Bivirkninger av acetaminofen (tylenol)

Introduksjon

Du har noen gang tatt Tylenol for å behandle mild smerte eller redusere feber? Hvis ja, så tok du paracetamolet. Det er det generiske navnet på stoffet i Tylenol. Dette stoffet selges også med mange andre merker og er en ingrediens i mange benk-top-stoffer. Det er helt mulig at du har tatt, og jeg visste ikke engang.

L’Acetaminofen kan ha bivirkninger. Selv om de ikke forekommer i de fleste, kan noen effekter være alvorlige. Dette gjelder spesielt hvis du tar mer enn anbefalt mengde. Fortsett å lese for å lære om dette stoffet og bivirkningene, inkludert forslag til hva du skal gjøre hvis bivirkninger oppstår og hvordan du unngår dem helt.

Paracetamol og hvordan det fungerer

Du kan bruke paracetamolet til å lindre mild eller moderat smerte. Dette er vanligvis en kald smerte, ondt i halsen, hodepine, muskel eller muskelsmerter, menstruasjonskramper, leddgikt eller tannverk. Du kan også bruke den til å redusere feber.

Det er ikke helt kjent som paracetamolfunksjonene. Reduserer ikke hevelse eller # 8217; betennelse. Det er tenkt i stedet som blokkerer frigjøringen av noen kjemikalier i hjernen som signaliserer følelsen av smerte.

Bivirkninger av acetaminofen (tylenol)

L’Acetaminofen har bivirkninger, men de fleste opplever ikke dem. De fleste tolererer dette stoffet godt. I sjeldne tilfeller har folk hatt allergiske reaksjoner på det. L’Mer bekymringsfull bivirkning er imidlertid en alvorlig leverskade. Det skjer vanligvis bare når du bruker for mye paracetamol.

Allergisk reaksjon

I svært sjeldne tilfeller har noen mennesker hatt allergiske reaksjoner på paracetamol. Ring legen umiddelbart hvis følgende reaksjoner er utviklet etter å ha ansatt paracetamol:

 • Vanskelighetsgrad å puste eller svelge
 • hevelse i ansiktet, leppene, halsen eller tungen
 • urticaria
 • stolt
 • Følelse eller blærer i huden

Alvorlig skade på leveren

L’Paracetamolforgiftning kan oppstå hvis du tar for mye paracetamol. Leveren behandler paracetamol og konverterer den til et annet stoff. Hvis du tar store mengder paracetamol, produserer leveren mer enn det stoffet. Og når CE N’det er for mye, at stoffet kan skade leveren din. Men hvis du tar den anbefalte doseringsparacetamolet, er det ingen sannsynlighetskader på grunn av stoffet.

Symptomene på hepatisk skade inkluderer:

 • Guling av huden eller hvite av øynene (gulsott)
 • smerte i området øverst til høyre på # 8217; Abdomen
 • kvalme eller oppkast
 • tap av Appetit
 • utmattelse
 • Sudaking mer enn vanlig
 • blek hud
 • Echimosis eller blødning
 • mørk eller te urin
 • Mørk avføring og tjære

Hvis du mistenker at du har tatt for mye paracetamol eller kjent et av disse symptomene, kan du kontakte ditt Antiveli-senter eller umiddelbart spørre medisinsk hjelp. Hvis du vet at du har tatt en dose paracetamol, gå overfor den anbefalte, gå til nærmeste nødsituasjon, selv om du ikke har noe symptom på skade på leveren. Hvis noen du kjenner som tok paracetamol, svarer ikke eller slutter å puste, ringer 9-1-1 eller antall lokale beredskapstjenester.

For å lære mer: Årsaker, Behandling og forebygging av Acetaminophen Overdose »

Hvordan forhindre overdreven bruk av paracetamol

L’Overdreven bruk av paracetamol er mer vanlig enn du tror. Dette skyldes at paracetamol er en vanlig ingrediens i mange forskjellige tellermedisiner. Hold styr på hvordan paracetamol tar på en dag. Dette kan redusere risikoen for overdreven bruk.

Din individuelle paracetamolgrense kan også påvirkes av din alder eller visse livsvaner. Alvorlig leverskade er mer sannsynlig å forekomme i:

 • Voksne som tar mer enn 3 g (3000 mg) paracetamol i en periode på 24 timer
 • Barn tar mer enn fem doser over en periode på 24 timer
 • Folk som allerede har en leversykdom, tar over narkotika som kan skade leveren eller drikke tre eller flere alkoholholdige drikker om dagen, selv når de tar paracetamol i den anbefalte dosen

Før du gir paracetamol til sønnen din, må du kontrollere pakketiketten for instruksjoner. Kontroller doseringen. Dosen for barn er vanligvis i en graf basert på … alder og vekt. Legen eller apoteket kan hjelpe deg med dosen hvis pakken ikke er klar for deg. Hvis sønnen din er mindre enn 2 år, snakk med legen din før du administrerer paracetamolet. Og aldri administrere barnet ditt paracetamolo tydelig merket for bruk bare hos voksne.

Snakk med legen din

Hvis det brukes til riktige doser, er paracetamol en trygg og effektiv medisinering. Har vanligvis ingen bivirkninger. Men hvis du bruker det for mye, kan bivirkninger være seriøse og til og med dødelige. Du må vite om andre legemidler du tar inneholder paracetamol for ikke å overskride den daglige grensen. Hvis paracetamol er en del av ditt farmakologiske regime, snakk med legen din for å se hva denne grensen er for deg.