje i sjeldne tilfeller hvor nyre gjennomgår en negativ innvirkning.

For å unngå dette, tar du aldri mer enn den foreskrevne dosen og drikker mye vann. Hvis du føler deg en liten ubehag når Urini, drikker vann og reduserer mengden protein i kostholdet ditt.

Smertefull vannlating kan også indikere nyresvikt eller skade. Kontakt legen din nå hvis du opplever dette.

Uvanlig svak eller sliten

Tretthet er en følelse av tretthet, tretthet eller mangel på energi.

Tretthet er forskjellig fra døsighet. Generelt er døsighet å føle behovet for å sove, mens tretthet er mangel på energi og motivasjon. Døsighet og apati (en følelse av likegyldighet eller ikke bekymre deg for hva som skjer) kan være symptomer som går hånd i hånd med tretthet.

Hvis innsatsen din er en del av kategorien av & # 8220; overdreven tretthet & # 8221; Dette er en alvorlig bivirkning. Det er sjeldent, men du bør fortsatt konsultere legen din umiddelbart. Dette kan skje når nervesystemet er interessert.

Hvis du bare er sliten, ta deg tid til å hvile, slapp av og tilstrekkelig søvn. Prøv å redusere stress.

Når du tar Amoxicillin for å bekjempe en «8217; infeksjon er normal å føle seg trøtt. Men hvis du er for tretthet til det punktet å føle seg svakt, svak eller du har problemer med å holde deg våken, kontakt lege.

Uvanlig blødning eller ecchymose

Subkutan blødning kan forekomme fra ødelagte blodkar som danner små røde flekker (kalt peteches). Blod kan også plukke opp under stoffet i større flate områder (lilla anrop) eller i et meget bredt conting-område (kalt Uccose).

L’Amoxicillin kan øke risikoen for blødning. Hvis du opplever uvanlig blødning eller blåmerker, kontakt lege umiddelbart. Intern blødning kan forekomme, noe som kan føre til blødning i fordøyelsessystemet eller i sjeldne tilfeller i hjernen.

For å unngå dette, sørg for at legen din vet om du tar antikoagulanter eller blodfluidisering før du begynner å ta amoksicillin.

Hvis denne bivirkningen oppstår Dell’Amoxicillin, regnes det som en sjelden, men alvorlig bivirkning. Kontakt legen din så snart som mulig.

Gule øyne eller hud

L’Ittero er en gul farge på huden, slimhinnene eller øynene. Det gule pigmentet kommer fra bilirubin, et biprodukt av gamle røde blodlegemer. Hvis du noen gang har hatt en blåmerke, har du kanskje lagt merke til at huden har gjennomgått en rekke fargeendringer mens du helbreder. Når du så den gule i blåmerken, så du bilirubinen.

Denne effekten og skaden eller livskader kan også skyldes del’Amoxicillin. Hepatisk skade kan oppstå selv etter at dosene amoksicillin har blitt avbrutt. Dette er mer sannsynlig å skje når du antar amoxicillin med clavulanato.

Å anerkjenne de første symptomene som tretthet, unappertektance og oppkast kan bidra til å forhindre forverring av’ittero. Snakk med legen din hvis du manifesterer en av disse symptomene.

Før du tar Amoxicillin, fortell legen din hvis du har eller har hatt leverskade.

Andre ressurser og informasjon på # 8217; Amoxicillin

Denne listen kan ikke beskrive alle potensielle bivirkninger av Dell ‘# 8217; Amoxicillin. Hvis bivirkninger oppstår enn noe stoff som ikke er oppført her, ring legen din for å få råd.